Keeway Land Cruiser 250 mi Bisan Roadstar 250 mi? (Başlangıç motoru)

Merhaba abilerim ablalarım. Aranıza yeni katıldım. Motorsikletimi de 1 veya 2 hafta içerisinde alacağım. Şuan için bu 2 model arasında kalmış durumdayım... 1.78 boyunca 93 kilo bir insan evladıyım. Altıma yakışıcak, bana problem çıkartmıycak(Mağlum öğrenciyiz :mrgreen::mrgreen:), yedek parçası kolay bulunabilecek bir motor lazım. Performans düşkünü değilim zaten İzmir gibi bir şehirde oturuyorum trafik problemi yüzünden basmak için fırsat olmuyor ama sırf bu yüzden de gitmeyen motor alıcak değilim. Şimdi bu 2 motor hakkında da sorularım şunlar.

1-Yedek parça
2-Arıza sıklığı
3-Son hızları?
4-Hangisi daha çabuk hızlanır?(Bir araç üstüme kırarsa gazı açıp aradan kaçabilmek için önemli bir konu benim için.)
5-Yakıt?
6-Başlangıç için hangisi daha uygun olur?(Dönüş, ağırlık, güç bakımından.)

Başlıkta da belirttiğim gibi başlangıç motorum olucak.

-Land Cruiser'ı 2010 model 14 bin km'de buldum fiyatı 6500.Bana biraz fazla geldi açıkcası o paraya Hyosung GV250 alınır fakat İzmir'de ilanı pek yok nedense.

-Bisan'ı 2006 model takriben 10 bin km'de(6 bin kmdeyken km teli kopuyor tahminen 4 bin km yaptığı söylendi bilmiyorum doğru mu tamircide heralde anlaşılır az buz ne kadar yaptığı.) Fiyat 5.250 fakat 5 bine verebiliceğini söylüyor. Yine de Bisan için bana fazla geldi sıfırı 3.500'e satılan motorun 10 yaşındaki halinin 5 bine satılması açıkcası çok saçma geldi. 4500'e verirse alıcam motoru öbür türlü almıyacağım.

Bisan'ı alırsam OldSchool Bobber tarzında Custom yapacağız. Keeeway için allah kerim fazla ellemeyiz zaten motorun görünüşü gayet hoş.

Bu konuyu açtıktan sonra tanışma bölümünde kendimi tanıtacağım, şimdiden teşekkürler. :queen::queen:

Aynı durumdayız dostum V2 olsun istiyorum,keewayında fatboy görüntüsü hoş ama bir yandanda bisan alıp biraz oynayarak custom yapmak gibi bir planım var :) konuyu takipteyim ;)

Ayyynen dostum. Keeway iyi güzel iri yarı motor fakat hem trafik sıkıntısı hem de performans olayından dolayı tırsıyorum ve aradaki fiyat farkından... V2 olmayan motora da binmek istemiyorum hem ileride performansı bana yetersiz kalır diye hem de gösteriş açısından fakat performans konusu tabii ki daha öncelikli. Ve aynen dediğin gibi Bisan'ı alıp oynıyarak çok güzel şeyler elde edilebilir sonuçta Virago 250 kopyası ve biçimi oynanmaya çok müsait. Land Cruiser iri bi oğlan olduğu için ve biçiminden dolayı pek müsaade etmiyor oynanmaya. Bisan'a Virago gövde parçaları uyar heralde ama motor parçaları uyar mı bilmiyorum ki uyarsa da motorun çoğu parçasını Yamaha parçalarıyla değiştiricem.:cherry: :cherry:

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
İkiside Yamaha Virago 250 nin motor bloğunun Çinli klonunu üstünde taşıyor.O yüzden motor bloğu olarak yedek parça durumu aynı sayılır.Land Cruiser şu anda RKS Cruiser adı ile satılıyor.O yüzden güncel sayılır.Ama yedek parça durumu tam bilmiyorum.Ama bütçem müsaitse şahsen Land Cruiser'ı alırım.Çok daha kalıplı ve biraz daha kaliteli.Ama 6500 TL lere çıkabiliyorsan biraz daha bütçeyi arttırıp GV 250 alırdım.Senin istediğin gibi madde madde de cevap vereyim. ;
1-Yedek parça.RKS Land Cruiser şu anda satışta olduğundan dolayı yedek parça bir şekilde bulunur diye düşünüyorum ama biraz sıkıntı çıkarabilir bu konu da.
2-Arıza sıklığı.Çin'de üretilen Macar markası.Ortalama bir Çinli motora göre genel parça kalitesi daha iyi sayılır.Elin anahtar tutuyorsa,bakımlarını düzenli olarak yapıyorsan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.Ama yine de bir Japon kalitesi ve sorunsuzluğu bekleme.
3-Son hızları?İkisi de aynı motor bloğu kullanıyor dolayı ile ikisininde son hızı aynı gibi 125-130 km civarı olması lazım.90-110 km hızlarında seni yormadan istediğin yere götürür ikisi de.
4-Roadstar biraz daha hafif olması lazım.Hafiflikten dolayı çok az bir fark olabilir hızlanmalarda.Ama çok önemli değil.
5-Aynı motor bloğu hemen hemen aynı.
6-Roadstar boyu ve ağırlıktan dolayı birazcık daha kıvrak olabilir.Ama ikisi de başlangıç için aynı bence....

Öncelikli olarak şu anda üretilmese dahi Kymco'nun Venox 250 ve Lifan'ın LF250B ve aradığınız ücret aralığında kalıyorsa RKS Blackster veya Cruiser modellerini incelemeniz, bu iki çöp motosikletten uzaklaşmanız adına daha yararlı olacaktır. V-Twin ısrarı yoksa, Kuba Superlight 200 biçilmiş kaftan. Ayrıca öğrenci bütçesiyle alınacak bu motosikletler cruiser deneyimi yerine commuter'dan hallice bir deneyim yaşatacaktır. O yüzden düzgün bir commuter ile iyice trafiğe alışıp, sonrasında para kazanınca cruiser almak her zaman daha mantıklıdır. Öğrenci adam şekil şemal isteyeceğinden bu öneri de hiçbir zaman dinlenmez.

Ayrıca alınmaca gücenmece yok; Bisan gitsin bisiklet üretsin ki onu bile düzgün yapamıyor.

Son olarak adet yerini bulsun; ille de bu iki motordan biri tercih edilecekse Keeway'i tercih etmek daha mantıklı olur. O da şeklinden ötürü. Yoksa bloklar aynı. Çift silindir olmasına rağmen 17 beygirlik bu blokların yanında Kuba SL200'ün 13 beygirlik bloğu ile daha yüksek performans alırsınız. Çift silindir her zaman güç demek değildir.

Şimdiden hayırlı olsun.

İkiside Yamaha Virago 250 nin motor bloğunun Çinli klonunu üstünde taşıyor.O yüzden motor bloğu olarak yedek parça durumu aynı sayılır.Land Cruiser şu anda RKS Cruiser adı ile satılıyor.O yüzden güncel sayılır.Ama yedek parça durumu tam bilmiyorum.Ama bütçem müsaitse şahsen Land Cruiser'ı alırım.Çok daha kalıplı ve biraz daha kaliteli.Ama 6500 TL lere çıkabiliyorsan biraz daha bütçeyi arttırıp GV 250 alırdım.Senin istediğin gibi madde madde de cevap vereyim. ;
1-Yedek parça.RKS Land Cruiser şu anda satışta olduğundan dolayı yedek parça bir şekilde bulunur diye düşünüyorum ama biraz sıkıntı çıkarabilir bu konu da.
2-Arıza sıklığı.Çin'de üretilen Macar markası.Ortalama bir Çinli motora göre genel parça kalitesi daha iyi sayılır.Elin anahtar tutuyorsa,bakımlarını düzenli olarak yapıyorsan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.Ama yine de bir Japon kalitesi ve sorunsuzluğu bekleme.
3-Son hızları?İkisi de aynı motor bloğu kullanıyor dolayı ile ikisininde son hızı aynı gibi 125-130 km civarı olması lazım.90-110 km hızlarında seni yormadan istediğin yere götürür ikisi de.
4-Roadstar biraz daha hafif olması lazım.Hafiflikten dolayı çok az bir fark olabilir hızlanmalarda.Ama çok önemli değil.
5-Aynı motor bloğu hemen hemen aynı.
6-Roadstar boyu ve ağırlıktan dolayı birazcık daha kıvrak olabilir.Ama ikisi de başlangıç için aynı bence....

Aslında 5 bin liralık bütçeyi bile sıkıla sıkıla ayırıyorum Bisan'a. Dediğim gibi zamanında 3.500 liraya sıfırı satılan motora 5 bin lira vermek ne kadar doğru bilemiyorum. Malum başka seçenek olmadığından tercih ediyoruz...

1-RKS'den gelen bir güncellik var fakat şimdi Virago gibi bir modelin kopyası olunca kardeşleri olan Borelli,Keeway,Monero,Lifan markalarından da sıfır veya çıkma parça temin edilebilir diye düşünüyorum Bisan'a.
2-Az buz anlarım fakat çinli alıyorsak daha da iyi anlıyacağız gibi geliyor. Bakımlarını aksatmadan yaptırıcam o konuda bir problem yok fazla da yormam zaten sonuçta çinliye biniyoruz fazla zorlamamak lazım.
3-Son hızları pek umrumda değil zaten fakat yazlığa gitmek için şehirlerarası yolculuk yapmam gerekicek ve yaz için Ankara Çanakkale ve İstanbul'u ziyaret etmeyi düşünüyorum. Bu yüzden 120'de canı çıkıcak bişey olmaması gerekli. Söylediğiniz gibi 90-110 arası gider motora iyi davranırım.

Siz olsaydınız 5 bine Bisan'ı mı alırdınız hocam yoksa 6500'e Keeway'i mi? Belki pazarlıkla 6'ya alınabilicek bir motor fakat o bilmiyorum o parayı vermek doğru mudur. 6 bine Hyosung GT250 gibi bir makina alınabilir onun yerine gidip de çinliye vericez parayı falan kafayı karıştırıyor...

Öncelikli olarak şu anda üretilmese dahi Kymco'nun Venox 250 ve Lifan'ın LF250B ve aradığınız ücret aralığında kalıyorsa RKS Blackster veya Cruiser modellerini incelemeniz, bu iki çöp motosikletten uzaklaşmanız adına daha yararlı olacaktır. V-Twin ısrarı yoksa, Kuba Superlight 200 biçilmiş kaftan. Ayrıca öğrenci bütçesiyle alınacak bu motosikletler cruiser deneyimi yerine commuter'dan hallice bir deneyim yaşatacaktır. O yüzden düzgün bir commuter ile iyice trafiğe alışıp, sonrasında para kazanınca cruiser almak her zaman daha mantıklıdır. Öğrenci adam şekil şemal isteyeceğinden bu öneri de hiçbir zaman dinlenmez.

Ayrıca alınmaca gücenmece yok; Bisan gitsin bisiklet üretsin ki onu bile düzgün yapamıyor.

Son olarak adet yerini bulsun; ille de bu iki motordan biri tercih edilecekse Keeway'i tercih etmek daha mantıklı olur. O da şeklinden ötürü. Yoksa bloklar aynı. Çift silindir olmasına rağmen 17 beygirlik bu blokların yanında Kuba SL200'ün 13 beygirlik bloğu ile daha yüksek performans alırsınız. Çift silindir her zaman güç demek değildir.

Şimdiden hayırlı olsun.

Hocam bütçe maksimum 5-6 bin. Bir Hyosung veya Japon olsa 6-7 bin lira veririz problem değil fakat bir çinli için benim vericeğim maksimum fiyat bu çünkü daha fazlasını hak ettiğini düşünmüyorum. İster sıfır RKS ister sıfır Lifan olsun. Kuba SL200 100 km'ye 13-15 sn arası çıkan motor ve benim de 93 kilo olduğumu varsayarsak bu motor benim altımda gider mi orası meçhul... :p :p Vaktim olsa YBR veya CBF alıp başlamayı düşünüyordum fakat bu sene mezun çıkıp askeri okula gideceğim. Orda motora vakit ayıramıyacağım mecbur satıcam. Mezun çıkınca Japon Cruiser'a geçicem hayırlısıyla. Bu yüzden de biraz aceleye geldiğinden direk istediğim motor türü ile başlamayı seçtim.

Marka adı Bisan olmasına rağmen Bisan'ın motorlarını Çinli Lifan grubu üretiyor diye biliyorum. Lifan da bildiğim kadarıyla Çin'in en kaliteli markalarından biri. Açıkcası buna güvenerek Bisan'ı seçtim fakat 10 senelik motordan ne kadar hayır gelir bilemiyorum bunu motora gidip bakıp ustasına göstererek karar vericez...

Açıkcası ben de Keeway'i almak istiyorum fakat söylediğim gibi bi çinliye 6-6.5 vermek içime sinmiyor ve trafikte araçların aralarından geçerken sıkıntı yaşarım diye korkuyorum. Malum Keeway Bisan'a göre bayaa iri...

Cevaplarınız için teşekkürler bu arada abilerim. :) :)

Lifan ve bisan ince tipteler, sl200 de onlar gibi küçük, rks cruiser 250 alırsanız enjeksiyonun keyfini yaşarsınız, pazarlıkla bulabileceğinize inanıyorum, bence boyunuz altınızda motorların küçük kalacağı kadar uzun değil:)

Son düzenleme:
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Siz olsaydınız 5 bine Bisan'ı mı alırdınız hocam yoksa 6500'e Keeway'i mi? Belki pazarlıkla 6'ya alınabilicek bir motor fakat o bilmiyorum o parayı vermek doğru mudur. 6 bine Hyosung GT250 gibi bir makina alınabilir onun yerine gidip de çinliye vericez parayı falan kafayı karıştırıyor...

Ben olsam daha önce de dediğim gibi Kee-way Land Cruiser/RKS Cruiser'a bakardım.Zaten ikisi de aynı motosiklet yanılmıyorsam RKS adı ile gelenler enjeksiyonlu.Kee-way ler belli bir yıldan sonra RKS adı ile gelmeye başladı.Kee-Way/ RKS nin genel olarak kalitesi ortalama Çinlilerin biraz üstünde.

Virago kopyası diğer Borelli,Monero,Bisan vb. eski modelleri ki bunların bir çoğu 2006-2007 modeldir şahsen 4000 TL den fazla vermem.

Özetle bütçeniz müsaitse Land Cruiser derim.Özellikle RKS lere yoğunlaşın onlar daha yeni model ve birazcık daha yeni teknoloji.Eğer bütçenize göre temiz GV 250 bulabiliyorsanız kaçırmayın derim.

konuyla ilgili çok bilgim yok ama anladığım kadarıyla kısa süre sonra değiştirmeyi düşünüyorsun. 2. el piyasası olanı tercih etmek de faydana olur. başlangıç motorun olunca bi çok motor tatmin ediyor. amacını ve paranı göz önüne bulundurup çok da takılma derim.

Lifan ve bisan ince tipteler, sl200 de onlar gibi küçük, rks cruiser 250 alırsanız enjeksiyonun keyfini yaşarsınız, pazarlıkla bulabileceğinize inanıyorum, bence boyunuz altınızda motorların küçük kalacağı kadar uzun değil:)

Enjeksiyon sadece yakıt olarak diye fark ediyor diye biliyorum abi performans olarak farkı var mı ki?

Ben olsam daha önce de dediğim gibi Kee-way Land Cruiser/RKS Cruiser'a bakardım.Zaten ikisi de aynı motosiklet yanılmıyorsam RKS adı ile gelenler enjeksiyonlu.Kee-way ler belli bir yıldan sonra RKS adı ile gelmeye başladı.Kee-Way/ RKS nin genel olarak kalitesi ortalama Çinlilerin biraz üstünde.

Virago kopyası diğer Borelli,Monero,Bisan vb. eski modelleri ki bunların bir çoğu 2006-2007 modeldir şahsen 4000 TL den fazla vermem.

Özetle bütçeniz müsaitse Land Cruiser derim.Özellikle RKS lere yoğunlaşın onlar daha yeni model ve birazcık daha yeni teknoloji.Eğer bütçenize göre temiz GV 250 bulabiliyorsanız kaçırmayın derim.

Aynen Keeway'le RKS aynı motoru üretiyor. Keeway markası satıldığında bi kısmını Kuba bi kısmını RKS aldı. Superlight'ı Kuba üretiyor Land Cruiser'ı RKS. SuperShadow'u da satın alsalardı keşke...

Bu almayı düşündüğüm Bisan Kuşadası'nda kullanılmış arkadaşın babası bakkala markete plaja falan gitmek için kullanmış bir süre sonra İzmir'e gelince garaja kapatılmış kullanılmamış uzun süre o yüzden KM'si düşük. En son motoru satmak içni arkadaş sinyalleri koltuğu moltuğu diğer eksiklikleri gidermiş şimdi satıyor. 4.500'den fazla vermeyi düşünmüyorum ben de zaten çünkü hak edicek bir motor değil. Bu arada motorun 800 liralık borcu var arkadaş bana diyor sen 800 ü verirsin ben kapatırım borcu öyle satarım. Oluyosa noterden sözleşme yaparız veya başka bi yol varsa sana o güvenceyi veririm diyor. 800 lirayı fiyattan düşücek satışta. Açıkcası bu yol ile de uğraşmak istemiyorum kapatırsa kendi kapatsın öyle alırım yoksa onunla uğraşmaya benim vaktim yok.

konuyla ilgili çok bilgim yok ama anladığım kadarıyla kısa süre sonra değiştirmeyi düşünüyorsun. 2. el piyasası olanı tercih etmek de faydana olur. başlangıç motorun olunca bi çok motor tatmin ediyor. amacını ve paranı göz önüne bulundurup çok da takılma derim.

Hocam bir de duruma göre şimdi askeri okulu kazanamama olayı var ki zaten bu sene YGS sınavına denemek için giricem. Çünkü hem sınava hazırlanmadım bu sene hem de kilo olarak fazlam var. Bu sene kazanamazsam ki muhtemelen kazanamıycam. 1 sene sınava hazırlanıp öyle tekrar giricem bu 1 senelik süre zarfında da kullanıcam motoru yani rahat bana 1.5 sene sorunsuz gidicek motor lazım. :mrgreen: Satıcağımız zaman illa ki bir alıcısı çıkar çıkmazsa da koyarım bi garaja astsubay çıkınca daha yüksek CC alırsam bunu da ara sıra oraya buraya gitmek için tasarruf açısından kullanırım. :mrgreen::mrgreen:

Motosikleti
XV250 - FZ6
virago 250'nin gercegini alsaniz nasil olur? 2000 model civari aradiginiz fiyatlara bulunabilir. Cok saglam motordur, uzun yillar kullanilabilir. Mekanigi de basit oldugu icin tamirati da kolay ve ucuzdur. En azindan orjinal bir motorunuz olur.

virago 250'nin gercegini alsaniz nasil olur? 2000 model civari aradiginiz fiyatlara bulunabilir. Cok saglam motordur, uzun yillar kullanilabilir. Mekanigi de basit oldugu icin tamirati da kolay ve ucuzdur. En azindan orjinal bir motorunuz olur.

Valla İzmir'de 2. eli olsa alacağım da maalesef...

Onlara gelene kadar Lifan alınır.

İzmir'de 5-6 bine kadar varsa alabilirim hocam link bulursanız yollayın bir bakayım. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar