Honda nx 500 vs nc 750 x kıyaslaması

Kısa vadede motosiklet değişimi planım yok maalesef. Ama NX 500 bende de oturuş pozisyonu çok rahatmış gibi bir izlenim oluşturdu. Motosikletle uzun yol yapmam ben. Çok uygun hava koşullarında sırf keyif için en fazla 150 200 km uzaklıklara günü birlik gidip geliyorum. NX 500 beni resmen yola motive edecek bir motosiklet izlenimi verdi. Düzenli kullandığım hız aralığına, benim beklentilerimi karşılayacak motor gücüne sahip bir motosiklet.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kısa vadede motosiklet değişimi planım yok maalesef. Ama NX 500 bende de oturuş pozisyonu çok rahatmış gibi bir izlenim oluşturdu. Motosikletle uzun yol yapmam ben. Çok uygun hava koşullarında sırf keyif için en fazla 150 200 km uzaklıklara günü birlik gidip geliyorum. NX 500 beni resmen yola motive edecek bir motosiklet izlenimi verdi. Düzenli kullandığım hız aralığına, benim beklentilerimi karşılayacak motor gücüne sahip bir motosiklet.
aynılarını düşünüyorum benim aklımdaki tek soru işareti çok daha az devir çevirmesi tabiki motordan motora değişiyor ama mesela az yaksın diye 11bin devir çeviren bi aleti 4bin devirde kullanırsın ama bu 9bin devirde kesici var ama alet 11bin devir çeviriyor gibi limit olmasa o kadar da rahat çevirir gibi davranıyor e napıcaz 3 bin devirde mi sürücez yoksa 4binde mi alışılagelmiş motorlardan farklı bi sürüşü var bu kesicinin düşürülmesinin tek soru işareti bu aklımdaki

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
aynılarını düşünüyorum benim aklımdaki tek soru işareti çok daha az devir çevirmesi tabiki motordan motora değişiyor ama mesela az yaksın diye 11bin devir çeviren bi aleti 4bin devirde kullanırsın ama bu 9bin devirde kesici var ama alet 11bin devir çeviriyor gibi limit olmasa o kadar da rahat çevirir gibi davranıyor e napıcaz 3 bin devirde mi sürücez yoksa 4binde mi alışılagelmiş motorlardan farklı bi sürüşü var bu kesicinin düşürülmesinin tek soru işareti bu aklımdaki
35.000km CB500F kullanmış ve bununla sağlam da uzun yol yapmış bir binici olarak; aynı motora sahip NX500'ün ideal sürüş devirleri 4000-7000dd arasında olur diye tahmin ediyorum. Bu motorun o devirler arasında gayet dolu torku var ve titreşim yok gibi bir şey.

CB500F'te 7000dd sonrası özellikle totoda hissedilen çok yüksek frekanslı ancak düşük genlikli titreşim vardı, büyük ihtimal NX500'de de aynı olacaktır.

NX500 ort. 130-135 km süratlerde gayet mutlu ve konforlu sürüş yaptırır. "Kamyonet" NC750X'te bu 150-155 km gibi daha yukarıda gerçekleşir. NC ile 150'de adeta 90'la gidiyormuşsunuz gibi rahat sakin tren çekişi ile gidebilirsiniz. 500'lüklerde bu sürekli bu süratlerde seyir (tamamen kapasiteleri içinde bulunmakla birlikte) hem motor ve binici için biraz yorucu ve verimsiz olacaktır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Oluyor. Ama yine de sadece asfalt kullanımına uygun. Bozuk yollarda yine mutsuz eder.

Ben de öyle tahmin ediyorum. O yüzden yıllar sonra tekrardan 250 cc üstü bir motor tercihimi NC750 yerine NX500'den yana kullandım.

Havalar ısınsa da biraz motora binsek. :ROFLMAO:

Amma velakin Kasım ayında 650 XT alıyordum neredeyse.

Bayiide çalışan arkadaşım NX500'ün Ocak ayında geleceğini kesin bir şekilde söyleyince biraz beklemeye aldım.

Fiyatların açıklandığı gün kaporamı gönderdim ve Ocak ayı sonlarına doğru motoru teslim aldım.

Benzer paralara 2023 model 6 küsur bin kilometrede 650 XT alamadım anlayacağınız.

Hatta Honda Türkiye NX500'ü bir kez daha erteleseydi şimdi 650 XT sahibiydim.

Bu motoru biraz kullanayım kısmetse.

Belki tekrardan kaşıntı tutar.

Kısmet artık.

Selamlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben de öyle tahmin ediyorum. O yüzden yıllar sonra tekrardan 250 cc üstü bir motor tercihimi NC750 yerine NX500'den yana kullandım.

Havalar ısınsa da biraz motora binsek. :ROFLMAO:

Amma velakin Kasım ayında 650 XT alıyordum neredeyse.

Bayiide çalışan arkadaşım NX500'ün Ocak ayında geleceğini kesin bir şekilde söyleyince biraz beklemeye aldım.

Fiyatların açıklandığı gün kaporamı gönderdim ve Ocak ayı sonlarına doğru motoru teslim aldım.

Benzer paralara 2023 model 6 küsur bin kilometrede 650 XT alamadım anlayacağınız.

Hatta Honda Türkiye NX500'ü bir kez daha erteleseydi şimdi 650 XT sahibiydim.

Bu motoru biraz kullanayım kısmetse.

Belki tekrardan kaşıntı tutar.

Kısmet artık.

Selamlar.
Hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın.

Bu durumda nx500ün çift kişilik uzun turlar için yetersiz kalacağını düşünmeye başladım. Doğru mudur?

Motosikleti
Forza 250
Bu durumda nx500ün çift kişilik uzun turlar için yetersiz kalacağını düşünmeye başladım. Doğru mudur?
Amerika kıtasına yapmayacağınız her yolculukta nx500 sizin bütün beklentilerinizi 2 kişiyle karşılar.3’lü çanta seti takıp istediğiniz her yere gidersiniz bence
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Biz dominar 400 ile arkada sadece 37 litre çanta ile 600-700kmlik yolları rahat rahat tamamladık.Ben titreşime D250den alışıktım ama kız arkadaşım genelde artçı ayaklıklarındaki titreşimden bahsediyordu.NX500de bu titreşimde olmadığı için eminim istediğiniz her yola gidersiniz.He tabi beklentiniz 2 kişi yüklü halde uzun yolda sol şeritten 160-170 gitmekse tabi nc daha iyi bi seçenek.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Bu mesajını kaçırmışım Haluk'çum. Haberim yoktu.
NX hayırlı uğurlu olsun.
Keyifle kullanmanı dilerim.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Bu mesajını kaçırmışım Haluk'çum. Haberim yoktu.
NX hayırlı uğurlu olsun.
Keyifle kullanmanı dilerim.
Çok teşekkür ederim Sıtkı Ağabeyim.

Bizim turlarda deve kervanını çeken eşek misali Crf Rally ile önde giderim tur rotasını çıkaran kişi olarak.

Gruptaki tek Nc de 2 yıl önce 1100'lük Africa ile değişince grupta 2 Africa ve 1 de 1250 Gs oldu.

Ağır baskıya maruz kaldım. 🤭

Yine en düşük cc ve güce sahip motosikletli olmayı kaptırmadan ve yine en yakınımın yarısından da az cc ve güç sunan makineyle seyahat edeceğim ama burada amaç genel seyir hızımızın çok fazla artması değil de sollamalarda ve yokuşlarda bir tık daha seri olmak olur işte.

Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah.

Çok selamlar.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çok teşekkür ederim Sıtkı Ağabeyim.

Bizim turlarda deve kervanını çeken eşek misali Crf Rally ile önde giderim tur rotasını çıkaran kişi olarak.

Gruptaki tek Nc de 2 yıl önce 1100'lük Africa ile değişince grupta 2 Africa ve 1 de 1250 Gs oldu.

Ağır baskıya maruz kaldım. 🤭

Yine en düşük cc ve güce sahip motosikletli olmayı kaptırmadan ve yine en yakınımın yarısından da az cc ve güç sunan makineyle seyahat edeceğim ama burada amaç genel seyir hızımızın çok fazla artması değil de sollamalarda ve yokuşlarda bir tık daha seri olmak olur işte.

Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah.

Çok selamlar.
Kazasız belasız, iyi günlerde binmen dileğiyle. Hayırlı olsun.

Amerika kıtasına yapmayacağınız her yolculukta nx500 sizin bütün beklentilerinizi 2 kişiyle karşılar.3’lü çanta seti takıp istediğiniz her yere gidersiniz bence

Biz dominar 400 ile arkada sadece 37 litre çanta ile 600-700kmlik yolları rahat rahat tamamladık.Ben titreşime D250den alışıktım ama kız arkadaşım genelde artçı ayaklıklarındaki titreşimden bahsediyordu.NX500de bu titreşimde olmadığı için eminim istediğiniz her yola gidersiniz.He tabi beklentiniz 2 kişi yüklü halde uzun yolda sol şeritten 160-170 gitmekse tabi nc daha iyi bi seçenek.
Dominar 400 ile 2 kişi uzun yolda konforunu değerlendirebilir misiniz?
Ortalama hız , titreşim, rüzgar alma, artçı konforu vs.. gibi. Ben hero x pulse da henüz 95 km üstünde hız yapmadım. İhtiyaç duymadım. Ortalamada da 75-80 km hızlarda seyahat ediyorum. şu an için yeterli ama vstroma veya nc ye geçme fikrim var. Ara basamak olarak dominar 400 düşünülebilir mi diye bazen düşünüyorum. Yada 400-500 cc de başka alternatiflere. 180 bine domnar bulabilirken düzgün bir vstrom 400 bin tl. Ciddi fiyat farkı var.

Motosikleti
Forza 250
Dediğim gibi ben 12.500kmye yakın kullandım dominarı bunun 8 bin kmsi Kaş-İstanbul arası git gelden oluştu.Hatta 1 yolculuğumu forumda konu olarak açmıştım,geri kalan 4k km ise tamamen artçılı diyebilirim.Artçı ile birlikte bir günde katettiğimiz mesafe genelde 450-500kmydi.Rüzgar yeme olarak D400 ğöğsünüze gelen rüzgarı kesiyor ancak herhangi bir deflektör veya farklı gp cam gibi bir ürün yoksa kafaya %100 rüzgar alıyorsunuz ki ben ortalama boylarda bir insanım.Motor 5-5.5k devire kadar nispeten titreşimli ama 5.5 ila 6.5-7k arasında acayip denilebilecek bir titreşim yok.7k devirden sonra ama ÖZELLİKLE artçı ayaklıklarında titreşim başlıyor.Motor çok stabil ağırlığından ötürü rüzgar vs sizi etkilemiyor.(Her motoru etkileyen fırtınamsı rüzgarlar hariç)Yine ağırlığının vermiş olduğu özellikle viraj kabiliyeti BENCE kullandığım motorların içinde en iyisi (mt-25,07,cb250,d250)hayatımda hiç racing hevesim olmadığı için kullanmadım,o yüzden onlar hakkında yorumda bulunamam.Ama şöyle bir detay var ben bu motordan önce de yine 12k küsür D250 kullamdım yani nispeten alışıktım dominar titreşimine.O yüzden hiç bir zaman aşırı titreşim hissetmedim.Ama artçım bazen uzun yollarda ayağının uyuştuğunu söylerdi.Yakıt olarakta valla benim kullanım tarzımda hiç bir zamam 5.5 litrenin altına düşmedi.Sakin kullanırsanız 3.5 litre bile görenler var ama eminim 100ü geçmeden kullanıyorlardır,benim kullandığım genelde 115-125 arası ve zaman zaman düzlük,viraj gördüğüm yerlerde 150-160 hızlarıyla 5.5 litrenin hiç altına düşmedi(şehiriçi-şehirdışı)

Dominar’da biraz gaz açmaya başlayınca benzini su gibi içiyor,6 litre gören arkadaşımda var.Şuan xmax ve adv350 var mesela xmax250 artçılı 100 km yolu 120km/h sabit hızla 3.5litre yakmış.Adv ondan 0.3-0.4 fazla yakıyor yine benim kullanımımda tabi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar