Koruma mı? Mont Mu?

Arkadaşlar kıymetli fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Şöyle ki;

Yarın Sirkeci'den 100 dolar civarında koruma yelek düşünüyorum. Hem herşeyin içine giyebilirim, hem de sadece tek çeşit monta tabii olmam. Ve koruma açısından sağlam olduğu kanısındayım.
Ancak bilimediğim başka sebeplerden dolayı da mont almam daha doğru olabilir.
Siz ne dersiniz?

Ben de mont alırken aynı kararsızlıkta kalmıştım. Korumalı yeleklerin kros dışında montun yerini tutmayacağını düşünüyorum. Montla düşünce asfaltta sürüklenirken mont yeterli koruma sağlıyor, yeleklerin o derece koruma sağlayamaz sanki. Ayrıca giyip çıkartması monta göre çok daha zor.

Mont kaza esnasındaki darbeleri en aza indirgemek açısından koruma sağlar. Diğer ekipmanlar da bunu yapabilir fakat sözünü ettiğin diğer ekipmanlar seni rüzgardan ve soğuktan mont gibi koruyamaz.

Ayrıca yerde sürüklenme esnasında normal giysilere göre bu montların yapıldığı maddeler yanma, sürtünme vb. hisleri en aza indirir...

Ben düşünmezdim bile... Kesinlikle mont alırdım. Koruma yelekler daha çok kross için uygun bana sorarsan...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tabiki koruma alala

korumalı yelekler yere çarpma esnasında hasar görebilecek hassas yerlerini korur. Ancak montun neden gerekli olduğunu çarpmadan sonra yerde kayarken anlıyorsun.

Ayrıca ne kadar dikkate alırsın bilmiyorum ama ben yaklaşık 200lira paraya HELD mont aldım ve geçenlerde düştüm 15mtr kaydım mont işini çok iyi yaptı ve bana zarar gelmedi ama montun sol dirseği sanki oraya ateş tutulmuş gibi eridi gitti. Tavsiyem biraz daha dayanıklı cordura/kevlar malzemeden veya alabiliyorsan deri alman.

Sonuçta korumaları bizi 1 sefer korusun diye alıyoruz ama ufak tefek düşmelerede biraz dayanmasını bekliyosun.

Kazasız belasız sürüşler....

Doğru söze söylenecek tek şey pekidir. Yarın mont alacağım.
Çok değerli önerileriniz ve cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler.
Sağ olun, var olun.

ve mümkünse motorcu botu al!!!!

ben kaza anında çooooooook faydasını görmüştüm!!! mont hakkında yorum bile yapmıyorum....

Doğru söze söylenecek tek şey pekidir. Yarın mont alacağım.
Çok değerli önerileriniz ve cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler.
Sağ olun, var olun.

Rica ederim. Umarım alacağın montun korumalarını denemene hiç gerek kalmaz. :cat:

Montla rüzgarı ve soğuğu yemeden seyahate alıştıkça onsuz motora binilmezmiş diyeceksin...

Şimdiden hayırlı olsun :rendeer:

her ikiside olmalı

:)

ama mont olmazsa olmaz..

evs ballistik jersey almayı planlıyorum bende. kışın hergün aynı irikıyım montu giymek zorunda kalmak bunaltıcı.

evs ballistik jersey almayı planlıyorum bende. kışın hergün aynı irikıyım montu giymek zorunda kalmak bunaltıcı.

çok iyi bi koruyucu yalnız iki büyük dezavantajı var. sırtından dolayı mont giymek neredeyse imkansız. bel kısmına gelen koruması zayıf..

zandonayı da alternatif olarak düşün. hatta ben kendiminkini satmayı düşünüyorum ama benim satmaya karar vermeme daha 2-3 hafta var. bi yerden haber bekliyorum.

Mersin İl Temsilcisi
evet asfalt haklı. zandona hem fiyat olarak diğerlerinden uygun, hem de ben 160km ile düştüğümde 85metre sürüklenmeme rağmen sadece protectim zarar gördü. bende sadece düşmeden dolayı ezilme mevcut.

ayrıca benim normal bir deri montum var, held marka montumu almadan önce içten protectimi giyiyordum. ayrıca yazın da sadece protectimi tişört üstüne giyebiliyorum...

ama genel anlamda, güzel korumalıklı bir mont ( 4 mevsimlik ) işini görür.

geçmiş olsun yürekçe. o şekilde ucuz atlatmana ayrıca sevindim.

gerçi ben mont tam olmadığı için korumalarını çıkarttım. zandonayı giyip üstüne de montu ancak bu şekilde giyebiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar