kendine özel motor yapanlar varmı

ben bu aralar kafamda bi soru var bi m otorsiklet yapmak istiyorum pek bi bigim yok ama chopper tarzını severim kendim yapmak istiorum önce sanayide iskeletini yaptırcam ölçülerime göre iskeleti ayarlıcam sora tekerleker sora far sora alt motor sora diger aksesuarlar karburatör falan işte ne gerekiosa yavaş yavaş alıp yapmayı düşünüorum sizce çok pahalıya patlar mı american chopper tarzı bi 250 cc motor yapmayı düşünüorum 1 sene kadar vakit verdim kendime sizce saçma sapan bi iş i yapıoru yoksa olabilcek bi işmi bu cvp için teşekürler

bende altından kalkamazsın sıfırdan motor yapmak çok zordur hem ruhsatı ıvırız zıvırı olmuyacak trafikte nasıl gezicen bence git bi junlin 250 al herşeyini değiştir costum chopper yap kafana göre ön maşayı uzak gidonu değiştir o motora istediğin şekli uygularsın.

Uğraşın çok güzel ama detaylı planlar yapmak zorundasın. Çünkü alacağın yada sipariş vereceğin parçalar genellikle birebir uymazlar. Hatta en son taktığın bir paça için en başında yaptığın bir işi düzeltmek zorunda kalabilirsin.

Zorluklardan bahsettim birazda iyimser olayım :) Acaip keyifli bir iştir ancak boş vaktinin olması gerekiyor. Kafaya koydunsa mutlaka yaparsın, engeller yıldırmasın seni. Başarılar diliyorum.

arkadaşlar cvp lar için sağolun peki çok pahallıya patlarmı

benim dedigim gibi yaparsan $ dan çok emek ister zaman ugraş ister çok bişi tutcagını sanmam

ikinci el "motor aksamı" sağlam bir Dragstar alınır ve bir güzel Custom Cruiser'a dönüştürülür. Böylece ne ruhsat nede motor uğraşı olur. Vereceği zevkte cabası..

Ben sakinseytan'ın bahsettiği şekilde yaptım. 250 cc lik mondial MCT250 aldım Bobber tarzında yapmaya başladım. Şu an daha bitmedi ama inan acayip keyifli oluyor yapması ve gezmesi.
Ahanda gezmesinin resmi :p

Sağlıcakla.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Nasiii Yani...Jinlun alıyosunuz. Sonra istegınıze baglı yapabılıyosunuz..aslında super bı hobı ama nası olcakkı bu ıs,Ozel parcalarmı satılıyo ve sız Al,sök,tak yapıyosunuz yoksa,Komple herseyı sızmı tasarlayıp yapıosunuz sıfırdan,

Nasiii Yani...Jinlun alıyosunuz. Sonra istegınıze baglı yapabılıyosunuz..aslında super bı hobı ama nası olcakkı bu ıs,Ozel parcalarmı satılıyo ve sız Al,sök,tak yapıyosunuz yoksa,Komple herseyı sızmı tasarlayıp yapıosunuz sıfırdan,

o senin yaratıcılığına kalmış. Ben şahsen çamurluklarımı kendim kesip şekil verdim. depoyu değiştirme fikrim yoktu aslınd aama bir arkadaşın deposunda bu benzin deposunu görünce almadan edemedim. Bazı parçaları kendimiz de yapmamız gerekebiliyor. depoyu adapte etmek için depoyla şasede değişiklik yapmak gerekti mesela. sissy barıda 0 dan arkadaşımla birlikte yaptım.

bende altından kalkamazsın sıfırdan motor yapmak çok zordur hem ruhsatı ıvırız zıvırı olmuyacak trafikte nasıl gezicen bence git bi junlin 250 al herşeyini değiştir costum chopper yap kafana göre ön maşayı uzak gidonu değiştir o motora istediğin şekli uygularsın.

:cat: aynen katılıyorum. şimdi kendin yapınca şase no motor no buna bağlı olarak ruhsat, plaka yok ötv yok bilmemne bissürü sorun yaşicaksın

bende ledow borelli 250 var kendime ayaklarımı uzatacak bir yer yaptım. arka sisbarı komple kaldırdım ve tam koltuğun arkasına başka bir sırtlık yaptım.

başka planlarımda var ama acelem yok :)

.

arkadaşlar dediğim gibi 250 mct alcaktım ama alamadım e 1 sene falan lazım o motoru almak için maddi ve manevi olarak müsait bi yerim var ama çalışıyorum bayan kuaforuyum ona pek vakit ayıramam belki pazar günleri yada hatada en fazla 2 gün ayırırm nese ben ilk önce motorum iskeletini yaptırmayı sora alt motor almayı bi 250 cc ondan sora depo çamurluk sora tekerler falan derken bu şekilde yapıcam 1 sene içinde biraz sabırsızımdır ama eminim onunla uğraşırken hiç sabırsızlanmıycam şu ruhsat ve plaka hakkında biraz bişey ler sölersiniz onu nasıl halletcez peki bide son bi soru 3 milyardan fazla tutarmı yapmam alt motor hariş diğer herşeyi sıfır alcam arka teker kalın tam bi chopper ön teker ince falan filan ne dersiniz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hersey güzelde sifirdan yapmak sadece zaman degil birde oraya buraya birseyler ayri ayri yaptirmak elbetteki pahali olur ama eger kaynakci , boyaci , tornaci , elektrikci arkadaslarin varsa ucuza mal edersin ama hiç öyle arkadasin yoksa hepsinin el emegi birde parça parasi hele birde ruhsat çikarabilmek için oraya para buraya para derken gerçekten ekonomik probleme girebilirsin stress olayida cabasi.

Bende bu anda Cruiser'umu chopper haline getirme asamasindayim gerçekten elimde çok parça oldugu halde parça paralari uçuk sekilde beni sarsmakta, bakin kaynak ve boyama torna islerini kendim yaptigim halde acayip zaman almakta .
Bana sorarsan ilk chopper motorun olacaksa bu isin uzmani olabilmen için bir ucuz cruiser alip onu degistirmek bu sekilde kendine tecrübe edinirsin ve düsmeyi kalkmayi ögrendigin an yaptigin motoru satip onun parasiyla gerçekten sifirdan yapmaya kalkarsin bence en mantiklisi budur çünkü bende bu fikirle yola çiktim ve hergeçen gün buna karar verdigime memnunum..

Saygilar ve basarilar...

kocc 1 sene vaktim var ufak tefek öyle bölyle yapacaz braz dadik olcak ama herşeye değcek bnm merak ettiğim ruhsat işi ne olcak

bana gelmez usta o işler en temizi bitane 2. el chopper alıp onun üstünde oynamak ön maşayı uzat depoyu küçült arka tekeeri kalınlaştır tamaam herşey için sağol un

jinlun alip ustunde deneme yap cok istiyorsan yada dragstarlar ve intruder 1400 modeller populer bu is icin tabi butcen uygunsa..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tek silindirli chopper mı olur diyenler haklılar peşinen söyliyim.

Suzukinin Ls 650 diye bir modeli var ona bir bak,eğer çok kaşınıyorsan al bir tane eski model toparla kafana göre derim ben...

Çok ayrı bir tasarımı var bence.

Son derece sade ve değişikliğe açık bir makina gibi duruyor ama eskisini bulacaksın.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Tek silindirli chopper mı olur diyenler haklılar peşinen söyliyim.

Suzukinin Ls 650 diye bir modeli var ona bir bak,eğer çok kaşınıyorsan al bir tane eski model toparla kafana göre derim ben...

Çok ayrı bir tasarımı var bence.

Son derece sade ve değişikliğe açık bir makina gibi duruyor ama eskisini bulacaksın.

Kesinlike dogru söylüyor arkadas tek silinder chopper olmaz , bir kere hiç yakismaz bence illa V-motor ve 650cc asagi olmamasi gerekir.

Illa tek silinder diyorsan LS650 fotosunu buldum birileri kesmis biçmis güzel yapmis biraz motor tek kalmis bosluk çok ama olsun yinede ugrasmasina degmis..
image007.jpg

Hocam vaktinin ve paranın bol olması lazım. ve sanayide iyi bir çevre..

ve elinde bir şey yok sıfırdan başlayacağım diyorsun.. ki şaseyi bile yaptırmak öyle kolay değil. ki her babayiğidin harcı da değil şase yapımı.. ki kaldı ki diğer parçalardan bahsetmiyoruz bile..

eğer böyle bir idealin varsa. kişisel tavsiyem. şase sağlam bir çinli al ve işe koyul. önce şaseyi güçlendirirsin. gidon maşa vs derken alır gider.... birde üstüne airbrush.. tamamdır.. yine de bunlar için bir motosiklet parası daha eklemen gerekir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar