- Konu Yazar
Arkadaşlar iyi günler. Motorum 2 sene oncesinde bir sorun nedeniyle yatmaya başladıktan bugune kadar garajda bekledikten sonra tamirciye verdim motoru çalışır hale getirdi fakat alıp eve kadar sürdüğümde ( motor yapıldıktan yaklaşık 3-4 ay sonra alabildim ve 60km den fazla bir yol getirdim ) viteslerin 3. vitesten aşağısına girmediğini farkettim. Tabi bunu yolda farketmem sıkıntı yarattı. Eve gelip tamirciyi aradığımda bakmak gerekir vs diye oyalar cümleler kullandı. Yağından olabileceğinden şüphe duydum ( forumlarda incelediğim kadarıyla ). Yağsını yeni değiştim dediği halde içerisinden çıkan yağ rezil durumdaydı. Mobil 10w40 yarı sentetik yağ ile değiştim. Işlemesi değişti fakat viteslerde sıkıntı devam ediyor. Çalışmıyorken Durduğu yerde aşırı zorlayarak ileri geri yaparak 1. vitese ve boşa bazen takabiliyorum. Boştayken çalıştırıp sürmeye çalıştığımda tekrar vitesler düşerken sıkıntı oluyor. 3. ve 4. vitesler sıkıntısız girsede 2. vitese sürerken bazen giriyor. Acaba bu debriyaj ayarındanmıdır ? Bunu yapmayı denedim ama başaralı olamadım. Vites boşa girdiği zaman da ışığı yanmıyor acaba bunun müşürünün yeri nerdedir ?