Kask kamerasindan, uygulamali ve aciklamali Kontra teknigi...

Kontra teknigi konusunda cok fazla kafalarda soru isareti kaldigini goruyorum sagda solda, uygulamada kolaylikla refleks haline donusen, hatta bilen bilmeyen herkesin istemeden yaptigi ve hatta yapmak zorunda oldugu (yapmazsan motor donmuyo) bu hareketi gercekten guzelce aciklayan bir kac video buldum. Onlari ekleyeyim dedim.

Ingilizce var ise, cok daha anlasilir olacaktir..
yoksa da , kisaca soyle diyor.

Ne tarafa donmek istiyorsam, gidonu, cok hafifce obur tarafa ceviriyorum anlik olarak, ve motor yatmaya basliyor. Istedigim kadar yattiginda, gidonu tekrar normal haline getirip donuyorum ve tekrar duzelmek istedigimde, gidonu yattigim tarafa ceviriyorum..

Evet arkadaslar, bilmeyen veya yeni ogrenen herkesin sordugu, bilenlerin de bir sekilde aciklamaya calistigi sorunun cevabi EVET... DONMEK ISTEDIGINIZ TARAFIN TAM TERSINE GIDONU ITEREK TEKERLEGIN COK HAFIF O TARAFA DONMESINI SAGLIYORSUNUZ.. ama unutmayin, ANLIK OLARAK...

zaten teknigin orjinal imis, COUNTERSTEERING... Tersine cevirme demek oluiiur..

Neyse cok konustum linkleri vereyim,

ilk link dedigim gibi kask kamerasindan uygulamali,
ikinci link daha once burada verilmis bir linkin tamamlanmis hali...
3. link ise kivirmaca teknigi ile alakali.

benzer videolar vardir burada eminim, ben yine de bir arada guncel bir baslik olursa, son gunlerde gordugum bir kac sorunun cevabini verebilirim diye dusundum...

SAYGILAR.

http://www.youtube.com/watch?v=B8IdTq3_3WI
http://www.youtube.com/watch?v=C848R9xWrjc
http://www.youtube.com/watch?v=iEKdFNpsz48

yaw ben açamıyorum.bir hata oluştu daha sonra tekrar deneyin diye yazı çıkıyor ekranda.. :(

ya bu video nerde çekilmiş ki acaba japonya dicem trafik sağdan işliyor . çok faydalı ilk video adam herşeyi anlatoyor sağolsun . ama etraftaki insanların motosiklete yol vermesi çok daha önemli bir ders aslında . teşekkürler video için . bir de sormak istediğim bişey var scooterlarda kontra tekniği yapılabilir mi ? yoksa yapıyorumda benim mi haberim yok :)

Harika bi konu. tamda viraj icerisinde gidon döner diyen zihniyetlere göre.
tesekkürler excavatus

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:14 ----------

ya bu video nerde çekilmiş ki acaba japonya dicem trafik sağdan işliyor . çok faydalı ilk video adam herşeyi anlatoyor sağolsun . ama etraftaki insanların motosiklete yol vermesi çok daha önemli bir ders aslında . teşekkürler video için . bir de sormak istediğim bişey var scooterlarda kontra tekniği yapılabilir mi ? yoksa yapıyorumda benim mi haberim yok :)[/QUOT
kontra yapiyorsun fakat haberin yok büyük ihtimalle. cünkü motosiklet kontrasiz viraj alamaz. olayi cözersen otomatik olarak kontrayi nasil verdiginide anlarsin. bunu anlarsan daha iyi kontralar verebilirsin, bilincli viraj alirsin.

Rica ederim :)

Ilk videonun sonunda adam bir kac defa ayni seyi tekrar ediyor,
saatte 10milden daha hizli giden HER IKI TEKERLEKLI ARAC, donmek icin kontra teknigini kullanir...

fizik kurallari... kontra teknigi olmadan, yani donecegimiz tarafa yatmadan donemeyiz... bu kadar basit.. yatirmanin tek yolu kontra teknigidir.. ister bu sekilde uygulansin, ister ben bunu yapmiyorum ama yine de donuyorum diyen, israrci ama cahil arkadaslarin, farkinda olmadan yaptigi bilincsiz kontra teknigi uygulansin..

iki tekerlekli her arac (adam orada ayakla itilen scooterlari ornek veriyo) eger 10 mil veya ustu bir hizda gidiyorsa.. yatark doner, yatirmanin yolu da kontra teknigidir....

benzetme yapacak olursak eger..

hareket halindeki bir arabayi dondurmek icin direksiyonu cevirmemiz gerekir.. baska turlu araba donmez.. ben camdan sarkip donen tekerleklere elimle baski uyguluyorum, direksiyonu ellemiyorum demek.. ben kontra basmiyorum, ama yine de donuyorum demek ile ayni seydir...

ya bu video nerde çekilmiş ki acaba japonya dicem trafik sağdan işliyor . çok faydalı ilk video adam herşeyi anlatoyor sağolsun . ama etraftaki insanların motosiklete yol vermesi çok daha önemli bir ders aslında . teşekkürler video için . bir de sormak istediğim bişey var scooterlarda kontra tekniği yapılabilir mi ? yoksa yapıyorumda benim mi haberim yok :)

Kore de çekilmiş bu video

elbette yapılır zaten adam ilk videoda diyor ki iki tekerleği olan herşey countersteering yapar diyor sona doğru. hatta bir yerde motosikleti yavaşlatıp ilk önce 10kmh hızla giderken gidonu sağa çevir sağa döner sola çevir sola döner diyor fakat 20 kmh hıza çıktığında sağa çevir sola sola çevir sağa gider diyor bisiklette bile bu aynıdır diyor yani bisiklet bile countersteering yapıyor scooter da yapar:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar