Kağıttan modeller ile Dakar takımınızı kurmak ister misiniz?

Yamaha'nın sanat takımı tarafından bu kezde rally için kağıttan modeller ortaya çıktı. Diğer kağıt modellerin aksine Yamaha bu sefer bu model için tüm şablonları herkesin yapabilmesi adına yazdırılabilir şekilde sundu.

Üretilen modellerdeki sürücülerin isimleri Yamaha tarafından bizzat verilmesi yarış numaraları bize sürücülerin kim olduğu hakkında bilgi veriyor. Biri XT850R modeli ile 1995 şampiyonu Stephane Peterhansel diğer model ise YZ450F motosikleti ile Cyril Despres.

Bu seneki modelleri diğer modellerin aksine daha detaylı olarak hazırlanmış. Öyle detaylı ki full şasi bile tasarlanmış durumda.

Lastiklerde aynı şekilde fazlasıyla detaylı, her bir lastik çıkıntısı ayrı birer parçadan oluşuyor.Elcikler ve cant telleri de keza hepsi parçalardan oluşuyor.

Yamaha şuanda sadece YZ450F motosikleti ve sürücüsü için şablonları ve kılavuzu yayınlamış durumda. Diğer ayrıntılar yakında yayınlanacak.

Yamaha Papercraft adresinden dosyaları indirip modelinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Bakalım ilk bu modeli kim tamamlayacak.

4zPRMY.jpg

BMLzVv.jpg

0rIegP.jpg

d75WqS.jpg

Ekli dosyalar

• dakar-kagit-model-yapimi-yamaha.jpg
    dakar-kagit-model-yapimi-yamaha.jpg
    98.8 KB · Görüntüleme: 14,042
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mükemmel yapmışlar ama yapılışını gösteren dosyaya baktım da :santa:... Pek bir deli işi birşey. Özenip yapasım geldi, bir günü feda etmek gerekir.

Mükemmel yapmışlar ama yapılışını gösteren dosyaya baktım da :santa:... Pek bir deli işi birşey. Özenip yapasım geldi, bir günü feda etmek gerekir.
parcalar ve montajını gösteren pdf dosyasını biraz inceledim hocam ama cok zahmetlı ve ince bir uğraşa benzıyor biraz inceledimde bayagı uzun zaman alır yapımı öyle yarım saat 1 satte bitiremezsiniz

Meslek gereği düzinelerce maket yapmış biri olarak bile oldukça zorlu bir süreç olacak belli ki fakat modeli yapacağım. Maket kartonuna çıktı almak gerekecek, özalitçilere uğrayacağız önce mecbur.

Sporcuları indirdim ancak kumlu tepenin olduğu kısmı bulamıyorum. Sadece motorlar ve sürücüler yetmez ki o standı da yapmak lazım.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

bunu yapacak vaktim olsa oturur warhammer mini figür ordumun eksiklerini boyarım :)

http://www.oyuncakasker.com/Baslangic-Setleri,LA_164-2.html#labels=164-2

çok başarılı, bu gazla yaparım ben bunu :D çok güzeller çünkü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar