forza istediği yere gelemedi bana kalırsa ilerdede fiyatları aşırı kırılıcak ikinci elde yani sıfır alanlar için bence doğru bir yatırım sayılmaz.. yatırım gözüyle bakıyorum ikinci elde zarar edilmemesi açısından..
xmas yada nmax aynı kabilenin fertleri ikisinide sürdüm bol bol sürüyorum çevremde çok insanda var bayağı sattı ikinci eli çok kuvvetli cumhuriyet altını gibi koy satılığa değerinde gidiyor aletler.. nmax ve xmas tercih konusunda yaşam tarzına göre değişkenlik gösteren aletler..
şahsen kendi yaşantıma göre nmax derdim çünkü trafiğe çıkdığım saatler genelde trafiğin çok yoğun olduğu saatler ve güzergahlar..
iş dağılış saati , köprü trafiği saati maslak zincirlikuyu mecidiyeköy istikametleri..
kısaca altımda 300km hız yapıcak bir motor olsada onla en fazla dur kalkda 30-40 ile gidebilirim, xmas ilede 30-40 ile gidebilirim, nmax ilede aynı hızda giderim.. en fazla biraz aksa açılsa hafifden 60-70 km den süratli gidemem... burda bana faydası kıvrak atik çevik az yer kaplıycak trafik dostu, aralardan kaçabilicek bir motor olması olurdu..
o açıdan nmax şehir sincabı trafikde kapalı dur,kalk trafikde tam bir çözüm unsuru..
Tercihler bu açıdan yapılmalı bence..
vitesli olayı değişken şu trafikde en çok vitesliden dert çekmiş isanlardan biri benimdir herhalde vulcan 900 ile tdm850 ile ve diğer geçmişdeki yüksek hacim motorlarım ile bacaklarımızmı yanmadı , sağımızdan solumuzdan vızır vızır o yılların activaları geçerken olduğumuz yerde altımızdaki devasal kütle ile araba gibi çakılı kalmadık.. şimdi x10 var ohh be dedim ilk defa ohh be dedim.. rahatlık konfor yıllarcana trafikde hammallık yapmışım..
eğer istanbulda yaşıyorsan vitesliye bakış açım alıcaksın bir yüksek hacim sadece ve sadece uzun yol , tur gezileri falan için onla şehir içine girmiycen , şehir içi içinse alıcaksın ikinci bir motor minik bir şey pcx,nmas tarzı otomatik az yakan çok kaçan ekonomini rahatlatan bütçe dostu , trafik dostu, fare deliğine gidip çıkabilicek tarzda .. mis gibi sürüceksin..