Kertenkele :)

Moderatör
Evimize minicik bir kertenkele girmiş, salonun duvarlarını baştan aşağı dolaştı, ben ki sivri sinekten başka hayvan ırkına kıyamayan biri düşünmeye başladım kara kara. Etrafı biraz keşfedeyim salonun dışına çıkayım derse kedimize yem olacak. Besleme fikri edindim birden, nette araştırıyordum ne yer ne içer diye. Bir zamanlar okuduğum ve şimdi araştırırken yeniden karşılaştığım bir yazıyı aha şuraya kopyala yapıştır yapıyorum :p

Asağıda anlatılan Japonya'da yaşanmış gerçek bir olaymış.

Evini yeniden dekore ettirmek isteyen Japon bunun için bir duvarı yıkar. Japon evlerinde genellikle iki tahta duvar arasında çukur bir boşluk bulunur. Duvarı yıkarken, orada dışardan gelen bir civinin ayağına battığı için sıkışmış bir kertenkele görür. Adam bunu gördügünde kendini kötü hisseder ve aynı zamanda meraklanırda kertenkelenin ayağına cakılmış çiviyi
görünce. Muhtemelen bu civi 5 yıl once, ev yapılırken çakılmıştı.

Nasıl olmuştu da kertenkele bu pozisyonda hiç kıpırdamadan 5 yıl boyunca yaşamayı başarmıştı? Karanlık bir duvar bosluğunda hiç kıpırdamadan 5 yıl boyunca yaşamak cok zor olmalıydı. Sonra bu kertenkelenin 5 yıldır hiç kıpırdamadan nasıl 5 yıl yaşadığını düşündü - ayak civilenmişti! ! Böylece
calışmayı bırakır ve kertenkeleyi izlemeye başlar, ne yiyor acaba? Sonra nereden cıktığını farkedemediği başka bir kertenkele gelir agzında tasıdığı yemekle...

Inanılmaz! ! ! Adamı sersemletir gördügü manzara. Bu nasıl bir sevgi? Ayağı civilenmiş kertenkele,5 yıldır diğer kertenkele tarafindan beslenmekteydi...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yani hocam sen de bir alemsin.
Hikayeyi yazmissin bir de.
Hala kertenkele ne yer ne içer diye dusunuyorsun.
Yakistiramadim yani sana.:)

Ayagindan çivile kertenkeleyi.
Vardir herhalde çiktigi biri kiz arkadasi falan.
O besler onu.
Ne diye kafa yoruyon.:p
5 yil sonra gorusuruz.:mrgreen:

Valla sorma bizim evde de bi tane küçük kertenkele var ancak böyle dış yüzeyi şeffaf süleymancıkmı ne diyorlar geçen gördüm balkon duvarında kuyruğu kopmuş ara ara bakıyorum uzamışmı diye.

O şeffaf , kertenkelelere yanlış bilmiyorsam Taşkaru ( veya Taşgaru ) deniyor.

benim bahçemde kertenkele ordusu var. Bazıları o kadar büyük ki , micro ejder modunda dolanıyorlar ortalıkta.Keneleri yesinler diye gıkımı bile çıkartmıyorum.

( Umarım kertenkelerin besin zincirinde kene vardır.)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Lucas!!!
Kamuoyu kertenkeleyi merak ediyor.
Ne yiyor ne içiyor merak içindeyiz.
Lokantaya mi goturuyorsunuz?
Tuvaletini nereye yapiyor.
Aydinlat bizi.:p
Var mi oyle topic açip kaçmak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O şeffaf , kertenkelelere yanlış bilmiyorsam Taşkaru ( veya Taşgaru ) deniyor.

benim bahçemde kertenkele ordusu var. Bazıları o kadar büyük ki , micro ejder modunda dolanıyorlar ortalıkta.Keneleri yesinler diye gıkımı bile çıkartmıyorum.

( Umarım kertenkelerin besin zincirinde kene vardır.)

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::cat::cat:

Moderatör
Lucas!!!
Kamuoyu kertenkeleyi merak ediyor.
Ne yiyor ne içiyor merak içindeyiz.
Lokantaya mi goturuyorsunuz?
Tuvaletini nereye yapiyor.
Aydinlat bizi.:p
Var mi oyle topic açip kaçmak.

Abi öldürmeye kıyabildiğim tek canlı mahlukat sinekler.. Evde Borcam'ın içine koymuştum (diğerlerinin içinden tırmanıp kaçabiliyo çünkü) sinek koydum 2-3 tane. 3 gün ne yedi ne içti, otta koydum ama nafile. En sonunda azadettim evin içinde :) Dışarda başına bişey gelmesin diye, saldım salona. Henüz ortalarda yok kendileri :)

kertenkeleler fotosentez yapar mister Lucas. hayvansever hislere sahip fekat gayet cahilsiniz.

Moderatör
kertenkeleler fotosentez yapar mister Lucas. hayvansever hislere sahip fekat gayet cahilsiniz.

Fotosentez yapan bitkiler bile toprağın içindeki minerallerle beslenir Mrs. KUVVETMİRA. Bunun içinde suya ihtiyaç duyarlar. Sizde hayvan sevmeyen, seviyormuş gibi görünen bir zat'a benziyorsunuz.. Zat derken Mondial Zat değil belki anlayabilemezsiniz diyerek açıklama gereği duydum Mrs. KUVVETMİRA.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar