konu üzerinden biraz zaman geçmiş fakat yinede durumumu izah etmeden geçemicem... dediğiniz gibi karbüratör de iki ayar var bir rölanti birde hava ayarı yeni topladığım motorda orjinal karbüratör kullandım bu karbüratöründe hava filtresi akü kutusunun içindeydi ben görünüm adına akü kutusunu iptal ettim ve hava filtresiz kaldım... karbüratöre açık hava filtresi takddım ve nihayet çalışır hale geldi fakat motor randumanlı çalışma yapmıyor ki zaten motorun hacminide büyüttüm... randumanlı çöalışmadan kasıt rölantide çalışmıyor rölantiyi ne kadar açarsam açayım çalışmıyor ancak hava ayar vidasını kısarsam rölantide çalışıyor.... bu durumda hava ayarını kısdığım zmanda motor zengin karışım yiğiyor ve normal çekişden düşüyor.... hava ayarını açıyorum bu sefer dediğim gibi de röleanti olmuyor tabi bu ayarı bozan etken motor hacminin büyümesi ve açık hava filtresinin takılması benim fikrim şu motoru hep 4000 devirlerde sürdüğüm için bu devirlerdeki en iyi hava ayarını yapıp rölentide çalışması içinde rölanti memeisini büyütmek olacak başka bi önerisi olan varsa buyursunlar saygılarımla....