Honda CB750 Cafe Racer Projesi

15 gündür hiç haber yok bu projeden, son durum nedir acaba çok merak ettim...

abi bu işler bazen adamı kitleyebiliyor. öyle bir gün bakıyorsun tonla iş çıkmış bi bakıyorsun 2 ay hiç birşey yok. öyle duruyorsun kafanda bazı şeyler otursun diye.
6 ayda bitiremeyi planladığım yarış buggy'sinden biliyorum. 1.5 senedir aklımı aldı halen de alıyor.
not : bu arada cihazda hayabusa motoru var.

yine de merakla bekliyoruz. süper olay

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:54 ----------

çok yakın projeler değil ama headerlar ve egsostların hastasıyım. (rsd'nin genel olarak hastasıyım zaten.) belki bi ilham kaynağı olabilir.

sportster2.jpg

Abi hayırlı olsun projen. Takip ettiğim kadarıyla çok güzel gidiyor. Herhangi bir gelişme varmı yaklaşık bir aydır bişey paylaşmamışsın merak ettim. Kısa zamanda bitmesi dileğiyle :rendeer:

Evet merak ile bekleyen arkadaslar icin, is hayatini ihmal etmemek lazim. Son iki haftada is gezilerim ve toplantilar yuzunden 5500 km yaptim. Motoro inanin bakamiyorum , cok istememe ragmen. Sanirim haftaya biraz hafiflerim biraz daha ilgilenirim.

Boyacimiz sonunda motorun sasi , depo ve diger parcalarini boyadi.

Resimleri yuklemek istedim ama Imageshack sitesinde bir sorun var.

Duzelir duzelmez yukleme yaparim. Haftaya motoru toplamaya basliyoruz.Yeni pistonlar , subaplar ve tum blogun toplanmasi 2 gun surecektir. Yavas yavas guzel goruntuler cikacak , hazirlanin:)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Evet merak ile bekleyen arkadaslar icin, is hayatini ihmal etmemek lazim. Son iki haftada is gezilerim ve toplantilar yuzunden 5500 km yaptim. Motoro inanin bakamiyorum , cok istememe ragmen. Sanirim haftaya biraz hafiflerim biraz daha ilgilenirim.

Boyacimiz sonunda motorun sasi , depo ve diger parcalarini boyadi.

Resimleri yuklemek istedim ama Imageshack sitesinde bir sorun var.

Duzelir duzelmez yukleme yaparim. Haftaya motoru toplamaya basliyoruz.Yeni pistonlar , subaplar ve tum blogun toplanmasi 2 gun surecektir. Yavas yavas guzel goruntuler cikacak , hazirlanin:)

Yok yani yapamayacaksan söyle, gönder biz yapalim.:pl:

gösterge harika :cat:
mükemmel bir cafe racer olacağına inanıyorum, merakla takip ediyoruz...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Su halime baksana , daha resim yukleyemiyorum ben kim Cafe Racer motor yapmak kim. :p

Ama gostergenin resimi baska bir yerden buldum. Bari onunda idare et bakalim , begenecekmisin:)
$(KGrHqUOKj8E19L36O,NBNi,YQRHzQ~~_12.JPG

Vav!!!
Murat 124 nostaljisine yakin olmus.:)
Serde Ducaticilik var tabi, motor Honda olsa ne yazar!!!:p

Bir kac kotu resim kusuru bakmayin , cep telefonu ile cekiyorum. Motoru toplamaya basladagimda sanirim daha guzel resimler ile detaylari gosterecegim. Depo ve sasi ve tum kalan parcalar boyandi. Artik motoru toplama zamani:)

img2011050700027.jpg

img2011050700029.jpg

img2011050700028.jpg

img2011050700030.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
vay cafe racer geliyor. heyecenlandım bak şimdi.
bu arada motor seçimi çok uygun bence. göstergeler de güzel.
deposu da güzel görünüyor.
ne çıkacak acaba meraktayım.

guzel gidiyor, niye analog saat secmedin :)

Ustad aslinda Canadadan analog gosterge aldim bir set ama kargoda kayboldu:mrgreen:

Iyiki sigortasi vardi da parami geri aldim , bu gostergede iki hafta evel piyasaya cikti. Ilk musterilerindenim. Retro tarz oldugundan motorda tek yenilikci parcanin gosterge olmasini dusundum.

Evet bir kac resim daha . bu seferkiler Fotograf makinasi ile

dsc08565large.jpg

Tum eski rulmanlar olculerek tek tek yenisi ile degisiyor

dsc08564largeg.jpg

dsc08563large.jpg

dsc08566large.jpg

Sasi detayina dikkat:)

dsc08567large.jpg

hakikaten süper işçilik ne ara 5 sayfayı okudum ben bile anlayamadım...
sonucu merakla bekliyoruz...

Antalyaya geldiğimde 1 tur biner miyim?:)
Ama geniş bir tur şöyle istanbuldan dönüp gelicem:mrgreen:

Antalyaya geldiğimde 1 tur biner miyim?:)
Ama geniş bir tur şöyle istanbuldan dönüp gelicem:mrgreen:

Sen Antalya ya gel hele bi , motorun turu isin kolay tarafi. Camurcusun ustat sen:) Evlendinmi ? Evlen artik motor yapmaya basla.

Ne ise is guc kosturmaktan civi bile cakamadik motora. Bir haftadir da kriz yasaniyor. Motorun Amerikadan aldigimiz Kranki ile gelen yataklar kayipti.

Her yeri talan ettik, yataklar olmadan toplayamiyoruz. Tabi onumuzde duruyormus bir haftadir gormedik onlari:mrgreen:

dsc08592large.jpg

Her sey hazir artik Voltranin olusma zamani:)

Deponun son provasi .
dsc08589large.jpg

Digital baskimiz yapildi , deponun kapagi bu hafta boyadiktan sonra depo tamamen bitmis olacak
dsc08590large.jpg

dsc08591large.jpg

Motorda siyah rengin hakim olmasi ve krom parcalarin minimal seviyede tutulmasi gerekiyor tasarim geregi. On masalarin ust kisimlari tamamen krom dogal olarak. Boya tutmayacagindan koruk ile kapatarak dogal bir siyah kaplama calismasi yapmis olduk.

Bu arada deponun altindan elektrik kablosuna dikkat. Motorumuza olmayan ozelikleride ekledik. Depoya elektrikli benzin samandirasi monte ettik. Basit bir kaynak islemi ile alinan sifir bir benzin samandirasi depomuzda yerini almisti.

Benzin gostergemiz olacak:)

Daha cok eksigimiz var. Bu hafta sanirim ilk marsi duyariz.

Motorun blok kismi bildiginiz gibi 1982 model Honda CB 750 alindi. Kalan her sey sifirdan ya yapildi yada Wrenchmonkees firmasindan satin alindi.

Ama 1982 model bir blok kullaninca ruhsat ve evrak islemlerinde de bir soru sorun cikmisti. Yazdigim bir cok dilekce ve ugras sonucu , bugun ruhsatin tamamen sorunsuz duzeltildigini ve yeni tip ruhsatimin ciktiginin haberinede aldim.

Haftaya umarim motor blogunu bitmis gorursunuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar