ah kardeş.. hayır bizde de akıl çok yok ki.. hayır olsa ne olacak alıp kafamızdan senin kafana koyma imkanımız da yok..
bak.. bir birey önce kendini düşünmeli.. kendine saygı duymalı.. sen it kopuk değilsin ki polisten kaçma ihtiyacına giresin.. değil mi? alsan babalar gibi ehliyetini ne olacak? iki üç üniformalı adamdan korkmaya kaçmaya ihtiyaç duyacak kadar küçük müsün sen? elbette hayır..
sana birşey olsa, annen babana eziyet edersin ilk önce.. sonra kendine.. öldün diyelim sen kurtuldun. ananı babanı üzdüğün yanına kar kalır.. ya sakat kalırsan ne olacak? bir de hayatları boyunca sana bakmak zorunda mı bırakacaksın insanları? iyice mi eziyet olacaksın? elbette hayır..
düşsen ağzın burnun dağılsa tipin şeklin şemalin değişse.. doğru düzgün kız bulabilir misin kendine? elbette hayır? hanım hanımcık şirin bir hanım istemez misin ilerde kendine? elbette istersin.. o da doğal olarak baktı mı içini ısıtan birini ister, soğutan tiksindiren birini değil..
insanın kendine yaptığını kimse yapmaz. adam da olmak jackal da olmak bizim elimizde.. iyi düşün kararını ver. neye karar verdiysen de ona göre davran..
ve unutmadan.. kimse sen 300 le gidiyorsun yaman adamsın demez..
demiyor da..
inan adamlık hızlı gitmekle olan bir şey olsaydı herhalde en hızlılardan biri olurdum ben, yada en hızlılardan biri olmaya gayret ederdim.. buradaki birçok insan gibi bende hızı seviyorum. ama bunu araba ile gideriyorum. ve otobanda.. ara sokakta 30 ile gitmesini de bilirim, kimsenin 7-8 yaşındaki çocuğunu ezmek istemem. bilirim ki ben ne kadar dikkat de etsem çocuğun biri düşünmeden fırlayacaktır yola..
hız yapılır elbet, uygun şartlarda (temiz düzgün düz açık ve tenha yol), uygun imkanlarla (iyi giysiler, iyi motosiklet) tabiki..
cbr600rr alırsın 240-260 ile virajlara girebilirsin motosikletin yapısı tasarımı buna göre zaten..
fazer alırsın 180 ile viraja girerken yüreğin güp güp eder aman bir hata yaptık sorun çıkacak mı diye..
her aletin kendi sınırları var.. bindiğin alet hız için değil ulaşım ihtiyacı temel alınarak tasarlanmış. limitlerinin dışında kullanman ancak kendine ve etrafına zarar vermene sebep olur..
kimsenin malına canına zarar vermeye hakkımız var mı? yok.. ama bunlara dikkat etmezsek elin hırsızından haydutundan katilinden farkı kalır mı sebep olduğumuz sonuçların? kalmaz..
motosiklet alıp 300 yapacağım diye bir tarafını yırtanlara millet içinden deli diyor, gereksiz davranışlar bunlar diyor geçiyor.. yapılır mı? belki.. yeterince tecrübeliysen, şartlar ve imkanların fazlasıyla olumlu ise denenebilir zaman zaman. ama hepsi bu... buda kimseyi daha adam yada daha cesur yada daha zeki yada daha yakışıklı yapmıyor..