Kemal Merkit Ile Türk Bayrağını Finişe Ulaştırdı.

Dünyanın en zorlu rallisi Dakar, 14.son özel etabıyla Arjantin’de sona erdi.
Jim Beam Dakar Türk takımı adına Kemal Merkit Türk bayrağını finişe ulaştırmayı başardı.

3 Ocak’ta Arjantin’nin başkenti Buenos Aires’den start alan Dakar Rallisi’nde
14. ve son Etap Cordoba – Buenos Aires arasında 227 km’si özel etap olmak üzere toplam 792 km olarak geçildi.
Yarışa devam eden 114 motosikletçi arasında 111. sırada start alan Çöl Kaplanı Merkit özel etap kontrol noktalarını 81. ve 76. sırada geçerek özel etabı 77. sırada tamamlamayı başardı. Merkit Genel Klasmanda 111. sırada yer aldı.
Ralli’nin son etabını Helder Rodrigues elde ederken İspanyol Marc Coma 2009 Dakar Rallisi’nin motosiklet kategorisi şampiyonu oldu. Fransız Cyril Despres 2. sırayı elde etti.

30. Dakar Rallisi’nin finiş seremonisi 18 Ocak Pazar günü Buenos Aires’de La Rural Meydanında gerçekleşecek.

9574 km’lik ralli’de Jim Beam Dakar Türk Takımı sporcusu Kutlu Torunlar 8. etap başında motorunda yaşadığı mekanik arıza nedeniyle yarış dışı kalmıştı.

Bu zorlu yarışı tamamlamayı başaran Kemal Merkit “ Türk bayrağını finişe ulaştırdığım için büyük gurur duyuyorum. Gönül isterdi ki Jim Beam Türk Takımı olarak Kutlu ile birlikte finiş podyumuna çıkalım. Ancak motorsporlarında her an herşey olabiliyor. Yarışın ilk gününden itibaren yaşadığım motor arızaları, çölde gecelememiz ve diğer sorunlarla birlikte Dakar’ı bitirmiş olmaktan çok mutluyum. Tüm sponsorlarımıza ve destek veren herkese sonsuz teşekkürler.”

31 yıllık tarihinde ilk kez Güney Amerika kıtasında gerçekleşen Dakar Rallisi bir kez daha Dünyanın en zorlu rallisi olduğunu kanıtladı.
49 ülkeden 217 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 80 kamyonun start aldığı rallide Patagonya ovaları, And dağları ve Atakama Çölünü geçildi.
Yarış sırasında And Dağları ve Atakama Çölü etaplarında kısaltma yapılırken, 11. özel etap hava şartları nedeniyle iptal edildi.
Start alan 217 motosikletten 112 si yarışı bitirebildi.

3-18 Ocak tarihleri arasında Arjantin – Şili topraklarında gerçekleşen Dakar Rallisi’nde Fransız motosikletçi hayatını kaybederken, diğer bir motosiklet sürücüsü halen komada bulunuyor. Yarış sırasında 2 Arjantinli organizasyon kamyonun yaptığı kaza sonucu vefat ederken, otomobil kategorisinde kaza geçiren ingiliz pilotun koma durumu devam ediyor.

1979 yılından buyana Dakar Rallisi’nde 26 yarışmacı 25 de seyirci hayatını kaybetti.

Jim Beam Turkish Team ile ilgili tüm detaylar www.dakarturk.com dan takip edilebiliyor.

Jim Beam Turkish Team takımının başarılarının devamını dilerim

Super Moderator
b131.jpg

Tebrikler Çöl Kaplanı, tebrikler Kemal Merkit:cat:; bu kadar zorluk, teknik ve mekanik sıkıntı, beklenmeyen gelişme, hava ve yol koşullarındaki sıkıntılar engelleyemedi, Türk bayrağı finişi geçti...::coool::

Başarıların devamı, gelecek sene de bu heyecanı ve bu gururu yaşamak dileklerimle...:cat:

Şanlı Türk Bayrağını bitiş çizgisinde dalgalandırdığın için teşekkürler.
Başarılarınızın devamını dilerim.:cat:

yarışdan görüntüleri izledim çölde yüksek süratlerde o motosikletlere nasıl hakim olabiliyorlar hala anlamış değilim sadece bizim takımı değil orada yarışan tüm motosikletcileri tebrik etmek lazım umarım türk takımı daha güçlü sponsorlar bulur ve şansında yardımıyla önümüzdeki yarışlarda podyuma çıkarlar.

Sağsalim bitime ulaşmış ya daha ne isteriz ,üst sıralara zamanla ulaşılır belki ama kazaların affı olmaz.

Kemal Merkit ve Kutlu Torunları kutluyorum.Kutlu finişe gelemesede verdiği mücadele son
derece başarılı idi mekanik sorunla karşılasması onu yarıştan uzak tutdu.
Kemal abi ise finişe kadar gösterdiği etkiliyici performans ile yarışı tamamladı.Her ikisinide
önümüzdeki yarışlarda daha iyi yerlerde görmeyi diliyorum.Tebrikler çöl aslanları.

Bırak Bitirmeyi Katılabilmek başarı, Bitirmek ise bir rüya, helal olsun kazanımlarınızla fuarda GÖRÜŞMEK PAYLAŞMAK ÜZERE!!!!!!

Verdikleri emekler için tebrikler.Başarılarının devamını dilerim.:rendeer:

Bu zorlu yarışta (kazalarda ölümlerin olduğu) sağ salim finişe ulaşması başarıdır.:cat: Devamını diliyorum.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
arkadaşlar kendileri türkiyeye nezaman dönecekler demiştim 21 ocak çarşamba ama saat belli değil

Son düzenleme:
Motorsiklet klasmanındaki tüm yarışmacıları tebrik ediyorum, çok zorlu bi parkur, yaptıkları taktire şayan bi durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar