intruder c800 vibrasyon problemi

motorun 10000 km de.2 gün evvel yağını yağ filtresini ve hava filtresini değiştirdim.bugün de hava güzeldi ve biraz dolaşayım dedim.fakat motorda aşırı vibrasyon oluştu.normalde 110 km de bile hiç rahatsız etmeyen vibrasyon beni çıldırtmaya yetti.ayrıca 120 km hıza motor zor ulaştı ve sanki yerinden fırlayacakmış gibi vibrasyona girdi.sizce bu neden olabilir?

hava filtresinin montajı sırasında bir hata mı yapılmış acaba?
Rölantideyken de eskisine göre bariz bir titreme var sa bujiden de yapabilir..

saol osbourne.evet var.zaten ilk binerken bituhaflık sezdim.unuttum yazmayı biraz pimpirikli olduğumdan hiç gereği olmadığı halde bujileri değiştirttim.üzerindeki orjinal ngk idi yine ngk takıldı.sanırım ondan yapıyor.benim aklıma debriyaj plakasından da olabilir gibi geldi ama onu hiç aklıma getirmek istemiyorum.sence bundan olabilmr ihtimali nedir?

saol osbourne.evet var.zaten ilk binerken bituhaflık sezdim.unuttum yazmayı biraz pimpirikli olduğumdan hiç gereği olmadığı halde bujileri değiştirttim.üzerindeki orjinal ngk idi yine ngk takıldı.sanırım ondan yapıyor.benim aklıma debriyaj plakasından da olabilir gibi geldi ama onu hiç aklıma getirmek istemiyorum.sence bundan olabilmr ihtimali nedir?

İhtimali yüksek görünüyor..Debriyajdan yapsa bildiğim kadarıyla rölantide titreşim olmaması lazım..
Muhtemelen ya uygun olmayan buji takmışlardır ya takarken hata yapılmıştır ya da buji tırnak aralıkları ayarlanmamıştır vs.

Aynı yere gene bir götürüp baktır derim..

debriyaj o kadar sarsmaz, orjinal ngk takıldığından emin misin? Bana silindirlerinden biri çalışmıyor yada tekliyor gibi geldi...

debriyajla ilgili değil.buji hatasından dolayı silindirlerden biri çalışmıyor.buji kablsu kopuk olabilir,buji arızalı olabilir..bu şekliyle kullanman daha büyük arza açabilir.bujileri ve pipoları rahat görebiliyor ve çıkarabiliyorsan motor boşta rolentide çalışırken buji pipolarını mesela 1 i çıkar sese bak motor iyice sallanmaya başladı yada stop ettiyse çalışıyordur.tak yerine..sonra 2 yi çıkar bu şekilde devam et.buji piposunu çıkardığın halde motorun çalışmasında herhangi bir değişiklik olmuyorsa o silindir çalışmıyordur.ama bujiden,ama pipodan ama kablodan sorunu o silindirde ara bulmasıda çok kolaydır...

ngk takıldığını biliyorum.bugün yaklaşık 40 km kullandım.sametagir dediğini düşündüm şimdi.lost gibi flashback lar olmaya başladı kafamda çiğ benzin kokusu glip durdu burnuma.sanırım tek buji ateşleme yapmıyor.umarım birşey olmamıştır,uyuyamam şimdi bu gece ben :(:(

ngk takıldığını biliyorum.bugün yaklaşık 40 km kullandım.sametagir dediğini düşündüm şimdi.lost gibi flashback lar olmaya başladı kafamda çiğ benzin kokusu glip durdu burnuma.sanırım tek buji ateşleme yapmıyor.umarım birşey olmamıştır,uyuyamam şimdi bu gece ben :(:(

Bujisel bir sorunsa çok ciddi bir şey değil endişe etme o kadar :)

5 dakikanı alır.ki ben olsam uyuyamam değil UYUMAM zaten ..mutlaka halleder öyle yatarım rahatça ..bak ben de merak ettim şimdi..hadi in bak ta bana da haber ver..ciddiyim...:pr:

iyi o zaman osbourne.yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 ----------

doğru diyorsun sametagir ama bujilere ulaşmak için depoyu sökmek gerekiyor.gözle görünüyor ama elle ulaşmak imkansız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:25 ----------

yarın ola hayrola...seni merakta bırakmam...

arkadaşlar dediğiniz gibi sorun çalışmayan bujiden kaynaklanıyormuş.

Şanslısın komple motorun gidebilirdi, bence şu senin bujileri değiştiren herifimsilerle bir konuş, gerekiyorsa direkt mahkemeye ver... Yolda giderken motorun kitlense idi ne olacaktı :pr:

geçmiş olsun ucuz atlatmışsın

motora ne marka yağ koydular kaç numaraydı ?

senin önerin nedir bu konuda?

1 bulabilirsen bu
82-2090.jpg

2 bu ararsan piyasada var
latest%20pics%20from%20fuji%20296.jpg

3 bunuda araştırırsan piyasada var
DSCF4788.JPG

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar