yaptığınız işlemlerden bahseder misiniz , şu sarı bidonun içindeki nedir? Kırmızılı , tekerlek amblemi olan fısfıs nedir Birde zincir yagının solundaki ne işe yarıyor?
hocam merhabalar
öncelikle sağdan en bastaki sarı olan sıvı hocam üzerindeki fotoğrafdanda anlaşıldığı üzere motosiklet,tekne ve arabalar için temizle sıvısı..ilk motora su tutup kirini akıtıp sonrasında o sıvıyı bir kovaya(bir avuç kadar), su koyup köpürtüp onunla temizliyorum..
hava üfleme makinasıyla zincirdeki suyu atıp..gidondaki korna ıvır zıvırın suyunu atıyorum..iyice kuruladıktan sonra motoru ve zinciri
.motul zincir yağıyla yağlıyourm..onun yanındaki beyaz ise fren balatalarına sıkıyorum içindeki çapakları temizliyor balata spreyi yani..
balata spreyinin yanındaki ise kontak spreyi yağsız ve hemen uçan cisnten onu ön kontak kısmına,koltuk kilidine ve depo anahtar kısmına sıkıyorum..
wd40 ile motorun tüm düğlemerine,gaz kolu,deriyaj koluna,hareketli yerlere ayak koyma yerlerine,depo kapağına vs sıkıyorum
wd40 ın yanındaki ise klasik lastik parlatma spreyi..onunda sadece lastiğin iç kısmındaki yanak kısmına çok hafiften temiz gözükmesi amacıyla sıkıyorum ve bu kadar..gazlamaya hazırız
dipnot arkadaşlar janta sıçraya zincir yağlarının ilacı w40 ..bir beze wd40 sıkın ve o çıkmayan zincir yağı lekelerini anında çıkartıyor temizlerken dikkat edin lastiğinize bulandırmayın wd40 ı