İstanbul İstoç tarafındaki arkadan çeken eds

Arkadaşlar selam, son 2 haftadır 8-9 kez bahsettiğim yerden geçtim. EDS'yi geçince 50-100m ileride başakşehir osb dönüşü var zaten bilenler bilir. Çok trafik olduğu için 100m kadar emniyet şeridini kullanıp sağa dönen yola bağlanıyorum. Arkadan çeken kamera koymuşlar ve bu kamerayıda resmen tabelanın arkasına gizlemişler. Ben bu emniyet şeridini 2 hafta öncede kullandım, 3-4 gün öncede kullandım. Kameranın ters olduğunu daha yeni farkediyorum. Neyse soruma geleyim. Bana hala bir ceza gelmedi, e devlette gözükmüyor. Bu EDS cezalarının 2-3 hafta veya 1 ay sonra yazılma ihtimali var mıdır? Aynı yerden geçip EDS'den ceza yiyen var mı? veya farklı bir şekilde EDS'den ceza yiyen varsa kaç günde e devlete yansıdı?
Ayrıca tam sağa dönülen yola bağlantının olduğu yere EDS koymakta büyük saçmalık. Kameranın 50m ilerisinde emniyet şeridi yola bağlanıyor..
Bahsettiğim yerin fotoğrafı aşağıdaki linkte
https://hizliresim.com/i93d7od

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
geçen biri başiskele yolunda ceza yemişti aynı meseleden oraya sanırım yeni kamera yapılmış arka plakayı çekenlerden daha fazla da yapılıyormuş o kadar motor olunca devletin yeni hazineyi doldurma kapısı

Tabela dediğin zaten EDS tabelası, yerde de EDS yazıyor eeeeee,

Resmen kaşınmışsın.
Ben sağa dönen yola bağlanmak için oraya girmek zorundayım arkadaşım ne kaşınmasından bahsediyosun? Emniyet şeridi ihlali istiyorsalar, sağa dönüş yapıldıktan sonra emniyet şeridine koysunlar kamerayı. Neyse benim buna lafım yok zaten, ceza yersek öderiz merak etme. 2 haftadır ceza yazılmadı, bundan sonra yazılma ihtimali var mıdır onu soruyorum ben!
Ayrıca polisler bile motorcular emniyet şeridini kullansın bir şey demiyoruz diyor. Yeri geliyor yunuslarla yan yana emniyet şeridinde gidiyoruz. Madem ceza kesilecek kesin bir kural koyacaklar. Ceza kesmiyoruz diyip ceza keserseler vatandaşı tuzağa düşürmek olur. Ayrıca bu bahsettiğim yerde ceza yiyen bir kaç kişi olmuş, onların suçu ne? Emniyet şeridini kullanan motorculara ceza kesiliyorsa 2-3 tanesine değil herkese kesilmeli.

Motosikleti
yok:(
Orası her zaman ceza yazmıyor tamamen şansa, bende mecbur kalıp bir kaç kez oradan geçtim ama hiç yemedim fakat ceza yiyeni gördüm

Ben sağa dönen yola bağlanmak için oraya girmek zorundayım arkadaşım ne kaşınmasından bahsediyosun? Emniyet şeridi ihlali istiyorsalar, sağa dönüş yapıldıktan sonra emniyet şeridine koysunlar kamerayı. Neyse benim buna lafım yok zaten, ceza yersek öderiz merak etme. 2 haftadır ceza yazılmadı, bundan sonra yazılma ihtimali var mıdır onu soruyorum ben!
Ayrıca polisler bile motorcular emniyet şeridini kullansın bir şey demiyoruz diyor. Yeri geliyor yunuslarla yan yana emniyet şeridinde gidiyoruz. Madem ceza kesilecek kesin bir kural koyacaklar. Ceza kesmiyoruz diyip ceza keserseler vatandaşı tuzağa düşürmek olur. Ayrıca bu bahsettiğim yerde ceza yiyen bir kaç kişi olmuş, onların suçu ne? Emniyet şeridini kullanan motorculara ceza kesiliyorsa 2-3 tanesine değil herkese kesilmeli.
Sana kesildi diye herkese kesilsin istiyorsun..
Emniyet şeridi yasak !
Bak yasak!
Kullanıyoruz evet ..
Kestiklerin de nasıl bir itirazın olacak ?
Kamera çekmiş emniyet şeridinde git itiraz et uğraş ama sanki normal bir şey yapmışsın da haklısın gibi söylenmeye gerek yok.
İşim var diye emniyet şeridine girdiğimde gelen cezaya söylenemem ..

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Aynı yerde bana 09.12.2024 te ceza yazılmış, 27.12.2024 te e-tebligat geldi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Oralarda arkadan çeken kameralar olduğunu 8-9 yıldır biliyorum, ani motor aldığımdan beri hep duyduğum bir şeydi. Bazen yazıyorlar bazen yazmıyorlar ama arkadan çeken kamera var diye bildiğim yerlerde girmemeye dikkat ediyorum.
Bir de trafik akıyorken emniyet şeridinde ceza yazıyorlar, bu fotodaki gibi bomboş ve akıcı trafik olduğunda ceza yazılıyor ama trafik kilit zamanlarda emniyet şeridinden gidene ceza yazmıyorlar. Emniyet şeridine tamam hepimiz giriyoruz ama gerektiğinde girelim trafik açıkken girip de ceza yemeyelim.

Motosikleti
Ns200 15"
Orası her zaman ceza yazmıyor tamamen şansa, bende mecbur kalıp bir kaç kez oradan geçtim ama hiç yemedim fakat ceza yiyeni gördüm
Plakaları acaba nasıl tanımlıyorlar, bir gece yakınım ile Uludağ'a çıkmıştık ve giriş gişelerinden hızlı geçtim plakayı okumadı borçta gözükmüyor. :D

Milli park hgs sorguları Kgm sitesinden değil Ptt'den yapılıyor, milli parklara gidiyorsanız mutlaka kontrol ediniz.

Link

Son günü geçerse 10 kat bedeli ödeniyor. :)

Ben sağa dönen yola bağlanmak için oraya girmek zorundayım arkadaşım ne kaşınmasından bahsediyosun?
Niçin burada emniyet şeridine girmeye mecbursun bunu anlamaya benim zeka seviyem yetmedi. Zaten fotoğrafta seni mecbur eden bir şey yok.
ceza yersek öderiz merak etme.
Ben niye merak edeyim?
Ayrıca bu bahsettiğim yerde ceza yiyen bir kaç kişi olmuş, onların suçu ne?
Yol kenarında EDS tabelası, emniyet şeridinde de kocaman EDS e yazıyorsa bir anlık dalgınlık değilse kaşınmak.

Emniyet şeridini kullanan motorculara ceza kesiliyorsa 2-3 tanesine değil herkese kesilmeli.
Polislerde insan, onlarda senin benim gibi bu şehrin sıkıntısını görüyor ve biliyorlar.

Sıkıntılı yerlerde yasakta olsa bile emniyet şeridi kullanımına göz yumuyorlar. Bu demek değildir ki her yerde göz yumacaklar, onların bu iyi niyetini de suiistimal etmemek, onları da zorda bırakmamak lazım. Bu toleranslarından dolayı her fırsatta emniyet şeridinin kullanmanın anlam ve manası yok.

Sen emniyet şeridini kullanmıyor musun diye sorarsan, boğaz köprüsü girişleri E - 5 diye tabir edilen Göztepe gibi göz yumulan yerlerde yasak ta olsa kullanıyorum ama senin resimde gösterdiğin gibi yerlerde kullanmıyorum.

Motosikleti
DUKE 250
eds resmen böyle gizlenmiş

r4exews.png

Niçin burada emniyet şeridine girmeye mecbursun bunu anlamaya benim zeka seviyem yetmedi. Zaten fotoğrafta seni mecbur eden bir şey yok.

Ben niye merak edeyim?

Yol kenarında EDS tabelası, emniyet şeridinde de kocaman EDS e yazıyorsa bir anlık dalgınlık değilse kaşınmak.

Polislerde insan, onlarda senin benim gibi bu şehrin sıkıntısını görüyor ve biliyorlar.

Sıkıntılı yerlerde yasakta olsa bile emniyet şeridi kullanımına göz yumuyorlar. Bu demek değildir ki her yerde göz yumacaklar, onların bu iyi niyetini de suiistimal etmemek, onları da zorda bırakmamak lazım. Bu toleranslarından dolayı her fırsatta emniyet şeridinin kullanmanın anlam ve manası yok.

Sen emniyet şeridini kullanmıyor musun diye sorarsan, boğaz köprüsü girişleri E - 5 diye tabir edilen Göztepe gibi göz yumulan yerlerde yasak ta olsa kullanıyorum ama senin resimde gösterdiğin gibi yerlerde kullanmıyorum.
Konunun üstünden biraz zaman geçti ama bir güncelleme yapayım. EDS, bahsettiğim emniyet şeridini çekmiyormuş ))
Dolayısıyla girmeye mecburum dediğim yere yani emniyet şeridine girmek zaten orada serbestmiş :)
Çünkü oradan sağa dönüş yapılan yola bağlanıyorum, fakat emniyet şeridini kullanmaya devam edip yola düz devam edenlere yani kaynak yapanlara ceza kesiliyor. Az ileride offset taralı alan var ve EDS orayı çekiyor.
Sizde bir daha olayı bilmeden anlamadan insanları yargılamayın olur mu? Birde benim gösterdiğim gibi yerlerde kullanmadığını söyleyip, yasak olan yerlerde kullandığını itiraf etmişsin, trajikomik :D

denilen yeri belki 10 yildir kullaniyorum,gecen ocak ayinda arkadan resim cekmis.9 bin kusur ceza gelmisti.kameraya yaklasirken normal trafige girmek lazim.

denilen yeri belki 10 yildir kullaniyorum,gecen ocak ayinda arkadan resim cekmis.9 bin kusur ceza gelmisti.kameraya yaklasirken normal trafige girmek lazim.
İtiraz etmenizi tavsiye ederim çünkü tabelada “offset taralı alan ihlali” yazıyor. Taralı alan yolun devamında kalıyor. İkitelli OSB (paralı yol) yoluna bağlanıyorsanız ceza kesmemeleri gerek fakat emniyet şeridini kullanıp yola düz devam ediyorsanız ceza kesiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar