Hırsıza Tepki Toplayan Ceza: Alnına 'Ben Hırsızım' Dövmesi Yaptı

Katılım
6 Şub 2016
Mesajlar
1,111
Ben hirsizlik yapanlarin etiketlenmesi taraftariyim. Ceza zaten yok yaptiklari yanlarina kar kaliyor en azindan kimlikte yada bir sekilde bir farklilik ile bunun gosterilmesi gerekir. Belki olur da arlanir sıkılır uzaklasmaya karar verirler. Belli bir zaman atiyorum en az 5 sene suc islmezse silinsin. Hatta kisitlama getirilsin avmye giremeain mesela yada sehir disina cikisi yasaklansin.
 
Son düzenleme:
Katılım
30 Ağu 2014
Mesajlar
5,469
dövmeyi bilmem ama şeriata göre hırsızlık yapanın elini kolunu kesmek gerekiyor diye biliyorum.
 
Katılım
7 Kas 2015
Mesajlar
24
Motosikleti
Indian Scout
Hırsızların devlet tarafından ceza almadığı 3. dünya ülkelerinde (biz de dahil) bu durum söz konusu. İnsanlar doğal olarak kendi cezasını kendi kesmeye kalkıyor. Doğru demiyorum ama yanlış demeye de dilim varmıyor. Hırsızlık maalesef zararı gören kişi dışında hiç kimse tarafından önemsenmiyor, hatta hırsızın kendisi bile önemsenmiyor. Bazı ülkelerde(!) Cumhurbaşkanı bile yapıyorlar.
 
Katılım
20 Ağu 2005
Mesajlar
7,460
Hırsız olabilir ama daha çocuk. Tabi ki cezalandırılmalı ancak bu şekilde onur kırıcı bir ceza olmamalı.

Ailesinin yerinde yerinde olsam şikayet etmeden önce dükkanı başlarına yıkardım.
 
Katılım
20 Haz 2012
Mesajlar
112
yanlış yolda olan bir insanı düzeltebilirsin.
daha küçük yaşına rağmen bu çocuğa yapılan ZULÜM dür.

ceza vermenin başka yöntemleri yok mu?
 
Katılım
3 Ara 2011
Mesajlar
892
Bumu küçük?
Yarın sizin motorunuzu yada araba vs 15 yaşındaki bi çocuk tarafından çalınsa acaba aynı tepkiyi gösterebilirmisiniz? Sanmıyorum.
Yıllar önce yanılmıyorsam antepte yıllar önce baklava çalan çocuğa 11 sene gibi absürt bi ceza verilmişti. Bu gibi yiyecek yada temel gıda çalsa tamam ama gitmiş bir başkasının malını çalıyor. Cezalar caydırıcı olmalı ki herkes teşebbüs edemesin.
Hele hırsızla tecavüzcüyü ne olursa olsun asacaksın ki bi daha yapmaya kalkışan sonucunun ne olacağını bilsin.
Buda naçizane benim görüşümdür.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst