İstanbul'da motoru günlük ulaşım aracı olarak kullanan dostlara bir sorum olacak. Kurye arkadaşları kastetmiyorum. Onlarınki zorlu bir iş. Sadece sabah-akşam işe gidip gelirken motor kullanan dostlaradır sorularım.
1- Bu amaçla 125 cc mi, 250 cc mi kullanmalı?
2- Sabah giderken kıyafet kirlenmesi söz konusu mu?
3- Seyir halindeki güçlükler neler?
Teşekkürler
sabah ve aksam işe gidip gelmelerde kullanıyorum motorumu 170 cc scooter..
scooter için fikrimi belirtebilirim o yuzden ; bence 150 cc den yuksek olmasında fayda var arkadaşım cunku ist trafiğinde genelde ani hızlanmalara ihtiyaç duyuyor insan, yandan bir araç tarafından sıkıştırılınca hız çok önemli oluyor..
yakıt tuketimide önemli ama sanıldığı gibi değil bence.. mesela 150 cc buyuk kasalı bir motor (mondial zat 150) benimki gibi (170 cc SYM joyride) aynı kiloda olmasına rağmen daha fazla yakıyor.. Cunku o motor 50 km hıza cıkabilmek için daha fazla guce ihtiyac duyar ve daha fazla yakar..bir burgman 400 cc olmasına rağmen 100 km de 4 yada 5 litre yakar mesela
kıyafet kirlenmesi konusuda tamamen hava ile ilgili ama ben scooter da pek sorun yaşamıyorum.sadece montumda yağmur suyu izi oluşuyor beyaz beyaz o başka bişey yok..
seyir halinde ki bence en önemli güçlük ise özellikle bu zamanlarda ruzgar dır..köprüler de özellikle çok zor anlar yaşayabiliriyoruz.bunun dışında malum minubusler taksiler otobusler yani trafiğin tamamı tehlikeli