Kaza değil cinayet: Tıp fakültesi öğrencisi Yaren Mercan (22)

Motosikleti
Yok
Milliyet Gazetesi
15.06.2026 - 14:37 | Son Güncellenme: 15.06.2026 - 15:07

.....................Kaza, 19 Mart’ta akşam saatlerinde (Kayseri) Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Sayer Caddesi’nde meydana geldi.

Kadir Efe yönetimindeki 38 YE 008 plakalı otomobil ile Yaren Mercan idaresindeki motosiklet çarpıştı.

Kazada metrelerce savrulan motosikletin sürücüsü Mercan yaralandı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 4’üncü sınıf öğrencisi olan Yaren Mercan, kaldırıldığı hastanede bir gün sonra hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan Kadir Efe'nin yapılan kontrolünde 1.05 promil alkollü olduğu belirlendi.

Mercan, otopsi işlemlerinin ardından 21 Mart'ta şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenazede Yaren Mercan’ın tabutunun üzerine doktor önlüğü örtüldü. Alkollü otomobil sürücüsü Efe ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

6a2fe347b17e9adcae6bf048.jpg

Yaren Mercan

İDDİANAME HAZIRLANDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı
tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

25’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede şüpheli Efe hakkında, ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan ceza istendi.

DAVA BAŞLADI

25’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen hafta görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Kadir Efe, cezaevinden SEGBİS ile katılırken, ölen Mercan’ın şikayetçi annesi Binnaz, babası Mehmet, ablası Büşra ve kız kardeşi Damla Mercan ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Yaren Mercan’ın tıp fakültesinden arkadaşları ise doktor önlükleri ile gelerek Mercan ailesine destek oldu.

'TAHLİYEMİ İSTİYORUM'

3 aydır tutuklu
olduğunu ve böyle olmasını istemediğini belirten sanık Kadir Efe, “Evin geçimini ben sağlıyorum. Ceza alacağımı biliyorum. Yakın zamanda bir çocuğum daha olacak. Olay tamamen trafikte olan bir kazaydı. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Ölen Mercan’ın şikayetçi ailesi ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme hakimi, verdiği ara karar ile sanık Efe’nin tutukluluk halinin devamına hükmedip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

----------------------------------------

Kaza anı (0:15'den itibaren); (cinayet demek daha doğru bana göre-Voltaren)

----------------------------------------

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ramazan Bayramı tatilini Kayseri’de ders çalışarak geçiren üniversite öğrencisi Yaren Mercan’ın son görüntüleri ortaya çıktı. DHA’nın ulaştığı görüntülerde Mercan’ın motosikleti ile birlikte bir pizzacıya gelerek pizza alıp iş yerinden ayrıldığı ardından da evine giderken kazanın meydana geldiği görüldü;

------------------------------------------------

https://www.milliyet.com.tr/gundem/tip-ogrencisi-yarenin-olume-gitti-an-kahreden-goruntu-7605682

6a2fe346b17e9adcae6bf03f.jpg

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Allah rahmet eylesin. Kızın canını alan alkollü sürücü "sadece bir kazaydı." demiş. Tahliyesini istemiş. Bu tek hücreli canlılarla aynı trafik ortamındayız maalesef.

Bu kişi halkın gözü önünde parçalara ayrılmalı. Her pir parçasıda farklı köpeğe yedirilmeli. Alkol alıp bir kişiyi öldürmek resmen cinayet.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Haber sonunda yazan "eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi." yazıdan anlayan biri var mı ? ne gibi eksiklikler vardır ki?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Haber sonunda yazan "eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi." yazıdan anlayan biri var mı ? ne gibi eksiklikler vardır ki?
Hukuk işleri, karışık şeyler. (Kötü niyetli kişiler bu sebeple istediklerinde 1 saatte hükme bağlanabilecek davayı 3-5 yıla uzatabilirler ki çok kullanılan bir taktiktir... Burada böyle bir şey var anlamında yazmadım bu arada; genel bilgi olarak ifade ettim.)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kayseri'de araç kullananınız var mı bilemiyorum ama Türkiye'nin en b..tan trafiklerinden biridir. Ne otomobili, ne motosikleti, ne otobüsü...hepsi birbirinden beterdir. Oraya her gittiğimde diken üzerinde hissederim. Yazık olmuş kıza...

Yine bir o.e, nitelikli ve pırıl pırıl bir genci hayattan kopardı. Bir de çocuğum olacak, kazaydı filan demiş. İnşallah çocuğunun yüzünü görmek nasip olmaz sana.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Gerçekten kaza ise evet, yırtabilirsin. En azından taksirli olur.
Bu şekilde ise resmen cinayet.
İkisi de taksirli kanunen. Sonuçta kasıt yok. Ama tabi ki bu örnekte hafifletici sebep yok, tam tersi ağırlaştırıcı sebepler var.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
1.05 promil alkol ve kaza kelimesi yan yana? Allah Allah. Alkollü araç kullanmak başlı başına kasıt olmalı.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
1.05 promil alkol ve kaza kelimesi yan yana? Allah Allah. Alkollü araç kullanmak başlı başına kasıt olmalı.
Iste hukuktaki adi bilincli taksir. Alkol alip araba surmenin birilerine zarar verebilecegini, hatta olume neden olabilecegini bilerek trafige cikmak.
Yalniz herif baya makas felan atiyor, sonra da ifadesinde cocugum dogacak affedin diyor. Ulen baskasinin evladini ellerinden almissin goz gore gore, seni kim niye affetsin...

Allah rahmet eylesin, hergün hergün böyle olayların yaşanmasından bıktık artık.

Bizde adalet niye olamaz biliyor musunuz? Geçen gün kırmızı ışıkta geçen bir Range Rover az daha biçiyordu beni. Burdaki herkesin defalarca kez yaşanmış böyle bir olayı vardır. Kamera kaydını aldım, en yakın polise ihbar ettim. Sonra baktımki kırmızı ışıkta geçmenin cezası 3750 TL (ilk 1 ay içinde öderse). Yani birinin sizi öldürme ihtimalinin cezası sadece 3750TL... Oda yakalanırsa ya da benim gibi biri ihbar ederse...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar