İlk Motorum Desteğinize ihtiyacım var. kuba sp-falcon freedoom-regal raptor

Merhaba Arkadaşlar, Aranıza yeni katıldım adım barış boyum 178 ve 82 kiloyum fikirlerinizi almadan önce aramıza hoş geldin ama önce kendini tanıtır mısın gibi yorumlarınızı gördüm bu sebepten önce tanışmak istedim:) ayrıca formda yıllar önce açılmış ancak halen aynı konu üzerinden destek verdiğinizi bilgilerinizi ve tecbürelerinizi paylaştığınızı gördüm sıcak bir ortam yaratarak her türlü yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Arkadaşlar form da olduğu ilk motorunu alacak herkes gibi bende bir ateş ve heyecan la bu yola girmiş bulunuyorum, başlangıc motoru olarak aklımda beliren bir kaç marka ve model var, bu konuda çok görüşlerinizi okudum ve çok fazla video izledim, kuba sp200 aklıma yatan ilk motor oldu ama okuduğum kadarıyla çok fazla kronik arızası varmış sanırım falcon freedoom un büyüleyici bi duruşu var ama ondada anladıgım kadarıyla kronik arzılara sl200 kadar var bunları araştırırken birden aklımda regal raptor dd250e 6c takıldı. tabi bu karar değişiklikleri fiyat farkları yarattı biraz uzun bir giriş oldu görüşlerinizi almam gereken sorularımı sizlerle paylaşayım :pr: .

Öncelikle çabuk karar vermem lazım ailem pek destekçi değil bu konuda her geçen gün savaşacak gücüm dahada azalıyor :sunny: :)

9000 tl ye çıkabileceğim bir bütçem var,
-Bu bütçenin altında kalırsam sl200 mü yoksa freedoom mu önerirsiniz.
-ikinci el motorların hepsi bulunduğum Şehire (malatya) uzak yerlerde satılıyor, ilk defa motor kullanan birisi şehir dışından nasıl getirebilir motoru bunun bir yolu yordamı yada taşımacılık anlamında çıkar yolu var mıdır
-Sıfır almaktansa az kullanılmış motor daha çok aklıma yatıyor mantıken kronik arızaları giderilmiş olur diye düşünüyorum fiyat dan kaçmıyorum eğer seçim şansınız olsaydı az kullanılmış mı yoksa sıfır mı alırdınız?
-aktif bisiklet kullanıcısıyım bulundugum muhit sakin bir trafik ve kaymak gibi yollara sahip bu geniş yollarda motoru erkenden alıp ehliyet elime gecene kadar pratik yapmak istiyorum bisikletinde çabuk kavramamda bisikletin faydası olacaksa insan ve araba trafiğin olmadığı yerlerde kendimce pratik yapmamı önerir misiniz ?
-motora ilk defa binecek birine ragal raptor gibi yüksek fiyatlı bir makineye elini hiç vurma diyen arkadaşlarım var doğrumu sizce de ?
-çıkabileceğim bu fiyat da bunların haricinde şunu al daha iyi için rahat olsun diyebileceğiniz bir motor var mı?

Görüşlerini paylaşan paylaşmayan herkese teşekkür ederim şimdiden:)

hocam bildiğim kadarıyla bisikletin bir faydası yok ama üstadlar daha kesin bilgiyi verirler
ilk motor kısmına gelince alamadım ben de motorumu hala fakat bunlarin yanına bir de hyosung gv 250 ye bakmanı tavsiye ederim fiyatı biraz daha yüksek fakat forumda hakkında kötü yorum yapan çok az

saygılar

Merhaba Arkadaşlar, Aranıza yeni katıldım adım barış boyum 178 ve 82 kiloyum fikirlerinizi almadan önce aramıza hoş geldin ama önce kendini tanıtır mısın gibi yorumlarınızı gördüm bu sebepten önce tanışmak istedim:) ayrıca formda yıllar önce açılmış ancak halen aynı konu üzerinden destek verdiğinizi bilgilerinizi ve tecbürelerinizi paylaştığınızı gördüm sıcak bir ortam yaratarak her türlü yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Arkadaşlar form da olduğu ilk motorunu alacak herkes gibi bende bir ateş ve heyecan la bu yola girmiş bulunuyorum, başlangıc motoru olarak aklımda beliren bir kaç marka ve model var, bu konuda çok görüşlerinizi okudum ve çok fazla video izledim, kuba sp200 aklıma yatan ilk motor oldu ama okuduğum kadarıyla çok fazla kronik arızası varmış sanırım falcon freedoom un büyüleyici bi duruşu var ama ondada anladıgım kadarıyla kronik arzılara sl200 kadar var bunları araştırırken birden aklımda regal raptor dd250e 6c takıldı. tabi bu karar değişiklikleri fiyat farkları yarattı biraz uzun bir giriş oldu görüşlerinizi almam gereken sorularımı sizlerle paylaşayım :pr: .

Öncelikle çabuk karar vermem lazım ailem pek destekçi değil bu konuda her geçen gün savaşacak gücüm dahada azalıyor :sunny: :)

-ikinci el motorların hepsi bulunduğum Şehire (malatya) uzak yerlerde satılıyor, ilk defa motor kullanan birisi şehir dışından nasıl getirebilir motoru bunun bir yolu yordamı yada taşımacılık anlamında çıkar yolu var mıdır
-Sıfır almaktansa az kullanılmış motor daha çok aklıma yatıyor mantıken kronik arızaları giderilmiş olur diye düşünüyorum fiyat dan kaçmıyorum eğer seçim şansınız olsaydı az kullanılmış mı yoksa sıfır mı alırdınız?
-aktif bisiklet kullanıcısıyım bulundugum muhit sakin bir trafik ve kaymak gibi yollara sahip bu geniş yollarda motoru erkenden alıp ehliyet elime gecene kadar pratik yapmak istiyorum bisikletinde çabuk kavramamda bisikletin faydası olacaksa insan ve araba trafiğin olmadığı yerlerde kendimce pratik yapmamı önerir misiniz ?
-motora ilk defa binecek birine ragal raptor gibi yüksek fiyatlı bir makineye elini hiç vurma diyen arkadaşlarım var doğrumu sizce de ?
-çıkabileceğim bu fiyat da bunların haricinde şunu al daha iyi için rahat olsun diyebileceğiniz bir motor var mı?

Selamlar,

Nacizane tavsiyelerim şu şekilde ;

*Motosiklette önceden bisiklet kullanıyor olmanızın çok bir faydasını görmeyeceksiniz. Üzerine oturup biraz sürdüğünüzde ne demek istediğimi siz de anlayacaksınız.

*Dolayısı ile ehliyetinizi ve korumalarınızı (kask, ceket, eldiven, pantolon ve çizme) almadan motor alıp sürmeyi aklınızdan çıkartın bence.

*Eğer yaşınız küçükse (16-18) yeni ehliyet yasasında motosiklet ehliyeti için bir takım sınırlamalar getirildi, bunları dikkate alın.

*Başlangıç motoru için genellikle mümkün olduğunca hafif ve 125-250 cc arası motosikletler önerilir.

*İlk motorunuzun 2. el olması bence mantıklı, ancak işi bilen bir arkadaşınız ya da bir usta ile motor almaya - bakmaya gitmenizi öneririm, baştan soğuyabilirsiniz sonra bu işlerden.

Saygılarımla.

Superlightin kronik bir arizasi yok, lastikleri ve aynalari biraz sikintilidir onlarda 500 lira ek masraf. Falcon ilk ciktiginda okumustum parcalari pek kaliteli degil sanirsam superlighta gore, benim suan 9000 liram olsa daystar bakardim altina dusecekseniz de superlight daha idealdir ben de ayni ikilemde kalmistim zira.

hocam bildiğim kadarıyla bisikletin bir faydası yok ama üstadlar daha kesin bilgiyi verirler
ilk motor kısmına gelince alamadım ben de motorumu hala fakat bunlarin yanına bir de hyosung gv 250 ye bakmanı tavsiye ederim fiyatı biraz daha yüksek fakat forumda hakkında kötü yorum yapan çok az

saygılar

Teşekkür ederim hocam görüşlerinizi paylaştıgınız için gv 250 inceliyicem

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:41 ----------

Selamlar,

Nacizane tavsiyelerim şu şekilde ;

*Motosiklette önceden bisiklet kullanıyor olmanızın çok bir faydasını görmeyeceksiniz. Üzerine oturup biraz sürdüğünüzde ne demek istediğimi siz de anlayacaksınız.

*Dolayısı ile ehliyetinizi ve korumalarınızı (kask, ceket, eldiven, pantolon ve çizme) almadan motor alıp sürmeyi aklınızdan çıkartın bence.

*Eğer yaşınız küçükse (16-18) yeni ehliyet yasasında motosiklet ehliyeti için bir takım sınırlamalar getirildi, bunları dikkate alın.

*Başlangıç motoru için genellikle mümkün olduğunca hafif ve 125-250 cc arası motosikletler önerilir.

*İlk motorunuzun 2. el olması bence mantıklı, ancak işi bilen bir arkadaşınız ya da bir usta ile motor almaya - bakmaya gitmenizi öneririm, baştan soğuyabilirsiniz sonra bu işlerden.

Saygılarımla.

Tabiki korumalarım ilk sırada motor için ayırdığım bütçem ayrı, ehliyet işini araştırdım hocam uzun süredir B sınıfı ehliyetim oldugu için sınav sadece eğitim ve direksiyonla ile motor ehliyeti alınabiliyormuş. görüşlerini paylaştığın için teşekkür ederim.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kuba sp200 aklıma yatan ilk motor oldu ama okuduğum kadarıyla çok fazla kronik arızası varmış sanırım falcon freedoom un büyüleyici bi duruşu var ama ondada anladıgım kadarıyla kronik arzılara sl200 kadar var bunları araştırırken birden aklımda regal raptor dd250e 6c takıldı. tabi bu karar değişiklikleri fiyat farkları yarattı biraz uzun bir giriş oldu görüşlerinizi almam gereken sorularımı sizlerle paylaşayım.

selamlar, öncelikle motosiklet camiasına hoşgeldin. :) sorularını sırasıyla yanıtlıyorum.

1. kuba superlight 200 öneririm, yeni başlayan birisi için uygun ve teknik olarak güvenilir bir motor. görüntüsü güzel, kronik problemi bildiğim kadarıyla yok ve kullanıcıları memnun. ancak her motor gibi son zamanlarda sıfırı ve ikinci eli haddinde fazla arttı.
2.ilk defa motosiklet kullanacak birisine şehirler arası yolculuk önermem, bu mevsimde daha tehlikeli.. motoru belli bir ücret karşılığında otobüsün bagajına yükleyip getirmek mümkün. yada tanıdık birisinin kamyoneti falan varsa mazot masrafı karşılanıp kamyonete yükleyip getirilebilir ama bu daha masraflı olur.
3.sıfır motosiklet almak zaten parasal bakımdan seni zarara sokar, ikinci el almak daha uygun ve mantılı olucaktır. ben hayatımda sıfır motosiklet almayı düşünmüyorum hepsi ikinci el olucak :)
4.bisikletin faydası iki tekerin mantığını ve dengesini kavramanı sağlar, motosiklete başladığında dengede durmak dönmek gibi şeyler seni zorlamaz debriyajla falan haşır neşir olursun bir süre onada alışırsın ve evet boş otoparklarda ve sakin yerlerde pratik yapmalısın, zaten motoru alırsan eğer dayanamazsın sürersin orası kesin :)
5.kullandığın ilk motosikleti doğal olarak tecrube edinene kadar biraz hırpalarsın, debriyajı olsun genel motor aksamı ve şanzımanı olsun. ancak bunlardan dolayı problem yaşanmaz motoru düşürdüğün zaman çizilirse falan üzülürsün o kadar :) regal alırsan koruma demiri falan takara oluşacak hasarları minimuma indirebilirsin.. cruiser segmentinde 250 cc lik motorlar ile başlamakta bir problem görmüyorum sonuçta sakin kullanılan motorlar. egona hakimsen insanlara hava atmak için saçma sapan hareketler yapmazsın sakin sakin sürersin problem olmaz.
6.söylediğin motorların haricinde 9 bin lira bütçe ile hyosung gv 250 alabilirsin, hepsinden daha sağlam ve kalitelidir. ama yeni başlayan adamı çok terletir. (bkz. ben :queen:) 2005-2007 modellerinin değeri maximum 7bin liradır. 2008 ve üzeri modelleri 9 bin liraya kadar şu mevsimlerde bulabilirsin, ancak senin korktuğun kronik problemler bu motorda var :) malatyada güvendiğin v motordan anlayan ustan yoksa sende pek anlamıyorsan çok fazla tavsiye etmiyorum aslında, buraya yazmamın sebebi paraya alabileceğin kaliteli bir motor olmasından dolayı.

çok yazdım be :) benim kadfam hala malatyaya motoru nasıl getireceksin? otobüs şirketleriyle iyi geçinmeye bak :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar