Henüz motorum yok, bu forumda ilk mesajım. Herkesi selamlıyorum.
İki sorum olacak:
1) Yazın kask takınca terleyeceğiz. Kaskta bir süre sonra koku oluşumu olabilir. Yıkaması da imkansız görünüyor. Hem yazın kask takıp hem nem, koku sorununu nasıl çözüyoruz?
2) Şehir dışındayım motosikletle her gün mecburi bakımsız araziden geçmem gerekiyor. 12 inç jantlı motosiklet alsam hırpalamış olur muyum? Gerekirse arazi lastiği takabilirim. Doğru olan 14 inç veya 16 inç tercih etmem farkındayım ama bütçem kısıtlı, idare edecekse 12 tercih edeceğim.
Teşekkürlerimle.
Arazide teker çapından çok teker arası mesafe, süspansiyon yüksekliği ve lastik yanak yüksekliği önemlidir.
Aklıma gelen Yamaha BWS, Kanuni Hussar, Kanuni Popcorn, Ramzey RMZ100 tarzı scooterlar bir çok adv kılıklı ya da 16 jantlı scooterdan daha iyi offroad yapar.
Scooterlarda 12jantta 120/70 ve 130/70 ebadında offroad lastik çoktur.
16 ve 14 jantta offroad lastiği yok.
Anlasta 110/9016 mt1 ve çapra var ama o da profil yüksekliğinden 16 jant scooterlara sığmaz.
Kaska gelirsek kaskların iç astarları çıkarılıp yıkanabilir ve antibakteriyel spreyler sıkılabilir. Ya ak ya kara gibi ya full face ya hiç yerine jet önü açık kasklar kullanabilirsiniz. Çeneliksiz yarım kasklar da takabilirsiniz.