İşte son

Geçenlerde Mersine gittim gitmişken bi mersini turlamak amacıyla 2 hafta garajda yatmış motoru dışarı çıkarıp çalıştırmaya kaktım beyfendi akünün zayıf olması nedeniyle çelışmak istemedi.Aküyü şarz ettirdikten sonra koçağa bastığımda motorun tatlı bir şekilde çalışmasından sonra kulağı tırmalayan bir hırlama sesiyle irkildim.resmen motordan acayip sesler geliyordu.korka korka motora binip servise gittim ve acı gerçekleri öğrendim
251_t35.gif

15 nolu parçalar aşınarak dağılma aşamasına geçmeye başlamış ayrıca biyel kolu gerekirse krank da değişecek
böylece 95 te başlayan mz serüvenim 46500 km de sona ermiş oluyor
şu anda bu motoru yaptırmak istemiyorum 400 milyon motorun masrafı var ve paramın hepsi şu anda vadeli hesapta böhüeeeaaa :salut:
Bütün aksilikler üst üste geldi ve artık mecburen satmak zorundayım uğraşmak isteyene 800 ytl ye veririm şu anda motor kullanılabilir durumda ama uzun süre daha kullanılırsa motorun kitlenebileceğini ve şanzıman bloğunun patlayabileceğini söyledi.Son çare artık motoru getirip yeraltı garajına kapattım.Eğer parayı çıkıştırıp bu yaz bir racing alamazsam tam 1.5 sene motora binemeyeceğim offffffffff

geçmiş olsun.. umarım racing alırsın ve motora binmeye devam edersin.

Ya üzüldüm be,kötü olmus yapabileceim birsey varsa söyle kardesim adanadan mersin yakin bir bakariz gerekirse müsteride buluruz.sana kolay gelsin :pale:

kingston çok üzüldüm.ama sen fazla üzülme.neden diye soracak olursan, mz'lerde bilya dağıtma adettendir.rastlanmadık bir arıza değil.benim etz 251'de dağıtmıştı.geçen sene 350 milyon ödemiştim.hazır param olsaydı alırdım senin motoru, kendim uğraşır yaparım ben onu.ama senin yerinde olsam biraz para biriktirir yaptırırım motoru.bence uğraşmaya değer.

bende üzüldüm kingston kardeş aramızda mz tutkunu birinin böyle körelmesi olmadı walla umarım yaza güzel bir motor alırsın :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
banada çok oldu valla grank bilya dağıtma olayı yan sanayi grank bilyası alıp takabilirsin bitane grank bilyasını al veya örneniğini rulmancıları gez dolaş fiyatın yarısına bulabilirsin grank bilyaları hemde aynı kalitede yan sanayi derken servisten değilde oto saniyelerinini bulundugu yerden

Kingston ve Jawa.Siz bu sitenin kesinlikle en sevdigim adamlarından birisiniz.İkinizdeki samimiyet motorculuk ve motor konusundaki bilgi ve yaklaşımınız muhteşem.(Powerbyaydın ve Jetaime Kardeşlerim zaten hayatımdaki yerlerini biliyorlar.. )

Uzun lafın kısası.. Üzüldüm.. Gerçekten.. Geçmiş olsun Kingston :joker:

Bende de 91 model MZ 251 var, km göstergesi çalışmadığı için km'sini bilemiyorum ama 70,000 vardır herhalde.

Ama krank bilyaları bahsettiğin kadar masraflı değil hatırladığım kadarıyla.

2002'de 140 milyona hem bilya değişimi, hem de rektefiye yaptırmıştım.

Kingston geçmiş olsun umarım herşey gönlünce olur..
Ateş sana diyecek laf bile bulamıyorum, duygulandırdın beni yine..

ateş teşekkür ederiz.hakikaten burada yakaladağımız ortam gayet güzel oldu.ve bu sevgi emin ol karşılıklı.

krank bilyasına gelirsek; bu bilya zaten olsa olsa 25-30 milyondur.ama asıl para tutan işçilik oluyor.dişli kutusunu 100 ytl'den aşağı açmazlar!
kingston sende alet edevat vardır.motoru dağıtacak uygun bir yer varsa giriş derim. :bounce:

walla ates çok sağol teşekkür ediyoruz sana
krank bilyalarının tanesi 15 milyon X2 30 milyon bilyalar
biyel kolu değişecek 55 milyon (motoru hep 4000-6000 devir arasında kullanırım) keçe si var contası var motoru ben açabiliyorum ama bazen şaşırdığım için özellikle debriyaj tarafında pek işe bulaşmak istemiyorum servis işçilik için 50 milyon alacağını söyledi herhalde uğraşmıyacam direk servise yaptıracam ne yapalım borç harç bir şeyler yapacaz

Kingston bende sitenize yeni katılmama rağmen çok üzüldüm geçmiş olsun. Bence o kadar tutmaz iyi bir usta bulursan ayrıca parçaları sen tedarik edersen yukarıda speedrunner dediği gibi yan sanayiden falan bulabilirsen daha ucuza mal edebilirsin yazın da rahat satarsın yoksa bu halde çok ucuza satabilirsin veya hiç satamayabilirsin en iyisini sen düşün bye..

50 milyon işçilik için ellemeye değmez, götür yaptır.ee tasarruf yapacan biraz.motorculuk fedakarlık ister.cici bici hafta sonu motorcusu değiliz biz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar