Kalite Neye Göre Ölçülür?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Uzun süre zevkle ve sorunsuz kullanmak için Japon araçlar genelde ideal.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kandi açımdan bakınca bizim gibi çok detayını bilmeyen faniler için kalite biraz da ne hissettirdiği gibi aslında ölçülemeyecek şeyelr oluyor.
Öncesinde yıllarca 2006 model toyota yaris kullanmıştım. Geçen yıl onu Clio ile değiştirince farkettim, yaris toyotanın en dandik modelinin hem de en düşük paketi olunca 1.0 atmosferik motoru ile yokuşlarda aşırı zorlanıyor, bagajı yk gibi vs. ama yine kaliteliymiş, en azından bana büyük masraf çıkarmamıştı ufak tefek sorunlardan da habaerim yoktu çünkü karşılaşmamıştım, mesela arabayı ikinci el aldığım 2009 ile 2021 arasında hiç klima gazı eksilmesi gibi bir şey başıma gelmemişti. far ampulleri bile çok nadir değiştirmiştim.

Clio'yu aldım, hemen yağı falan değişsin diye sanayiye gittim, usta sordu bunun triger seti değişti mi, 80bin'de değişmesi lazımdı km geçmiş, triger seti de ne dedim, haydi masraf, önceki sahibi değiştirmemiş üzerinden orjinali çıktı. Hadi bu neyse farklı motor yapısından gelen farktır derim.
3-4 ay sonra klima soğutmaz oldu, sanayiye götürdüm gazı eksilmiş gaz doldurucaz dediler, gaz doldu düzeldi ama durup dururken niye eksilsin dedim, abi bu modeller böyle bazen eksiltir dediler.
daha 1 yıl olmadı 2 kez arka stop ampulleri patladı, değiştirttim. arabanın içindeyken konsol vb. plastik aksamların bile görüntüsü ben ucuz arabayım diye hatırlatıyor. Yani iki bunca yıldır çok farkında değildim ama japonların bir kalitesi varmış.

Haa, bu ucuz araba kocaman geniş bagajı ve yaşadığım yerin dik yokuşlarında zorlanmayan motoru ile benim daha çok işime yarıyor, bunun toyota'daki muadili olan modeline param yetmez bunu kabul ediyorum ama işte böyle ölçülemeyen, kullanıcısına verdiği his gibi şeyler de kalite algısına çok etkili.
Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı yani.

Abi o Fransız arabalarının Allah belasını versin. En iyisi bile sıkıntılı. Eski eşimde Peugeot 206 vardı, Geçmişte Kadıköy tarafındaki tüm ustalarla beni kanka etmişti o lanet araba. Çok şükür iyi ki kaza yapıp parçaladım da kurtulduk.

Ona yeni araba alayım dedim de onca araba arasından gitti Citroen C3'ü beğendi. İçim kan ağlaya ağlaya 3 sene kredi ödedim de yine Fransız sahibi olduk.

Motosikleti
Ns200 15"
Abi o Fransız arabalarının Allah belasını versin. En iyisi bile sıkıntılı. Eski eşimde Peugeot 206 vardı, Geçmişte Kadıköy tarafındaki tüm ustalarla beni kanka etmişti o lanet araba. Çok şükür iyi ki kaza yapıp parçaladım da kurtulduk.

Ona yeni araba alayım dedim de onca araba arasından gitti Citroen C3'ü beğendi. İçim kan ağlaya ağlaya 3 sene kredi ödedim de yine Fransız sahibi olduk.

Bir yakınım 2019 Peugeot 301 modelini 0 olarak aldı şuan araba yanlış hatırlamıyorsam 25.000 kilometre civarında arabanın göğsünde kendiliğinden oluşan göçükler var direksiyonda ise airbag sanki patlamışta kaplamışlar gibi görüntü oluştu ekstra olarak kol dayamasında menteşe kısmında küçük çatlak var iç kalite tırt ama giriş seviyesi araca göre kalite ön görülür düzeyde.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir yakınım 2019 Peugeot 301 modelini 0 olarak aldı şuan araba yanlış hatırlamıyorsam 25.000 kilometre civarında arabanın göğsünde kendiliğinden oluşan göçükler var direksiyonda ise airbag sanki patlamışta kaplamışlar gibi görüntü oluştu ekstra olarak kol dayamasında menteşe kısmında küçük çatlak var iç kalite tırt ama giriş seviyesi araca göre kalite ön görülür düzeyde.

Bence Peugeot'nun olayı planlı eskitme değil, üretim sürecinde görev alan birkaç kişi ya cenabet geziyor ya da küçükken tuvalette ekmek yemişler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Toyota'da iş başı yapmadan önce n'olur n'olmaz deyip herkese toplu gusül aldırıyolarmış. Kalite oradan geliyor muhtemelen... Fransa'da işlemez bu metot. Öğle arasında bozar bir kısmı...

Motosikleti
Ns200 15"
Bence Peugeot'nun olayı planlı eskitme değil, üretim sürecinde görev alan birkaç kişi ya cenabet geziyor ya da küçükken tuvalette ekmek yemişler.

Olabilir hak veririm :cherry:, o cenabetlik yakınımada vurdu sanırsam adamın arabasını serviste bakım yapılırken çarptılar kaput ucu düzeltildi panjur değişti, yanlış hatırlamıyorsam 1000 kilometreye gelmeden arkadan çarptılar tampon değişti, mantara sürtü marşpiyel boyandı, arabanın şöför kapısını rüzgardan kaçırdım kapı ucu ufak yamuldu son olaralta arabayı yanaşırken beton ve metal karışımı ayağıma takıldı ona yanaşırken sürttü sağ kapı derin çizildi. Demekki Peugeot markası lanetli cenabet ve tü kakalar :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------

Toyota'da iş başı yapmadan önce n'olur n'olmaz deyip herkese toplu gusül aldırıyolarmış. Kalite oradan geliyor muhtemelen... Fransa'da işlemez bu metot. Öğle arasında bozar bir kısmı...

Japonlar emekliliğe kadar bozmamak için kendilerine yemin etmiş bile olabilirler.

Japon’larda da yeni araçlarında kalite çıtası çok düştü eskisi gibi değil zaten çoğu artık Japon üretimi de değil Brezilya Çin gibi yerlerde üretim yapıyorlar…

Forumdan Uzaklaştırıldı
Japon’larda da yeni araçlarında kalite çıtası çok düştü eskisi gibi değil zaten çoğu artık Japon üretimi de değil Brezilya Çin gibi yerlerde üretim yapıyorlar…
Japon markaları on yıllardır Japonya dışında üretim yapıyor. Hangi Japon markanın hangi modeli kötüymüş mesela?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hissedilebilen kalite var bir de hissedilemeyen kalite var. Örneğin kalite denince ilk akla gelen rolls royce gelir. Bilirsin kalitesini ama hissedemezsin.
2015 yılında ilk sıfır km arabamı alacaktım. İlk önce seat' a gidip ibiza' ya baktım. Fiyatı 44.000 TL idi. Arabada tek eksik gördüğüm kol dayamasının olmamasını ve bunu bana hediye etmemeleriydi. (Satış temsilcisi bana kol dayamanın tehlikeli olduğunu ve verdiği rahatlık sebebiyle kazalara sebep olur demesi de oradan kaçmamın sebeplerindendi) Bu sebeple oradan çıktım vw' e geçtim. Orada da Polo gözüme kestirmiştim. O zaman için yeni çıkan 1.2 TSI motoru vardı. Fiyatı da 53.000 TL idi. Seat ile aralarındaki kalite farkı kendini çok bariz belli ediyordu. Aradaki fiyat farkı benim için yüksek olsa da 9.000 TL yi o zamanlar kaliteye vermiştim aslında. Bu da hissedilebilen kalite oluyor.

Japon markaları on yıllardır Japonya dışında üretim yapıyor. Hangi Japon markanın hangi modeli kötüymüş mesela?

Arkadaşın annesinde 2008 honda city var kaç kere servise gitti unuttum bir rölantide dalganma olayı vardı üç kez ondan gitti cam düğmesi dörtlü düğmeleri bozuldu ondan gitti falan filan şimdi tüv den geçmiyor araç gene servise gitmiş ablama jazz almıştım 2004 falandı galiba eski zaman devamlı o şanzıman güm güm vuruntu yapıyordu yapmasın diye çok sık şanzıman yağı değiştiriyordum bir müddet sonra gene yapıyordu arkadaşımda 2018 civic var oda elektrik sorunları yaşadı birde arkadaş dedi onda olmamış ama bazı civiclerde vernik atması olabiliyormuş belli bölgelerde ..

En güzel sağlam sorunsuz honda zaten piyasada adı efsane kasa olarak geçen 98 -99 yıllarına kadar üretilen seri esas..

206 ve citroen saxo modelinde,sinyal verince silecek çalişiyor,bazende arka silecek calisiyor,kronik elektriksel problemler var.

Hatta ilk kasa opel corsa da cam otomatigine basinca merkezi kilit kendiliginden saçmaliyor.

Muhtemelen soketler yeterli izole edilmiyor veya birbirlerine yakin temasta.

Peugeot un en sağlam ve sorunsuz arabasi 205-405

Motosikleti
Ns200 15"
Arkadaşın annesinde 2008 honda city var kaç kere servise gitti unuttum bir rölantide dalganma olayı vardı üç kez ondan gitti cam düğmesi dörtlü düğmeleri bozuldu ondan gitti falan filan şimdi tüv den geçmiyor araç gene servise gitmiş ablama jazz almıştım 2004 falandı galiba eski zaman devamlı o şanzıman güm güm vuruntu yapıyordu yapmasın diye çok sık şanzıman yağı değiştiriyordum bir müddet sonra gene yapıyordu arkadaşımda 2018 civic var oda elektrik sorunları yaşadı birde arkadaş dedi onda olmamış ama bazı civiclerde vernik atması olabiliyormuş belli bölgelerde ..

En güzel sağlam sorunsuz honda zaten piyasada adı efsane kasa olarak geçen 98 -99 yıllarına kadar üretilen seri esas..

Bu işlerde aslında şans işi kimi kullanıcılar uzun zaman sorunsuz kullanabilirken kimi kullanıcı ise aldığı gün sorun ile karşılaşabiliyor, kime ne denk gelirse :).

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------

206 ve citroen saxo modelinde,sinyal verince silecek çalişiyor,bazende arka silecek calisiyor,kronik elektriksel problemler var.

Arabacılara kan kusturur bu problem tam yıkarlar kurularlar silikonları çeker yola çıkar ve sinyal verir silgeç çalışır ön camda iz oluşur, onlar için çok sıkıcı bir durum :queen:.

Son düzenleme:

Hatta ilk kasa opel corsa da cam otomatigine basinca merkezi kilit kendiliginden saçmaliyor.

Muhtemelen soketler yeterli izole edilmiyor veya birbirlerine yakin temasta.

Peugeot un en sağlam ve sorunsuz arabasi 205-405

böyle saçma elektriksel dertler vw, fiat grubu ve kore/japonlarda olmuyor.

fiat ve vw ve opel adına konuşursak kokpit içi tüm kontroller ve butonlar lojik seviyede elektrifikasyonu yapılmış. tüm tuşlarda kollarda 5 volt var. tuşlar body computer'a (bsi beyni, konfor beyni diyenler de var) gider. body computer negatif tetiklemeli olarak sigorta kutusuna sinyal gönderir. ve gerekli aygıt çalışır. olası arızalarda saçma arızalar vermek yerine komple bozuluyorlar. tuş paneli arızalıysa bazı tuşların bozulması yerine tümden bozuluyor veya sinyal far kolu bozuksa tamamiyle down oluyor.

vw de bu sistem hella üretimi, fiat'da delphi üretimi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar