İleri Seviye Sürüş Eğitimi ve 600cc Başlangıç

@macremmm

Dedikleriniz kısmen doğru. Benim uyduğum kurallar yazılı ve yazılı olmayan kuralların hepsi ama. Bu ayrıntıyı atlamayın lütfen. Yani kurallara göre 2 saniyedir takip mesafesi ama örneğin ben 4-5 saniye farkla takip ediyorum önümdekini. Eğitimlerdeki hocalar, gereğinden fazla dikkatli, temkinli olduğumu söylediler mesela.

Bence motosiklet işi, insanın yaşıyla, karakteriyle, yaradılışıyla vs. çok ilgili bir mevzu. Kimi adam var, her şeye çok çabuk sinirlenebiliyor, bu adama ne eğitim verirsen ver, bu adam motosikleti riskli kullanıyor. Benim gibi bir adam da, ne kadar yüklenirlerse yüklensinler, sinirlenmiyor trafikte, buyur geç kardeşim, belli ki senin acelen var, ben tatlı tatlı gideceğim diyor. Sonuçta da risk azalıyor.

Kesinlikle aynı kafadanız. Araba sürerken bile karşı tarafı uyarmak kazayı engellemek amacı dışında hiç korna kullanmam. Her zaman yola girmek istiyenlere filan öncelik veririm. Trafikte çok sakin ve dikkatli biriyimdir bende. Belki de bu yüzden kendimi bildiğimden 600cc yi düşündüm bir an. Takip mesafesi çok önemlidir o konuda çok titizimdir her zaman standartın bi tık üstünde takip ederim. Aramızdaki tek fark hızı biraz severim uygun şartlar sağlandığında gaza basarım ama hayatımda makas atmışlığım yoktur :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar