Kuyruk iptali muayeneye engel mi?

Merhaba arkadaşlar, bu hafta motorun kuyruğunu kesmeyi planlıyorum. Motor Dominar250D.
Motorun plakasını da plakalıklı sıyırıcı alıp takmayı planlıyorum.

Ben bu işlemi yaptıktan sonra muayeneden motorum geçer mi?
Ben bu işlemi yaptıktan sonra garantim bozulur mu?

İnternette biraz araştırma yaptım ama tam bir bilgi edinemedim belki sizler yardımcı olabilirsiniz.
Teşekkürler.

garanti bozulur

normalde değişen euro kurallarından sonra plakanın lastiğin arkasında olması gerekiyor ama muayeneden geçmesine engel değil diye biliyorum

Merhaba, 8-9 ay önce şöyle bir video izlemiştim.

Yani muayeneden kalabilir.

Merhabalar, garanti yüksek ihtimalle bozulur.
Muayene kısmında ise ucu çok açık. Ben kendim önceki motosikletimde katlanır plakalık, kısa kuyruk ile geçtim, ama tabi o zamanlar motosiklete özel bakan tüvtürk istasyonları yoktu. Motosiklete özel istasyonlar ile beraber araçlara bakan istasyonlardaki personele de motosiklet için eğitim verilmiş durumda. Bırakabilirler mi ? Evet. Bırakmalılar mı? Hayır, ama işte Muz Cumhuriyeti.

Şimdiki motorumla 3. ayda muayene girececeğim, üstünde akrapoviç egzoz var bakalım ne diyecekler 🥲

Bu kuyrugu kestiginiz zaman camurlukta iptal oluyor degil mi? Bu durumda motorunuzun arkasindan gelecek olan kisilerin görüsünü yagmurlu havalarda daha da bozmaz mi? O yüzden dolayi TÜV e takilabilir.

Plakan arka teker hizasının arkasında kaldığı için muayenede sorun olacağını sanmıyorum, zaten her modeli bilmiyolar bu böyle fabrika çıkışı deseniz inanırlar. Garanti konusundaysa garantiden çıkarmak isteyen marka veya servis her türlü çıkarır motoru garantiden, ama büyük ihtimal bakım gelirinden vazgeçmemek için garantiden bişeyleri halletmek istemediğiniz sürece ses çıkarmayacaklardır. Durum böyle olunca da garantinin anlamı yitiriliyo, iki ucu kirli değnek. Karar sizin.

nasıl takılmayacağı konusunda görseller var mıdır acaba?

Yani böyle birşey hazırlanmamıştır ama çok zor değil artık. Yönetmelikte yazan maddeleri yapay zekaya kopyalayıp, buradaki bilgilere göre motosiklete nasıl plaka takılmamasını gösterir görseller hazırla dersen yapacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar