Hyosung S&T Kanuni Hyosung Gt 250 Comet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Herkese merhaba, ilk motorum olarak karburatorlu gt 250 naked aldim 2007 model, aldiktan sonra balatalari akusu filan hepsi elden gecti, 2 haftadir sorunsuz kullaniyordum ama sabahlari 5 derecenin altindayken hava zor calisiyodu biraz,

bugun istanbulda -2 derece, motoru jikleli calistirdim ve calisti, biraz bekledim sonra 15 metre gittim, durunca motor kapandi, sonra ne yaptiysam calismiyor, akude denemekten bitmek uzere sanirim, vurdurarak calistiracam, bu motor icin bu normal mi? soguk havada asla kullanamayacak miyim ben bunu ?

birde baska bir suru sorum var tabiki motor konusunda yeni oldugum icin, saolsun yardimci olan bir suru motorcu arkadasim var ama bir forumada danismak isterim ara ara, sorularimi hep bu baslik altina mi yazicam genel olarak yoksa bolumler mevcutmu bu motora ait bu forum altinda?

Simdiden tesekkur ederim herkese.

Herkese merhaba, ilk motorum olarak karburatorlu gt 250 naked aldim 2007 model, aldiktan sonra balatalari akusu filan hepsi elden gecti, 2 haftadir sorunsuz kullaniyordum ama sabahlari 5 derecenin altindayken hava zor calisiyodu biraz,

bugun istanbulda -2 derece, motoru jikleli calistirdim ve calisti, biraz bekledim sonra 15 metre gittim, durunca motor kapandi, sonra ne yaptiysam calismiyor, akude denemekten bitmek uzere sanirim, vurdurarak calistiracam, bu motor icin bu normal mi? soguk havada asla kullanamayacak miyim ben bunu ?

birde baska bir suru sorum var tabiki motor konusunda yeni oldugum icin, saolsun yardimci olan bir suru motorcu arkadasim var ama bir forumada danismak isterim ara ara, sorularimi hep bu baslik altina mi yazicam genel olarak yoksa bolumler mevcutmu bu motora ait bu forum altinda?

Simdiden tesekkur ederim herkese.

öncelikle yağınızın viskozitesi nedir? 20/50 falansa motor soğukta dönmüyor olabilir. 10/40 ile değiştirin kış için.

karbüratör senkron ayarına bi bakılsın, zor çalışmaması gerekiyor. tek marşta bile alır düzgünse makine. ayrıca bujilerede bi bakın.

Enjeksiyonlu gt250 almak istiyorum. Hepsi sorunlu mu illa karburatorlu mu almak gerekir.

2016 GT250P aldım arkadaşlar :) tahminimden fazla bir titreşim var ayaklıklarda. Gaz yemesi oturuşu duruşu falan efsana :)
tavsiyeleriniz nedir ? Ne yapayım nelere dikkat edeyim ? motor 3bin de

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------

İlk izlenimlerim;
gidon turu çok az
resmen naked olduğunu bilmesem racing motora diniyorum derim :)
1.68 boy için depo gidona uzanmayı biraz zorlaştıryor
sürerken titreşimin olmadığı devirlerde motora bak be nasıl 250cc la bu dedirtiyor ( salak salak sırıtmalar falan )
arka fren beni benden aldı o nedir ya dokunmatik kontrol yapıyorsun frena tam basmadan fren lambasının da yanmadığını gözlemledim. ( ayar vereceğğm)
ön fren çok sert hissiyatı alamıyorum sıkarken sanki tabanca tetiği gibi :) ama iyi durduruyo aleti
motoru sürerken ortaçağ Şövalyesi gibi elimde mızrağımla rakibine doğru saldırıyormuşum hissi veriyor :)
orjinal lastikleri var üzerinde çok deneyemedim ama değiştircem gibi duruyor (kendime not: lastik havaları kontrol edilmeli)
sabah soğukta sanki jiklesi çekilmiş karburatörlü motorum gibi çalışıyordu
korna ve sinyal kumandaları sanki mübarek kaya hiç kıpırdamıyorlar
şanzuman felaket... şakır şakır geçiyor maşaAllah hiç beklemediğim bir performans etkilendim
debriyaj sert biraz onu da kullanmayınca tadından yenmiyor ;)

bu aletin göstergesi narin midir ? Ben bunu yağmurda çamurda sürsem yolda bırakır mı ?

Merhaba. Gösterge ile ilgili bir sorun yaşamazsınız lâkin motosikleti yıkarken buji kısımlarına su geldiği için maalesef çalıştıramadığım ve buji değiştirmem gerektiği zaman olmuştu. Ona dikkat edin. Gerçi hava sıcak olsaydı su buharlaşırdı.

Yağmurda, -2 derece soğukta, gecenin köründe, nerdeyse her koşulda bu makineyi kullandım. Sadece bir kere oksijen sensörü problemi yaşadım ve onu değiştirdim.

Ben iyi hatırlıyorum da benim makinamda öyle titreşim falan yoktu yahu. 2012 enjeksiyonlu versiyondu.

Ayaklıklarda vidalar gevşemiş olabilir mi? Ekstra ayaklıklara bi lastik ped takabilirsin.

Ayrıca hyo ile ilgili sorun olursa ilerde mutlaka mesaj at, yardımcı olurum mutlaka.

güle güle kullan.

fotoğraftakilerde benim hyoydu.

qJdORW.jpg

o6X48k.jpg

mJMA11.jpg

lbq5jX.jpg

V39Wan.jpg

hocam bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum ama olursa eğer seni rahatsız ederim :) acayip memnunum şuan kendisinden
gerek yakıt olsun gerek gidiş/duruş olsun bence f/p makinesi.
Tek şikayetim ön amortisörler biraz daha sert olaymış iyi olacakmış ama neticede naked motor :)

İki şey sormak istiyorum;
1-Egzoz değişimi yapmayı planlıyorum. Ya full headers Scorpion alacağım yada Leovinci karbon tüp. Sizce karşılaşacağım en kötü senaryo ne olur ?
2-Elçik koruma elinizi rüzgardan ne kadar koruyordu ?

-ömer

1- Egzoz pek önermiyorum. Zaten orjinal egzoz ile sesi gayet tok çıkıyor. Boşuna para ödersin, performans falan getirmez yani. Ayrıca ben egzozlu bi hyosung asla almam ikinci el. O yönden de bak yani. Yine de takmak istersen karar senin.

2- Elcik koruma ciddi anlamda rüzgar saptırıyor. Benimki kaliteli bir şeydi baya kalın bi demir işçiliği vardı. Bi kere motor yatmıştı da, bu elcik koruma harika korumuştu motosikleti. Bende elcik ısıtma ve koltuk ısıtmada vardı. Sıcacık geziyordum valla. :)

o zaman elcik koruma ve toto ısıtmayı nereden temin ettiğinizi de yazarsanız sevinirim :)zira ben de kışın sürenlerdenim
universal bişeyler miydi ?

Elcik koruma: https://urun.n11.com/modifiye-urunl...-motosiklet-elcik-ruzgarlik-koruma-P186285646
Elcik ısıtma: https://urun.n11.com/yedek-parca/prosev-motosiklet-2-kademeli-elcik-isitma-takimi-P81950491
Koltuk ısıtma: ( Bunun aliexpresste olanı var epey ucuz ordan aldım) https://www.sahibinden.com/ilan/yed...rbon-fiber-koltuk-isitma-kiti-248749638/detay

Gezip gezip haber vermiyorsunuz demek :)

Abi geçen akşam öyle çıkıverdik, şehir içi tur attık. Aylardır ilk defa beraber sürdük, özlemişiz. ::whip::
Konuşalım beraber. Bugün veya önümüzdeki günlerde kısa bir sürüş yapalım beraber, 2018 açılış olsun. :mrgreen:

Motosikleti
Triumph Tiger 800
Abi geçen akşam öyle çıkıverdik, şehir içi tur attık. Aylardır ilk defa beraber sürdük, özlemişiz. ::whip::
Konuşalım beraber. Bugün veya önümüzdeki günlerde kısa bir sürüş yapalım beraber, 2018 açılış olsun. :mrgreen:

Arayın, geleyim, muhabbet ederiz :)

Arkadslar merhaba araniza yeni katildim su yeni gtr larin kuyruk sickerini nereden buabilirim bilgisi olan varmidir

İyi günler
Arka çanta demirini nereden bulabilirim acaba?
Bilgi verirseniz sevinirim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar