honda beat için yardım yardım istiyorum.

ben aranıza yeni katıldım ama uzun süredir sayfayı takip ediyorum.ben 2003 model 18 bin km de honda beat satın aldım ve serviste periyodik bakımını yaptırdım.ancak motorum sabahları garajda olmasına ragmen çalışması 7-8 marş sonra veya daha fazla sonra çalışabiliyor.marş güçlü bir şekilde basıyor ama çok ugraşmak gerekli oluyor.ayak marşından da aynı yapıyor.motor çalıştıktan sonra ısınınca çalışmada sorun yok.sayfadan okudugum bilğiler dogrultusunda aküm saglam marşım saglam.

bu sorun beat ların ortak sorunumudur yoksa ben bir şeyleri eksikmi yapıyorum.yoksa ben çok fazla beklenti içersindemiyim.
vereceginiz destek için teşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:04 ----------

bu konuya destek verecek kimseyokmu?

ben aranıza yeni katıldım ama uzun süredir sayfayı takip ediyorum.ben 2003 model 18 bin km de honda beat satın aldım ve serviste periyodik bakımını yaptırdım.ancak motorum sabahları garajda olmasına ragmen çalışması 7-8 marş sonra veya daha fazla sonra çalışabiliyor.marş güçlü bir şekilde basıyor ama çok ugraşmak gerekli oluyor.ayak marşından da aynı yapıyor.motor çalıştıktan sonra ısınınca çalışmada sorun yok.sayfadan okudugum bilğiler dogrultusunda aküm saglam marşım saglam.

bu sorun beat ların ortak sorunumudur yoksa ben bir şeyleri eksikmi yapıyorum.yoksa ben çok fazla beklenti içersindemiyim.
vereceginiz destek için teşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:04 ----------

bu konuya destek verecek kimseyokmu?

Normal değil beatler activalar tek marşta alır. Aklıma gelen sorunlar buji ve karbüratör. Ateşleme beyninle de ilgili bir sorun olabilir uzaktan konuşmak çok güç en yakın HONDA bayisine git her zaman ilgili olur onlar sorunu tespit eder ve bilgilendirirler seni. :)

marşa basıyorsun alıyo gibi yapıyo stop ediyo veya alıyo hemen stop ediyor zorla çalışıyorsa sorunun sibop ayarından sibopları ayarlatman gerekiyor. ayarlanırken buji ve hava flitresi de değişir zaten kolay iş.

evet bu dediğiniz sorun var
ben derhal servise gitmeeliyim o zaman
çok teşekkür ederim.

senelerce activa kullandık beatlede aynı zaten motor olarak o motorlarda jikle otomatik değil eski sitil kendin jikle kolunu çekersin iyi olmaz o sorun butun activa beatlerde var soğuk havalarda eğerkide bakımsızsa eyvah haline.

motorun bakım kağıdına bak yağını 15 50 koyuyolar onu 10 40 çevir uygun olan yağ odur çünkü daha incedir bu yag motor soğuk havalarda daha iyi çevirir.bide o motorların bakımsızlıktan subabları kurum bağlar sıkışır o yuzden dahada zor çalışır allhım o activadan biliyorum beni çok gıcık ederdi

motor bakım kagıdında zaten orjinal yagı 10 40 olarak geçiyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:39 ----------

içimi kararttın şimdi

hımm yağsı iyiymiş o zamanda iç karatılıcak bi durum yok korkma bu motorlarda bakımını hiç aksatmamak gerek merak etme motorcular için onlar çocuk oyuncağı.bi keresindede today motorumuz çalışmıyo alla alla dedik nolmuş bunada yoksa hiç çalışmamazlık yapmaz motorcuya götürdük subabları kurum bağlamış motoru 2 ye ayırmışlar görünce şok oldum bu motor toplanmaz artık dedim görsen varya motoru egzozu birleşik durumda başka yerdeydi:D usta dedi nolucak be ben bunu 10 dkkada takarım dedi gittim eve sonra aradılar yarım saat sonra motorunuzu alın diye.bakım bu sonuçta benim psyide 5000 bnde kayış kapağını varyatörü söküceklermiş mesela orda olsam motoru parçalıyolarmış gibi gelir ama bunlar sıradan şeyler orda olma anlamazsın bile onları yaptıklarını

sabahları çalıştırırken teknik olarak sıralama nasıl olmalı tarif yapabilirmisiniz
acaba yanlışmı yapıyorum.

arkadaşlar benimde 2005 model honda beatımda iki yada tek kişi 60 kmhızı geçmeme problemi var sebep nedir acaba :silent:

ben honda servisine gittim çalışma sorunum ortadan kalktı bi buji degişimi işi bitirdi şimdi sabahları çok rahat çalışıyor şükürler olsun.

şimdide zincir ve gergisini degiştirecegim servise bıraktım moturu yapacaklar bu arada dikkat etmem gereken nedir.zincie değişiminde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar