K1200S de sorunlar

BMW dan kuslar bildirdigine gore K1200S satisi belirsiz bir sure icin maalesef durdurulmus bulunuyor.

Sebepler soyle siralaniyor... Oncelikle kam mili metal sertlestirme yetersizligi nedeniyle buzuluyormus. (cam shaft shirinkage)

KSengine1.jpg

Digeri ise son derece ilginc, saft mili isindiktan sonra yuvasinda 1cm ! ye varan oynamalar yapiyormus...

KSshaft1.jpg

Bu sebeplerle hem test surusleri hem satis islemleri durdurulmus vaziyette... RS imize GT mize sıkı sıkı sarılalım bır sure daha...

Resmi aciklama herhalde yakinda BMW dan gelir.

ben bu motorun sesini dinlediğimde bozuk demiştim zaten hatırlarsanız! :mrgreen:

bmw'deki şaft olayını bir türlü sevemedim gitti.gerçi kullandında mı sevmedin diyecek olursanız kullanmadım.ama yukarıda teknik resimdeki şaft dişlilerine baktım ve bende pek güven hissi bırakamadı.hızlı bir gaz açışta bu dişliler sıyırır gibime geliyor.

donald hocam, gel sen 1200S'den vazgeç!bak asıl makina bu.
K 1200R

bmw_motosiklet_gs_800.jpg

Teknik özellikleri
Maksimum güç : 160 HP
Maksimum tork : 125 Nm
Boş ağırlık: 240 kg
Yakıt deposu : 19 litre
Maksimum hız : 200 km/s(yalan ulen :cherry: )

yaw bu Alman firmalarını anlamıyorum..adamın yaptığı motora veya 4 tekere bakıyorsun çok kaliteli duruyor ama hep geri çağırmalar arızalar falan filan...

yav adamlar uzay çağı araçları üretiyorlar ama biz daha uzay çağına girmedik ki, önden gidiyolar olmuyo! :cherry:

o şaft dişlisi kesin sıyırır.mz'in km teli de aynı mantıkla(çark sistemiyle) arka tekerden hareketini alıyor.hatta yukarıdaki resmi görünce hemen aklıma bu gelmişti.o tekeri kaç kere söktüm kaç tane dişliyi heder ettim bilmiyorum ama olmamıştı.motorda piston değiştirmiş, debriyaj balatası değiştirmiş biri olarak çok gücüme gittiydi :salut:

bakın biz Türkler hemen çözdük işin mantığını :mrgreen: :thumleft:

Güzel Motor
Aslında
K12Sred_4web.jpg

bence BMW en kısa zamanda çözer bu problemi... :pr:

K12Scompositetek.jpg

abi bu fiyata aldığın motor bunları yapıyosa biz napıcaz. peki daha once satın almıs olanlar ne olacak

jawa km dişlisi dedinde aklıma geldi :cherry:
aynı sorunu bende yaşadım motoru sıfırladık debriyajı sıfırladık derken ama ilk etapta 80'den sonra ibre 0'a iniş yapıyodu yenisini aldım onada tam güvenemiyorum bakalım ne zaman kendine gelecek :cherry:

yaw sen ne diyosun, ben denemelerim sırasında 1. viteste paşa paşa giderken ibre 120'ye falan vuruyodu gözlerim yuvalarından fırlayacak oluyordu :jocolor:
en sonunda kabloyu söktümde rahat ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar