- Konu Yazar
Bugün aracımı açık otoparktaki motosiklet otoparkı olarak adlandırdıkları yere motorumu park ettim, 3 motor oradaydık, en az 7-8 motorda o alanın dışındaki dekatlon spor mağazası tarafında yan yana dizilmişlerdi. Neyse akü devre kesicim ile elektriği sistemden ayırdım, anahtarını cebime koydum, arka lastiğe zincir halatı kilitledim, motorun gaz kolunun üzerindeki kontağı kapadım, tüm sislerin sonradan yaptırdığım anahtarları da kapalıydı. Döndüm ve tespitlerim:
- Devre kesicimin toz tıpasını açmışlar, anahtarı olmadığı için uğraşamamışlar.
- gaz kolu üzerindeki kontak açık duruma alınmış.
- sislerin anahtarı açık duruma alınmış
- depo kilitsiz olduğu için geldiğimde gevşek buldum, tahliye hortumu da sele üzerindeydi, içine bakınca benzini çektiklerini gördüm, zira ben fullemiştim yola çıkmadan önce.
Neyse Allah'a şükür motora zarar vermemişler, sürdük geri eve döndük, motorda alarmda vardı, onu kurmak yerine devre kesiciyi kullanmam daha isabetli olmuş heralde, devre kesiciyi akünün artı kablosuna girdik ve devreye alınca motor kapalı dahi olsa aküden elektrik çekip aküyü yiyen hiçbir cihaz çalışmıyor, alarmlara dikkat edin, akülerin katilleri
- Devre kesicimin toz tıpasını açmışlar, anahtarı olmadığı için uğraşamamışlar.
- gaz kolu üzerindeki kontak açık duruma alınmış.
- sislerin anahtarı açık duruma alınmış
- depo kilitsiz olduğu için geldiğimde gevşek buldum, tahliye hortumu da sele üzerindeydi, içine bakınca benzini çektiklerini gördüm, zira ben fullemiştim yola çıkmadan önce.
Neyse Allah'a şükür motora zarar vermemişler, sürdük geri eve döndük, motorda alarmda vardı, onu kurmak yerine devre kesiciyi kullanmam daha isabetli olmuş heralde, devre kesiciyi akünün artı kablosuna girdik ve devreye alınca motor kapalı dahi olsa aküden elektrik çekip aküyü yiyen hiçbir cihaz çalışmıyor, alarmlara dikkat edin, akülerin katilleri