Laptop satın almak istiyorum

Arkadaşlar işim gereği laptop almak zorundaym. Güzel birşey istiyorum. Fiyat aralığım 700-750 lira kadar. 2.el düşünüyorum. Bilgisayarda 2.el alma diyorlar siz ne düşünüyorsunuz ?
Şu bilgisayar gözüme takıldı işlemci ve hard disc özellikleri çok iyi gibi geldi ama ekran kartı biraz düşük gibi :silent: Anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...z-c660d-197-satellite-toshiba-75319850/detay/

işlemcisi iyi değil ekran kartıda sanırım paylaşımlı ram i kullanacak

yazı yazıp internete girecekseniz yeterli olur ama autocad tarzı programlar kullanacaksanız yetersiz kalır

Super Moderator
Duruma göre 2.el bilgisayara o kadar karşı olmamakla birlikte bu kesinlikle o fiyatı hak edecek ve iş görecek bir bilgisayar değil fikrimce...

İşlemci iyi demişsiniz de 512 KB ve Level 2 cache'li oldukça yetersiz bir işlemci var üzerinde. Hard disk en başarılı özellik gibi görünüyor, gayet yeterli olabilir günlük kullanılacak bir bilgisayar için, detaylarda 8GB Ram seçilmiş olsa da bilgisayarın 2 GB Ram'i olduğu yazıyor altta, ona da dikkat etmek lazım. Üstelik model DDR3 kullanıyor, yani Ram eklemek isteseniz bile maliyet oldukça yüksek olacaktır (en azından DDR2'lerin artık daha kolay ve ucuz bulunur olduğunu varsayarsak).

Ekran kartı düşük demişsiniz, o ilginç olmuş, yazılana göre 1GB ekran kartı olduğu sonucu çıkıyor ve normalde gayet sevilip sevinilecek bir detay olabilirdi bu, fakat o da paylaşımlı ve ayrılmış bir belleği yok, dolayısıyla cazip bir tarafı da yok.

Kısacası o fiyata daha iyi seçenekler bulunabilir sanki, bu bilgisayara o parayı vermek oldukça gereksiz olur bence.

Aynen dediğiniz gibi araştırdıkça görüyorum ki çok pahalı ve yetersiz bir bilgisayarmış hakikatten.
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...e-oyun-formula-2010-ve-pes-11-67511018/detay/
Bu çok daha başarılı geldi gözüme hatta bi aksilik çıkmazsa 2 gün içinde almayı planlıyorum. Ancak bilgisayarı test imkanım nasıl olacak ? Kapora birşey versem 2 gün bilgisayar bende kalsa test etsem bi bilene götürsem falan ? Öyle bir imkan söz konusu olur mu ?
İlginiz için çok teşekkür ederim

_w_

Arkadaşlar ikinci el bilgisayar alıcaksanız masaüstü alın. Bana göre 2.el laptop almak saçma. Çünkü pilinin belli bir ömrü var. Laptoplar masa8stü gibi çok zora gelmezler, zora gelirse çok ısınırlar. Dolasıyla çabuk bozulurlar. Size tavsiyem tanıdığınız birinden bilgisayarı alırsanız daha iyi olur

2. el bilgisayar alma fikrine karşıyım. masaüstü, laptop farketmez. biraz destek al sağdan soldan sıfıra yönel derim. markaya da takılma hangisi daha gelişmişse onu al. kampanyalar filan oluyo takip et illa sana uyan bir modele denk gelirsin.

krd

Arkadaşlar işim gereği laptop almak zorundaym. Güzel birşey istiyorum. Fiyat aralığım 700-750 lira kadar. 2.el düşünüyorum. Bilgisayarda 2.el alma diyorlar siz ne düşünüyorsunuz ?
Şu bilgisayar gözüme takıldı işlemci ve hard disc özellikleri çok iyi gibi geldi ama ekran kartı biraz düşük gibi :silent: Anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...z-c660d-197-satellite-toshiba-75319850/detay/

2.el güzel birşey istiyorsan benim laptopa bak derim sony vaio sorunsuz fiyatı da 2 laptop pili fiyatına:

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...core2-duo-3gb-ram-genis-ekran-71599436/detay/

bende asus k50in 253 dv var. çizik falan yok ekran jiletini bile üstünde , 2009 ekimde almıştım. eğer düşünürsen satabilirim.

Kullanım amacını belirtseydin daha iyi yardımcı olurdum.
Eğer ağır programlar kullanmayıp , ağır oyunlar oynamayacaksan
dediğin fiyatlara 700-800 TL civarı kaliteli netbook lar var.. ( sıfır ) Şahsen tavsiye ederim ..
Hem küçük,hemde net olsun foto olsun bilimum ihtiyacını görüyor..

Laptopu kullanma amacım şu yönde olacaktır. Sabahları okuluma geceleri ise işe gidiyorum. Saat 18.30-09.30 mesai saatlerim. Burada ki ofis bilgisayarları çok kötü filtre programı olduğundan ne adam akıllı müzik, ne dizi, ne de film izleyebiliyorum. (Mesela Vicuna arkadaşımızın linkini göremedm) Evde güzel bir masaüstü bilgisayarım var. Oradan laptopa managerlik, strateji tarzı oyundur, dizidir, filmdir atıp ofiste 15 saati daha kolay geçirebilmektir :) Yanlış anlamayın oyun delisi bir insan hiç bir zaman olmadım. Oyunların insana bir çok şey kaybettirdğini ve boşa harcanan değerli zaman dilimleri olarak görüyorum. Oyunların yerine yabancı dizi çevirmeyi, motosiklet.net'te gezinmeyi:queen: kitap okumayı ve kişisel gelişimime zaman harcıyorum ama 15 saatte geçmek bilmiyor. Bir saatten sonra ister istemez gına geliyor zaman geçmek bilmiyor :) Yani alacağım bilgisayar oyun canavarı yerine beni 2-3 sene sorunsuz idare edebilicek bir makine olacak. İlginizede çok teşekkür ederim arkadaşlar, forumun sadece motosiklet üzerine olmamakla beraber her konuda bilgi alışverişi yapılabilecek bir yer olduğunu gösterdiğiniz için.

bende antalyadayım bakmış olduğun laptop çok pahalı o özelliklere göre bende lenovo g 570 var istersen 1000 tl ye veririm çanta ve mouse da var yanında birçok oyunu açar http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ustu-cok-temiz-sorunsuz-makina-62719226/detay buradan bakabilirsin özelliklerine de

Kardeş bilgisayarının özelliklerini beğendim istediklerimi rahat karşılayabilecek gibi gözüküyor :) Bir motorcu bir motorcuya gel beraber orta yolu bulalım demiş :p hem bu sayede forum'dan ilk kez biriyle tanışmış olurum. İlk yaşandımı da gerisi gelir hepimiz biliyoruz :)

Arkadaşlar ikinci el bilgisayar alıcaksanız masaüstü alın. Bana göre 2.el laptop almak saçma. Çünkü pilinin belli bir ömrü var. Laptoplar masa8stü gibi çok zora gelmezler, zora gelirse çok ısınırlar. Dolasıyla çabuk bozulurlar. Size tavsiyem tanıdığınız birinden bilgisayarı alırsanız daha iyi olur

:)) Benim (H)acer 6930G var bu yıl 3.senesi şarj ömrü 1.5 saat allah nazarlardan saklasın...

Dostum laptop alacaksan Acer'in i3 yada i5 alabilirsin..harici ekranlı birde ram yüksek olması lazım. benim laptopumdaki ati readon 4650 1024 mb ramlı up to 2048 calf of duty modern warfare 3 serisinin medium seviyede oynayabiliyorum.

sözün kısası harici ekranlı olması her zaman avantajlı toshiba alacaksan harman kardon ses sistemine dikkat et..

Super Moderator
Satılık bilgisayar bulmuştum ben de önerecek ama:) seçenekler çoğalmış zaten...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar