Benimde alım satımla ilgili bir hikayem var;
İstanbul fatihde bir motorcudan 600rr almayı düşünüyordum. Hatta bilenler bilir, mavi cantlı bir motordu. Satılmış bu aralar ilanı yok artık. Neyse motoru alacam artık, benim 250r ı satmaya çalışıyorum. Bir arkadaş geldi, baktı beğendi motorumu ancak kredi çekemedi ve maalesef alamadı. Ertesi gün başka bir arkadaş aradı, geldi buluştuk motorun yanına giderken muhabbet ediyoruz. Ya işte bende böyle böyle mavi cantlı bir 600rr var onu alacam dememle birlikte arkadaşın, amannn uzak dur, o motor tuzlada kiralıktı demesi bir oldu.
Benim nevrim döndü anında tabi, adam her türlü öyle temiz böyle temiz anlatıyordu çünkü. Yok o değildir ya başka motorla karıştırıyorsundur dedim, walla bilmem mavi cantlı bi rr pendikte kiralıktı dedi. Tesadüf bu ki bende o gün motorun plaka sorgusunu yapmıştım ve satış yeri pendik görünüyordu. Neyse biz arkadaşla anlaştık motoru sattım gitti.
Motoru alacağım yeri aradım, başladım olayı kıyısından köşesinden anlatmaya. Adamın şerefsizlik kapasitesini ölçüyordum. Hangi noktadan sonra pes edecek acaba diye merak ediyordum. Takdir ettim, gerçekten has şerefsizmiş, sonuna kadar yalan söylemeye devam etti. Taaa ki, motoru nerden aldın abi sen ? soruma, pen... tuzladan demesiyle bendeki kayış koptu. Biraz saydırmacadan sonra, motor en az 60000 de (ilanda 10500 yazıyordu, motoru kiralayan arkadaş 6 ay önce 54.000 de olduğunu söyledi) dedim. abii 60000 inde RR görmedim ben hiç dedi, o zaman önündeki motora iyi bak deyip kapattım telefonu. Ha bu arada işin daha da güzeli, ben kuzenimle birlikte alıyorduk ordan, ben 2008 RR, o da 2009 RR alıyordu. bu olaydan sonra ikimizde vazgeçtik tabi almaktan. Sonra şerefsizlik limitini zorlayarak kuzenimi arayarak, abi senin motorunda birşey yoktu gel sen al bari dedi.
Sonuç mu ? kötü komşu insanı mal sahibi yapar misali, kuzenimde bende gitti sıfır 600rr aldık. en azından içim rahat. 2. el alsaydım o motoru ve yarın öbür gün biri yanıma gelip, abi ben bu motoru kiralamıştım, çok güzel gidiyo makina yaaaa falan deseydi, motoru olduğu yerde bırakıp giderdim herhalde.