İstanbul Sel felaketi

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
öncelikle ölenlere Allah rahmet eylesin

doğal felakettir vurdu mu en gelişmiş ülkeleri de perişan edebilir, tabi bizde şartlar biraz farklı, ihmal boyutu da büyük.
meteoroloji 2 gün önce resmi kanallardan uyarı yapmıştır.
uzun uzun yazmaya gerek yok.
böyle başa böyle tarak.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ölen arkadaşların ruhuna fatiha okuyalım

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Büyük bir yağmur daha geliyormuş
Özellikle İstanbulda oturanlar akşam dışarı çıkmamaya gayret etsinler.

Ölenlere rahmet diliyorum, zorda olanların Allah yardımcısı olsun :pale:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Agzina saglik Savas hocam.

:cat:

Sirada Karadeniz sahil yolu var.

Akla,bilime,mantiga inat, is yapan zihniyetin urunu olan bu sahil yolu için, er ya da geç buyuk bir felaketin kaçinilmaz oldugunu soyleyip duran bilim adamlari sozlerini bir turlu dinletemiyorlar.

Bakalim orada kaç kisi olecek?:pr:

herkes bildiğini de konuşuyor, bilmediğini de... siz ve o çok bilmiş ulemalar hayatlarında kaç defa karadenize gitmiştir, o yolun eski ve yeni halini kaç kez tecrübe ederek yaşamıştır acaba?

benim memleketim orası, çocukluğumdan beri o yoldan hemen her yaz gelir ve giderim. o yolun eski halini de bilirim, şimdiki halini de. sorunuza ve ulemanın sorusuna cevap vereyim : bir felakette ölecek insanların sayısı (Allah korusun umarım olmaz ama olacak olursa) büyük olasılıkla, o yolun eski ve rezil halinin zamanlarında yoldan kaynaklı trafik kazalarında bugüne kadar ölüp giden canlar kadar olmayacaktır inşallah...

hayatınızda hiç bolaman virajlarını gördünüz mü? arkası görünmeyen tepelerde tek şerit yolda tüm karadeniz ve doğu anadolunun yükünün çekildiğine şahit oldunuz mu? virajın biri bitmeden diğeri başladığı için kilometrelerce 10 km hızla bile gidemeyen kamyonların arkasında oluşmuş kuyrukları gördünüz mü? virajları dönemeyip denize uçan ve boğulan insanları duydunuz mu hiç? karadeniz, karadeniz olalı ömründe ilk defa adam gibi yol görüyor. çevreci geçinen, dünyadan ve orda heba olan canlardan haberi olmayan insanlar da, ahkam kesiyorlar. herkes kağıt üzerindeki verilerle ne güzel oluyor di mi? yaşayarak tecrübe etmeden konuşmak da bir o kadar güzeldir mutlaka...

neyse bu konuda söyleyecek çok daha şeyim olur ama, yaşamayanlar için anlaşılması zordur zaten. onun için söylemeyeyim, bende kalsın gerisi...

Şimdi Kocaeli belediyeside anonsla sel felaketine karşı uyarı yaptı Allah sonumuzu hayır etsin.

Büyük usta Mimar Sinan'ın hiç yapısı,hiç bir köprüsü ne sel altında kalmış,ne de selde yıkılmıştır.
onun köprüleri planlanırken zemin etüdü yoktu,meteoroloji yoktu ama aklın doğru kullanımı vardı.

Aç gözlü rant avcıları,avantacı bürokrasi,doğaya uymak yerine doğayı dizginlemeye çalışan saçma bir zihniyet bir araya geldiğinde bunlar kaçınılmazdır.

iki gün öncesine kadar hiç birimizin 100 m2 yer alamayacağı Basın ekspres yolu şimdi ne halde.
daha çok şeyleri öğrenmek zorundayız
Bir yerde dere yatağı varsa ne kadar kör dere olursa olsun önü tıkanmamalıdır.O dere yatağı gökten zembille inmemiş geçmiş yılların yağışları ile oluşmuştur o yatağın varlığı
gelecekteki su debisinin habercisidir.Etrafındaki yapılaşma buna uygun olmalıdır
Bir yerde bataklık varsa üzerine inşaat yapılmamalıdr
Bir yerde kumsal varsa kumun üzerine yazlık yapılmamalıdır.
önce insanlar bunu öğrenecek sonra doğal olaylar felakete dönüşmeyecek.
Ayamama deresinin denize döküldüğü yerde Türkiye'nin en pahalı sitelerinden biri devlet eliyle yapıldı.
"Dünyanın en pis derelerinden birinin yanında,zehir solumak için kim para verir? derken kapışıldı üstelik.
O sitelerde yaşamın daha kaliteli olacağı inancı ile değil,rant elde edileceği inancıyla.
Büyük rantlar aklın,mantığın,inancın,kendine ve çevreye saygının yok olduğu yerde başlar.

Savaş,bunun üzerine ekleyecek hiçbirşey yok.::biggrinn

allah rahmet eylesin, çok zor gerçekten de, istanbulun kötü altyapısının olduğu yerler, tamamen çöktü, iptal oldu, şimdi ordaki insalar neler yapacaklar, o yardımlar ne zaman ulaşacak onlara kimbilir?

İstanbulda yaşanan sel felaketi

öncelikle konu daha önce açılmamış diye gördüm ve konuyu açmayı uygun gördüm daha önceden açıldıysa affola

evet arkadaşlar istanbulda yaşanan acı olayı herkez biliyordur tahminimce
ve bu akşamda sel bekleniyo öncelikle selde ölen herkeze allahtan rahmet
yakınlarınada baş sağlığı diliyorum tüm Türkiyenin başı sağolsun

araştırdım buldum; selin tek suçlusu zamanında buralarda yapılaşmaya göz yuman bizans imaratoru I. Konstantin.

bu pek dalga geçilecek bi konu gibi deyil nede olsa birileri öldü

Yok arkadaşım dalga geçmek değil amacım bende baya bir zarar gördüm ama Allah tan can kaybı yaşamadı kimse çevremde sadece millet suçlu ararken yöneticiler bizim yapacağımız bir şey yok suçlu biz değiliz derken sadece paylaşmak istedim ...:rendeer:

sizce doğa kaybettiği alanları geri mi almak istiyor ? yoksa küresel ısınma mı?

Efendim dere yatagina evler yapildi.
O evleri kaçak oldugu için yikmak isteyen belediye baskanlari alasagi edildi.
Onlarin yerine, size ruhsat verecegiz diyen adamlar belediye baskani seçildi.
Gerçekten de sozlerini tuttular ve ruhsat verdiler.
Vatandaslar da oylarini nasil isabetli kullandiklarini dusunerek mutlu oldular.
O zaman azraile oy verdiklerini bilmiyorlardi.!!!!

Evet vatandas suçludur.
Dere yatagina bina yapmis ve kendi mezarini kazmistir.
Iyi de;
vatandas hep dogru isler yapacaksa, devlet niye var?
Bunca yildir,
Istanbul'u ayni zihniyet yonetiyor.
Yoneten zihniyette suçu vatandasa ve dere yatagina yikip, çekildi kenara.

:pr:

Bunlar derin meseleler.
Yani her ne kadar yonetenleri bununla suçluyor olsamda verecek mantikli cevaplari mutlaka vardir.

Ama baska bir sey var.
Madem yapilmis bu binalar,
neden hizmet goturmuyorsun?
Buyuk tehlike altinda olduklarini biliyorsun.
Neden onlem almiyorsun?

Onu da geçtim.
Verdigimiz vergilerle dunyanin parasini odeyip meteoroloji radarlari satin aldilar.
Bu radarlarin gorevi ani yagislari izleyip, zamaninda uyarmak degilmidir?

Neden uyarmadilar?
Yoksa uyardilar ama basindaki gorevliler o sirada sahur telasindamiydilar.
Ahiret için mi çalisiyorlardi.
Tuttuklari oruç'un sevabi, giden canlarin vebalini karsilayacak mi?

Sayin basbakan dogru soyluyor.
Bu giden canlarin sorumlusu vatandastir.
Sorumsuzlara, sorumluluk vermek için oy kullanan vatandas.....:pr:

Ölenlere Allah'tan Rahmet, kalanlara bassagligi diliyorum.

Biz yagmura rahmet deriz.
31 cani Rahmet aldi goturdu.......

Ağzına sağlık Coq, gayet güzel ifade etmişsin birçok şeyi..

hangi parti iktidara gelirse gelsin.. önemsemez alt yapıyı üst yapıyı...
onlar için önemli olan reklam...
bidahaki seçime yine iktidara gelmek..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar