Km saati hakkında

slm arkadaşlar 2. el motosiklet almayı düşünüyoum ama aklıma yatmayan bazı kısımlar var mesela km saatiyle oynanıp oynanmadıgını nasıl anlarız illa servisine mi götürmek lazım cevaplarınızı bekliyorum bu arada konuyu yanlış başlık altına açtıysam özür dilerim

Hocam Motorun Kac Km de oldunu anlamak için diyorsan lastikler balatalar vb parçaları kontrol edebilirsin Bide oynamak derken ne anlamada onuda biraz açarsan belki daha çok yardımcı olabilirim

Motosikleti
BWS 100
hocam bildiğim kadarıyla oynandığını kimse bilemez bir allah bi sahibi bide km yi oynayan bilir
şu noktalardan kesinlikle anlarsın plastik parçalara bak eğer bi parlama filan varsa yada
gaz kütüğünde bi renk açılımı varsa büyük ihtimal eskidir motor kendini belli eder zaten...

örneğin sahibinden.com da istediğim motosikleti buldum modeli 2005 ama km si 4500 bu bana inandırıcı gelmedi fazla 5 senedir 4500 km mi yaptı bu motor aydı fiyata aynı siteden başka motorlar buldum onlarda 2005 model ama km si 10.000 küsür civarında oynamaktan kastım bu işte

Moderatör
örneğin sahibinden.com da istediğim motosikleti buldum modeli 2005 ama km si 4500 bu bana inandırıcı gelmedi fazla 5 senedir 4500 km mi yaptı bu motor aydı fiyata aynı siteden başka motorlar buldum onlarda 2005 model ama km si 10.000 küsür civarında oynamaktan kastım bu işte

4.500 km ile 10.000 arasındaki farkı anlamak imkansız gibi birşey, bahsettiğin fark ortalama 5.000 km eder ki bu motorun hiç bir aksamında bariz fark yaratmaz.
Kısaca motorun kilometresini anlamak için motorun sökülmesi, piston segman ve yataklara bakılması en mantıklı yoldur, fakat 5.000 - 10.000 kilometre gibi farkların anlaşılması çok zordur.

Hocam Motorun Kac Km de oldunu anlamak için diyorsan lastikler balatalar vb parçaları kontrol edebilirsin Bide oynamak derken ne anlamada onuda biraz açarsan belki daha çok yardımcı olabilirim

Motoru satan kişi onları değiştirdiyse napçaz? :cherry:

boşuna motorun km saatine bakıp zaman harcamayın

bakmanız gereken yer motosikletin kendisidir,
sağına soluna bakın ,bakalitlere plastik parçalara, grenaja bakın
civatalara, somunlara bakın, elektrik kablolarına bakın,elciklere bakın,
boyasına bakın, temiz ve yeni gibi duruyorsa yenidir değilmi ?

km saatiyle oynanmış olabilir, çok zor birşey değil,
otomobillerdede öyledir ,istediğiniz otomobilin km saatini 50TL ye 85bin yaptırtabilirsiniz sanayide !

o yüzden amatör alıcılar hemen gider km saatine ,
prof`lar alınacak olan mala bakar :wiinkk:

Belkide alacağın motor düşük modelli alınmıştır..?? Trafiğe çıkış tarihine bi baksaydın bence.. benim motorum 2006 model sıfır aldım 1.5 ay önce...2000km.ye yakın yol yaptım.ve kış geldi sayılır, şimdi motorumu bi paket yapıcam seneye çıkartıcam bi 3500 km.de önümüzdeki sene yaparsam al sana 5.500 km.sonra tekrar kışın bi paket 2011de yaza merhaba derken benim motor 5500 km.de ve 5 yaşında olacak...

Eğer motosikleti satan kişi garanti kağıdını gösterebiliyorsa oradan da anlaşılabilir..
Çünkü her periyodik bakımda km si yazılıyor motora..
Eğer gene de doğru çıkıyorsa km si ve hala sana düşük km li geliyorsa motor muhtemelen kazalıdır..adam para denkleştirip yeni yaptırmıştır..

Hayır başıma geldi oradan biliyorum :)

ygr

5 000-10 000 km arası fark çok degil aslında anlamak imkansız gibidir
benim motorum en buyuk zedelenmeleri(onlar da sadece çizikler)ilk 2000 km de aldı
su an 8 000 de ve 2000 km hali ile aynı
ayrıca 10 000- 20 000 km çok degil motorlar için(çin mallarını pek bilmiyorum)
ben de motoru alana kadar senin gibi düşündüm ve 1400 km de bir TA aldım,bugunku bilgimle su andaki hali ve km si ile de alırdım,hatta 20 000 bile olsa
''siz alıcılar böyle davrandıkca aslında satıcıları hileye teşfik ediyorsunuz''
demişti bir usta;çok dogruymus katılıyorum artık...
sevecegin bir motor bul,için ısınsın motora.sonra satıcının tanımadıgı bir ustaya göster.satıcı gidince fikrini ögren ustanın
beni bir fazer ölüsü almaktan bu tavrım kurtarmıstı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar