Aynen katılıyorum. Dediğim gibi, yarışın bitimine 2-3 tur daha fazla olsaydı, tur yemiş araçlar usulüne uygun şekilde aradan çekilmiş ve konvoyun arkasına dönmüş olsalardı, yine Max'de sıfır set yumuşak, Lewis'te 46 turluk sert lastik olsaydı ve son tur SC pistten çekilseydi amenna. Her şey kuralına uygun işledi, Lewis çok şanssızdı ama bu işler böyle, Max şampiyonluğu hak ederek aldı derdim.
Dün yanlış kurallar uygulandı. FIA'yı anlıyorum, şampiyonayı SC arkasında bitirmek istemediler ama olaya şu gözle bakarsak çok yanlış karar. Max ve Lewis'in arasındaki fark normal şartlarda kapanmayacak düzeydeydi. SC girmese yarış %90 bu şekilde bitecekti. Yani böyle bir yarış için illa da "SC arkasında bitmesin" diye kasmak çok gereksizdi. Dersin ki Max 12 saniye geride ama tur başına 2 saniye fark ile geldiği için son turda Lewis'i yakalama şansı vardı. Veya dersin ki Max ile Lewis arasında fark 1-2 saniye ve zaten çekişiyorlardı, çekişme devam etsin. Veya dersin ki fark 10-12 saniyeydi, ikisi de pite girmedi, ikisinde de aynı lastikler var, SC sayesinde arada fark kalmadı ama ikisinde de bariz avantaj yok. Bunlar tamam.
Ama Max pite girmiş, 46 tur sert lastiğe karşı taptaze yumuşak lastik takmış. Aradaki fark sıfırlanmış. Bu durumda yapılması gereken prosedürü tam uygulamaktır. Yarış bitmeden prosedür tamamlanır, yarış başlar, Max kazanır, amenna. Veya prosedürler tamamlanana kadar yarış SC arkasında biter, yine amenna. Böyle, şartların 180 derece değiştiği bir ortamda, sırf yarış SC arkasında bitmesin diye böyle bir karar alınmaz.
Her iki pilot da şampiyonluğu hak etti, doğru. Ama bu kararlar Max'in şampiyonluğuna gölge düşürdü benim gözümde. Benim gözümün istatistikler açısından bir anlamı yok ama benim için öyle.