Klipsli masterlink sorunu

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
10 numara genel amaçlı yağ, ccp pas sökücü sprey ve bez ile hem temizledim hemde geri yağladım, pahalı motorlar için doğru bir uygulama mı bilmem ama amacım zincirin paslanmasını önlerken o-ringlerdeki fabrikasyon yağı korumak. Her kafadan farklı bir ses çıktığı için böyle yapıyorum, 2 depoda bir yaptığım bakım yaklaşık 600-700km arasına geliyor, Motoru basınçlı su ile yıkamadığım için zincirdeki yağa da pek bir şey olmuyor.
Pas sökücü sprey olarak ne kullandınız? Gazyağı veya WD40 o-ringlere zarar vermez ama bunları bile sadece çok lazım olduğunda kullanmakta fayda olur. Temizliği dişli yağının kendisi ile de yapabilirsiniz, yumuşak fırça ile iyice ve bolca yedirilir, sonra mikrofiber bez veya kalın kağıt temizlik havlusu ile iyice temizlenir, yeniden (daha az yağ ile) yağlanır, fazlası alınır vs. vs. Benim yöntem böyle. Çok zorda kalırsam / acelem varsa WD40 basıp geçiyorum ancak WD40 sürdükten ve onu iyice temizleyip zinciri yağladıktan hemen sonra da yola çıkmıyorum çünkü o zaman sıçratabilir. Akşam yapıp sabahına kullanmak en iyisi.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Pas sökücü sprey olarak ne kullandınız? Gazyağı veya WD40 o-ringlere zarar vermez ama bunları bile sadece çok lazım olduğunda kullanmakta fayda olur. Temizliği dişli yağının kendisi ile de yapabilirsiniz, yumuşak fırça ile iyice ve bolca yedirilir, sonra mikrofiber bez veya kalın kağıt temizlik havlusu ile iyice temizlenir, yeniden (daha az yağ ile) yağlanır, fazlası alınır vs. vs. Benim yöntem böyle. Çok zorda kalırsam / acelem varsa WD40 basıp geçiyorum ancak WD40 sürdükten ve onu iyice temizleyip zinciri yağladıktan hemen sonra da yola çıkmıyorum çünkü o zaman sıçratabilir. Akşam yapıp sabahına kullanmak en iyisi.
Pas sökücü spreyi bezi kaydırsın ve koruyucu film çeksin diye kullandım, yağlayıcı özelliği olan CCP marka pas sökücü. WD-40 alternatifi. Elimde temizleyici olarak balata spreyi var ama O-ringleri haşat eder. Bez ve sprey ile çoğunu alınca zincir yağsızlıktan ses yapmaya başladı. Pas sökücü sprey ve 10 numara makine yağı ile geri yağladım. Bu malzemeler elimde bol keseden olduğu için bunları kullandım ama bir dahakine temizlerken 2 diş fırçasını birbirine yapıştırıp fırça ve gaz yağı ile de geçmeyi düşünüyorum. Muhtemelen gaz yağını 3-4 depoda bir kullanırım. Elimde dişliler için kullandığımız gres var ama o da çok kir toplar kıvamı yoğun. Zincir motorun önceki sahibinden kaldığı için ne kadar uzamıştır ne ömrü vardır bilmiyorum o yüzden kaliteli malzeme alıp boca etmenin gereği yok diye düşündüm.

(Ulan yağ Alman malı pahalı aslında ama yağdanlıkla azar azar kullandığım için ucuza geliyor)

Motosikleti
ns200
Az önce klipsi çıkartmayı denedim ama taş gibi yerinden oynamıyo wd-40 la yumuşatmayı denedim kargaburunla zorladım ama çıkmadı bende pes ettim ustaya götürcem herhalde

Motosikleti
XV250 - FZ6
Sökmesi takmasından daha zor olabilir.
Şurada kargaburunla çıkartıyor:

Motosikleti
Az önce klipsi çıkartmayı denedim ama taş gibi yerinden oynamıyo wd-40 la yumuşatmayı denedim kargaburunla zorladım ama çıkmadı bende pes ettim ustaya götürcem herhalde
Madem zorlayarak bile çıkmıyor, kurcalamaya gerek var mı? :)

Motosikleti
ns200
Valla
Madem zorlayarak bile çıkmıyor, kurcalamaya gerek var mı? :)
Valla aynısını düşünüyorum ince uçlu tornavidaylada kanırtmayı denedim ama açık uçlu kısım 0 a 0 arada boşluk yok tornavida girmiyor bende pes ettim ben bile çıkartamadıysam kendi kendine nasıl çıkıcak diye bir sonraki bakımda ustaya rica ederim bunada bakar motorun hacmi belli gücü belli zaten.
IMG 2262

Motosikleti
Valla

Valla aynısını düşünüyorum ince uçlu tornavidaylada kanırtmayı denedim ama açık uçlu kısım 0 a 0 arada boşluk yok tornavida girmiyor bende pes ettim ben bile çıkartamadıysam kendi kendine nasıl çıkıcak diye bir sonraki bakımda ustaya rica ederim bunada bakar motorun hacmi belli gücü belli zaten.
IMG 2262
Yalnız bunun yönü ters eğer sağ taraf motosikletin arkası ise.

Motosikleti
ns200
Yalnız bunun yönü ters eğer sağ taraf motosikletin arkası ise.
Evet hocam yönü ters olduğu için çıkartıp diğer yönüne takıcaktık ama çıkmıyor lanet şey 1000 km dir böyle kullanıyormuşum

Onu ben pense ile söküyorum, pensenin bir ağzını pime diğer kısmını açık tarafın ucuna tutturup sıkınca kayıyor ve arada boşluk oluşuyor ondan sonra arasından tornavida v.s bir şeyle çıkarıyorum çokta kolay oluyor. Takarken de aynı şekilde takıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar