@mczaga
Superbike : Seri üretim 4 silindir 1000cc veya 2 silindir 1200cc aralığında motorlar kullanılır. Şasiden tutun, motorda yapılan mekanik değişiklikler dahil çok fazla modifikasyona imkan tanınır. Ortalama arka tekerde 220 hp güç üretirler ve fiyatları 1-2 milyon USD civarındadır.
Supersport : Seri üretim 4 silindir 600cc veya 3 silindir 750cc aralığında motorlar kullanılır. Bu sınıfta da modifikasyona çok fazla imkan tanınır. Arka tekerde 145 hp civarı güç üretirler ve fiyatları 500-700 bin USD arasında değişir.
Superstock 600, 1000 : Seri üretim motorlarda sadece egsoz, hava filtresi, dişli gibi mekanik aksama dokunmadan yapılan modifikasyona izin verilir.
Bunlar dışında AMA Superbike, British Superbike, Isle Of Man TT gibi daha çok çeşit yarış kategorileri mevcuttur.
@Shrieker
MotoGP : Seri üretim motorlar kullanılmaz, el yapımı motorlardır. En yüksek teknoloji bu sınıfta kullanılır. Bu yüzden de motorların tanesi 3 milyon EUR civatındadır. Ortalama 140kg ağırlıkta olup, arka tekerde 260+ hp gücündedirler. Elektronik olarak traction control gibi sistemler de kullanılır. Motor hacmi şu anda 800cc olarak sınırlandırılmıştır.Birde Moto GP ile bu SBK arasında nBirde Moto GP ile bu SBK arasında ne gibi farklar var?Birde sanırım avrupa stock motor yarışları var Ben daha çok sürücülüğe önem veren birisiyim hangisi bana hitap eden bi yarış daha da açacak olursak en basit elektronik sistemler ve bilgisayar sistemleri hangi yarışlarda daha az kurallandırılmıştır.
Superbike : Seri üretim 4 silindir 1000cc veya 2 silindir 1200cc aralığında motorlar kullanılır. Şasiden tutun, motorda yapılan mekanik değişiklikler dahil çok fazla modifikasyona imkan tanınır. Ortalama arka tekerde 220 hp güç üretirler ve fiyatları 1-2 milyon USD civarındadır.
Supersport : Seri üretim 4 silindir 600cc veya 3 silindir 750cc aralığında motorlar kullanılır. Bu sınıfta da modifikasyona çok fazla imkan tanınır. Arka tekerde 145 hp civarı güç üretirler ve fiyatları 500-700 bin USD arasında değişir.
Superstock 600, 1000 : Seri üretim motorlarda sadece egsoz, hava filtresi, dişli gibi mekanik aksama dokunmadan yapılan modifikasyona izin verilir.
Bunlar dışında AMA Superbike, British Superbike, Isle Of Man TT gibi daha çok çeşit yarış kategorileri mevcuttur.
@Shrieker
Abi tamam haklı olabilirsin ama koskoca Ten Kate takımı sadece bir amortisör yüzünden mi şampiyonluğu kaybetti? Abi bunlar dünyanın en büyük yarış takımı, parça ile ilgili sorun yaşadıklarını hala düşünmüyorum. Çok daha ciddi sorunlar var bence.Boy; Abi benim yazdığım şeyi Ten Kate kendi resmi sitesinde yazdı. Ben oradan görüp buraya yazdım. Adamlar sezon ortasında resmen WP marka yürür aksamdan Öhlins'e geçtiler. Misano yarışında hem Kenan hem Pitt'in motorunda iki markanın da parçaları vardı.