Karbüratör Hakkında (!)

rx9un karbüratörün üzerinde ki sertleşmiş yakıt hortumlarını değiştirdim bugün, görselde kırmızı ile işaretli olan hortumun ucu hiç bir yere bağlı değil, boşta duruyor. karbüratörün üzerindeki bu çıkış ne işe yarıyor, hortum takmasak herhangi bir problem olur mu?

Motosikleti
XV250 - FZ6
hava manifolduna bağlı olduğuna göre vakum borusuna benziyor. büyük ihtimalle benzin pompasına vakum sağlıyordur. benzin pompasını kontrol edin, oraya takılması lazım ya da benzin musluğu varsa oraya da bağlanabilir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
hava manifolduna bağlı olduğuna göre vakum borusuna benziyor. büyük ihtimalle benzin pompasına vakum sağlıyordur. benzin pompasını kontrol edin, oraya takılması lazım ya da benzin musluğu varsa oraya da bağlanabilir.
Hey gidi fazil hey yıllar önce yazdığın mesajın ekran görüntüsünü saklamışım. Statörü sayende kurtarmıştım o dönem.

Rx9 un orjinal karbüratörü bu tip değil, bu cup karbüratörü muhtemelen cc yükseltmesi yapıldığı için takılmış, bunların da bu şekilde ve o kısmı köreltilmiş kapalı olanları var, kapalı olanlar eski tip yenileri de pompa v.s vakumla açmak için kullanılır sizin motor kara düzen olduğu için manifold gereksiz hava alacağından rolanti dalgalanmaları v.s varsa orayı köreltin.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Unutmamanız ne güzel. İşe yaramasına da sevindim.
Neredeyse 10 sene olmuş. Bu arada ikitereker'e referans bile var. Ayrıca Özgür de yazıyı beğenmiş.
Bir motorcu iyi kötü, hem elektrikten anlamalı hem de yakıt sisteminden :)

Rx9 un orjinal karbüratörü bu tip değil, bu cup karbüratörü muhtemelen cc yükseltmesi yapıldığı için takılmış, bunların da bu şekilde ve o kısmı köreltilmiş kapalı olanları var, kapalı olanlar eski tip yenileri de pompa v.s vakumla açmak için kullanılır sizin motor kara düzen olduğu için manifold gereksiz hava alacağından rolanti dalgalanmaları v.s varsa orayı köreltin.

sorun yok fakat orayı tamamen kapatıp bir de öyle denemek istiyorum,

teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar