Kasksız 2.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Slm arkadaşlar..
Bu konuyu tekrar açmamdaki maksat bu konuda daha önce bu şekilde bir duyum almamdı.
öncelikle bu arkadaşın duyduğu gibi bende bu sözleri hemde birpolis memuru azından işittim.Ben düzce liyim kask tak durduran olmaz denildi..ve bir kac kez polis beni kaskım var iken durdurduğunda her hangi bir işlem yapmadı, sadece evraklarıma baktı ruhsatıma.Bir gün yine kasklıydım şehir icinde bir arkadaşımı arkaya almıştım polis durdrudu ve benim kaskım olduğu icin rahat rahat evraklarımı verdim arkamdaki arkadaşımın kaskının olmadığını unuttum yada aklıma gelmedi polis uyardı ve plakamı aldılar,aynı zamnda arkmadaki arkadaşımın bu şekilde gidemeyeceğini söylediler ve indirdiler. kaskım olduğunda rahat rahat gezebiliyordum ve gecen yıl adapazarı izmit körfez tarafına bir dezi yapmıştık,tekrar geriye adapazarından kocaeli , karasu yolunda jandarma ekplerince yapılan kontrolde 4 arkadaımla birlikte fena halde cezai işlem yedik ve motor larımız bağlandı yanımızda olan 3 arkadaşımızın ehliyetleri olduğu halde motoları alamadık.
Yani aslında bu şekilde bu uygulama kesinlikle yok bu sadec ilimiz düzcede polis lerin insafiyetinde kask varsa motor kullanmanda sorun yok fakat kaza yapdığın yada karıştığın taktirde cezai işlem uygulanıyor.Yani motor kullanıyorsan ehliyetin olacak brader.Zaten ehliyetsiz yakalandığın takdirde 6oo ytl civarında para cezası kesiliyor ofiyatlara zaten ehliyet alınabiliniyor. bu arkadaşla siz değerli dostların bölesine basit bir konudan dolayı tartışmaya girmenize anlam veremedim.Biz biz olalım birlik olalım bu gibi gereksiz ve sonu olmayan bir tartışmaya girmeyelim biz her zamn buradaız mt iz.Biz kaskın önemini benimseyelim tavsiye ve tasvip edelim isteyen taksın istemeyen takmasın.Biz takıyoruz mutluyuz sizlerde takın sizde mutlu olun diyelim,Bu gibi tartışmalara girerek kendimizi ezdirmeye gerek duymuyorum.Her keze tekrar slmlar..iyi geceler.

iyi diyosun da aspi. ne diyelimki şimdi biz ? kendi sağlığını düşünmen için kaskını takmalısın salla polisi dedik ama uzayınca diğer arkadaşlarda girdi konuya :)

bence kask takmalı eger ehlıyetın yoksada polısın ınsafıyetıne guven ama fazla deıl

3-5 tane yaşanmış olayı genelleyerek hiç bi sonuca ulaşamayız. Bir gün başka bi polis çıkar, kaskın vardır ehliyetin yoktur. Durdurur ehliyet sorar yersin cezayı. Genelleme yapmayı çok severiz biliyorum da her zaman tedbirli, temkinli olmak lazım. İşini şansa bırakmıycaksın, hele ki Türkiye gibi bir ülkede :)

iyi ki yatmamışım :p bir tane daha açarsanız açanı kovalayacağım siteden :p

"Polis-kask-ehliyet" her üçü de bağımsız şeylerdir. Basitçe açıklayalım:

1- Ehliyet varken motordan düşüp kaska ihtiyacın olabilir
2- Kask varken polis çevirebilir
3- Polis çevirdiğinde ehliyet olmayabilir
4- Ehliyet varken polis çevirebilir
5- Kask varken ehliyet olmayabilir
6- Polis çevirirken kask olmayabilir

Çok basit oldu sanırım :queen:

Şimdi görüldüğü gibi hepsi olabilecek şeylerdir. 3'ün 2'li kombinasyonu = 3! (faktoriyel) sonuç çıktı ortaya.

Bu durumda her konuyu ayrı değerlendirmek gerekir.
1- Neden kask takarız?
2- Neden ehliyet alırız?
3- Polis neden çevirir?

Bu üç konunun cevapları da forumlarımızda mevcut olduğundan ötürü; arama yapıp ilgili başlıklar altında devam etmeniz, hem sizin forumda kalıcılığınız açısından hem de benim artık uyumam gerekmesi nedeniyle agresifleşmemi engellemek açısından önem arz etmektedir. :cherry:

"Kasksız 3" filmini çeken yönetmenin de kafası uçacaktır bilginize :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar