kimliğim yok!!bilenlerin yardımcı olması dileğiyle

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar kimliğim yaklaşık bir aydır ortalıkta yok ehliyetle idare ediyorum.
ancak nette bayağı araştırdı isemde herkez başka birşey diyor, biri yok hüviyetimi kaybettim hükümsüzdür gibi reklamların hala geçerli olduğunu, kimide sadece altmış tl vererek çıkartabileceğimizi söylüyorlar
son iki üç ay içinde kimliği kaybolmuş, çıkartmış değerli arkadaşlarımız varmı aramızda=

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha önce yerel gazeteye kimliğim kaboldu hükümsüzdür diye ilan verdiriyorsunuz. Sonra savcılığa başvurup temiz kağıdı alınıyor, sonrasını unuttum.:p

Gazeteye İlan Vermen Gerekiyor Bulunduğu Zaman Üzerinde Bi İşlem Yapılmaması İçin Karakolada Bildirirsen İyi Olur.

Kimlik Çıkartma 3,5 Tl Mi 7 Tl Mi Öyle Bişey Olması Lazım Yeni Kanunda.

Yürekçe 'nin verdiği link sana ışık tutacaktır. En kısa zamanda nufus müdürlüğü'nden

yeni hüviyet cüzdanını almanda yarar var..

ilan vermeyi sakın unutmayın. Yıllar sonra başın belaya girebilir. Bu nedenle istanbulda oturan bir arkadaşım nerdeyse 15 yıl sonra aydın'ın bir ilçesinde araba hırsızlığı suçlaması ile uğraşmak zorunda kalmıştı. İlk kaybedişte pek önemli bir ceza yok ama tekrarlanması halinde o dediğiniz meblağydı sanırım ceza ödüyorsunuz.

Şöyle bir şey de olabilir
http://www.haberturk.com.tr/yasam/haber/559469-kimligini-kaybetti-24-bin-tl-borclandi
Tabi birde şöyle bir olay var.
http://haber.gazetevatan.com/kimligini-kaybetti-zengin-oldu/337585/7/Yasam
:)

Kaybettiğiniz tarih üzerinden zaman geçse de geçmese de ilan vermenize filan gerek yok.
Bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne gidin. Kayıp sebebiyle yeni kimlik almak istediğinizi söyleyin, onlar yeni kimliği ücret karşılığı veriyorlar. yukarıda söylendiği üzere 60 tl civarı birşeydi sanırım. Kimliğin verildiği tarihten itibaren öteki kimliğin hiçbir geçerliliği kalmıyor.
Tedbir olsun diyorsanız, herhangi bir gazeteye (resmi gazete olmasına gerek yok) kimliğinizi kaybettiğinize dair ilan verebilirsiniz. O günün gazetesini de evinizde bulundurunuz. Ama dediğim gibi hiç gerek yok.
Üç kerek kimliğimi kaybettim oradan tecrübeliyim :)

2 gün önce cıkarttım bende kayıptan ötürü.
muhtarlıktan kayıp kağıdı alıcaksın.yanında vesikalık resmin de olsun.
sonra dooru kaymakamlığa.oraya da 1 resim + 45 lira cezanı verdikten sonra kimlik senin.

eğer herhangi bir polis karakoluna gidip onların bölgesinde cüzdanını kaybettiğini söylersen onların tutanakları kayıp belgesi yerine geçiyor. hem de kayıp kimliğin hükmü kalmıyor. yalan olmasın ama nufüs idaresine de para verdiğimi de hatırlamıyorum, karakoldan aldığım belgeyle almıştım nüfus cüzdanını. angarya bir iş olduğundan polisler biraz gönülsüz yazıyor tutanakları.

Kimliği çıkartmayı bırakıp önce koşun bir kayıp ilanı verin. Hatta karakolda bir bilgi-görgü tutanağı da tuttutrursanız daha iyi olur.

Bir arkadaşım kayıp kimliği ile 3-4 tane turkcell hat çıkarıp her haltı yemişler. Çocuk şimdi savcılara ona ben küfür etmedim, onu ben tehdit etmedim, o mesajı ben yazmadım diye dert anlatmakla meşgul.

60 TL cezası var sanırım, ama arkadaşların dediği gibi çalındı tutanağı alırsanız karakolda üzretsiz olarak alabilirsiniz.

Hürriyet yazarı maliye uzmanı şükrü kızılota göre hemen oturduğun semte bağlı vergi dairesine gidip " xxxx tc kimlik numaram ile şirket kurulmasına izin vermeyin" şeklinde bir dilekçe vermen gerekiyor. Bu şekilde şirket kurup çek karnesi alıp ortalığı dolandıramazlar.

Hürriyet yazarı maliye uzmanı şükrü kızılota göre hemen oturduğun semte bağlı vergi dairesine gidip " xxxx tc kimlik numaram ile şirket kurulmasına izin vermeyin" şeklinde bir dilekçe vermen gerekiyor. Bu şekilde şirket kurup çek karnesi alıp ortalığı dolandıramazlar.

İlandan önce yapılması gereken en önemli şey bu, adınıza şirket kurup, kart çıkartıp, kredi alabilirler. Ondan sonra yıllarca uğraşıp durursun..

İlandan önce yapılması gereken en önemli şey bu, adınıza şirket kurup, kart çıkartıp, kredi alabilirler. Ondan sonra yıllarca uğraşıp durursun..

2010 yılı itibariyle bildirim zorunluğu kaldırılmıştır. Birisi sizin kimliğinizle bavurursa kimlik MERNİS sistemiyle kontrol ediliyor kayıp çalıntı kaydı varsa direk iptal ediliyor. Yani kayıp çalıntı nedeniyle yeni kimlik çıkarmanız yeterli. Ne karakol kaydı, ne vergi dairesi başvurusu. Hiçbirisini yapmaya gerek kalmadı. Vergi dairesine bildirim için gitseniz de kaldırıldığı için herhangi birşey yapamıyorsunuz. Bürokrasi birazda olsa azaldı.

Hala mernis kontrolünü tam yapamayan bankalar var, sektörün içinde olduğumdan ;)

eğer herhangi bir polis karakoluna gidip onların bölgesinde cüzdanını kaybettiğini söylersen onların tutanakları kayıp belgesi yerine geçiyor. hem de kayıp kimliğin hükmü kalmıyor. yalan olmasın ama nufüs idaresine de para verdiğimi de hatırlamıyorum, karakoldan aldığım belgeyle almıştım nüfus cüzdanını. angarya bir iş olduğundan polisler biraz gönülsüz yazıyor tutanakları.

söylediklerimi havaya söylüyorum sanki :)
3 gün oldu yeni çıkarttım.
boru gibi 45 liranı alıyorlar kayıp ettiysen.
polise de gerek yok dediğim gibi git muhtarlıktan kayıp belgesi al birader.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:23 ----------

Kimliği çıkartmayı bırakıp önce koşun bir kayıp ilanı verin. Hatta karakolda bir bilgi-görgü tutanağı da tuttutrursanız daha iyi olur.

Bir arkadaşım kayıp kimliği ile 3-4 tane turkcell hat çıkarıp her haltı yemişler. Çocuk şimdi savcılara ona ben küfür etmedim, onu ben tehdit etmedim, o mesajı ben yazmadım diye dert anlatmakla meşgul.

60 TL cezası var sanırım, ama arkadaşların dediği gibi çalındı tutanağı alırsanız karakolda üzretsiz olarak alabilirsiniz.

15 günü geçirir isen 60 tl geçmezse 45-46 falan.

Karakola gidiyorsun. Kimliğinin çalındıgını soyluyorsun. Hatta cüzdanının. Ufak bi sorguya tutuyorlar. İşte sallamasyon eşkal falan veriyosun zaten ilgilenmiyorlarda. Oradan aldıgın tutanakla nufus mudurlugune basvurup 3 tl civarı yada bedava bilmiyorum nüfusunu cıkartabilirsin.+

şu an şirket sahibisinizdir haberiniz bile yokk belkide adınıza yüklü miktarda borç yapılıyordurr bunuda bilemessiniz..
çok önemli konuu geç kalıyosunuzz bu konularda çok erken davranınn..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar