Hero Hero Thriller Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba arkadaşlar, çanta demiri arıyorum. istanbulda servislerde bulunmuyor. kimisi başkasından uydururuz diye teklif ediyor ama istemiyorum. başka motorla aynı olduğunu bilsem onu takıcam. bilen varsa yazabilir mi?

Merhabalar, hero thriller 150 modeli için amortisör keçesi bulamadım. Nereden temin edebilirim?

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Mezara kürekle geldim ölüyü tabutta çıkartacağım. Bende aldım bir tane. Yaşadığım bölge için mekanik olması ve gücü gidişi uygun bir motoru ve Apache'nin yerini doldurması için 30 bin gibi uygun bir fiyata aldım, 200cc çevirme ve akrapoviçli egzozu var. Egzozu bu haliyle muayeneden geçmeyecek, o yüzden CBF 150 egzozu buna uyar mı diye sormaya geldim. He yaşıyor musunuz diye yoklamakta istedim.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Buralara benden başka yazan olur mu bilmem ama gelecekteki kullanıcılar için araştırdığım veyahut kullandığım uyumlu CBF 150 parçalarını not düşeyim. Bulabilirseniz T-Sport/Hunk/Glamour/Karizma 150 sarf malzemeleri ve motor bloğu parçaları zaten uyumlu. Bilgilerin bir kısmı kendi deneyimim ve bir kısmı için de kanıtlı uygulama örnekleri mevcut.

Depo, ön-arka far grubu, koltuk, yan ayak demirleri ve plastik grenaj vb. tamamen Hero'ya özel, CBF'ten uydurabileceğiniz bir parçası yok.

Gösterge motora özel, başka bir motordan uydurulacak bir şeye benzemiyor. Evrensel göstergeler kilometre sayacı gibi uygun tesisatı döşerseniz bir ihtimal uydurulabilir.

Kilit seti motora özel, motorda immobilizer var. Depo kapağı ve sele kilidi başka motordan uydurulur ancak kontak grubunj başka bir motordan uydurmak mantıklı değil, astarı yüzünü geçecek ciddi mühendislik ister.

Ön far grubu stoklarda yok. eğer biraz mühendislik yaparsanız NS200 farı ön camla beraber uyuyor, benim motorda NS200 kafası var. Keza uygun mühendislikle CG yuvarlak farı veya yuvarlak LED far da uydurmak mümkün.

Gidondaki fren ve debriyaj merkezleri tamamen uyumlu. Aynaları ters-düz diş için araya parça atarak Apache vb. modellerden alabilirsiniz. Yan sanayi CBF merkezleri ile orijinal aynalar uyumlu.

Lastik ölçüleri ön-arka CBF YBR grubu ile kağıtta farklı olsa da tamamen uyumlu. Ön 100/80-18, Arka 110/90-18 yazıyor ama arka için 90/90-18 bulmak çok daha kolay.

Ön amortisör keçeleri aynı ama amortisör grubunu olduğu gibi CBF'ten alamıyoruz. Arka amortisör ve salıncak grubu CBF'ten farklı. Salıncak piyasada yok.

Ön jantı olduğu gibi kullanabilirsiniz, arka jantı CBF ten almak isterseniz kampana sistemiyle beraber almanız lazım, arka kampana-disk dönüşümü mümkün.

Buji birebir CBF ile aynı, koduna kadar. Muhtemelen başlık be kablosu da aynı.

Hava filtresi ve kutusu farklı, kutuyla beraber motora sığar mı bilmiyorum ama şekil olarak farklılar. Hava filtresi piyasada mevcut.
Ön disk fren balataları piyasada mevcut. Hero grubu ve CBF ile uyumlu.

Arka disk fren balataları piyasada direkt Thriller 150 balataları mevcut ancak 2004-2010 model CBR 125 ve Hunk/T-Sport 150 modelleri ile uyumlu. Ön fren ise Hunk/Glamour 150

Ön dişli fabrikasyon olarak 1 diş küçük ama 15 ve 16 diş sığıyor, 14 şehir içi artçılı kullanımda, 15 ise tek kişiyseniz daha iyi. 16 diş tamamen uzun yolda devir düşürmek için. Arka dişi de CBF dişlisi takabilirsiniz birebir uyumlu. 15 dişli ile 3-4 bin devir arası şehir içinde rahat oluyor, en dengeli seçenek. Zincir baklası CBF ile aynı. Arka maşada zincir gergisini ayarladığınız parça gene aynı.

Orijinal ve yan sanayi yeni model CBF 150 karbüratörü mekanik olarak sıkıntısız oluyor. Karbüratörü kendi manifold ve boğazıyla da kullanabilirsiniz ama CBF'in emme manifoldu daha sağlam. Isıtma bujisi iptal, söküp atabilirsiniz. Otomatik jikle yok, manuel jikle çalışıyor ve gidondan çekiliyor. TPS okuyucusunu orijinal karbüratöründen almanız daha iyi çünkü bende yan sanayi sensörü okumadı, orijinali bilemiyorum.

Egzoz borusu Yeni model CBF ile tamamen uyumlu, arka tarafa vidalayabilmek için ara parça yapmanız gerek o kadar.

CDI yani beyinleri farklı, Hero daha sportif olacak şekilde ayarlanmış. CBF'in ki uydurulabilir mi bilmiyorum, bağlantıları farklı olabilir. TPS sorununu araştırırken öğrenmiştim.

Statör ve marş motoru CBF ile uyumlu.

Motor bloğunda balansör hariç piston, silindir, Conta vb. her parçayı sorunsuz kullanabilirsiniz bloklar zaten aynı, Piyasada satılan 200cc yükseltme kiti de keza aynı şekilde uyumlu. Motoru satan kişi üstünde 200cc lik blok var dedi ama bloğu açıp bakmadım. Şadece şanzıman kısmında 4 ve 5. vites oranı CBF'ten daha kısa diye biliyorum ancak dişlileri değiştirirseniz CBF ile aynı dişlileri kullanabiliyorsunuz. Titreşimi kesmek için balansör takmak isterseniz CBF balansörünü takabilmek için blokta ufak bir değişiklik yapmanız gerek o kadar, titreşime kesin çözüm. Blok için yan kapak lazımsa CBF'in kapağı ayak marşını iptal etmek koşuluyla oluyor. Eğer CBF'e ayak marşı istiyorsanız bu modelin kapak ve ayak marşı dişisini sorunsuz uydurabilirsiniz.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Akü ve akü şarjı için statör regülatör alayı uyumlu. Sinyaller halojen, herhangi bir halojen sinyal takımı uyar. LED için araya dönüştürücü lazım.

Egr valfi sistemi CBF ile aynı, içini açıp temizlemeniz önerilir. Eğer bozuksa ve/veya iptal etmek isterseniz için üst kapaktaki deliğe körleme tıpası ayarlamanız ve boruların çıktığı manifold ve hava filtresindeki delikleri kapatmanız lazım.

TPS(karbüratörün yanındaki soketi siyah parça) verisi bozuksa ve uygun sensörü bulamadıysanız fişi çekili kullanmak mümkün, motosiklet beyindeki sabit haritayı kullanıyor. Motosiklet kendi kendine devir veriyorsa vakum kaçağı yanında bakmanız gereken bir parça.

Gaz ve debriyaj tel ve hortumları keza merkezleri gibi CBF 150 ile uyumlu. Elcikler de uzunluk olarak uyumlu ancak benim elcikler ucuz yan sanayi olduğu için gidona sürtüp gazı sıkıyordu, belki orijinalinde sıkmaz. Gidon borusunu 1 cm kadar kısaltarak motosikletçiden bulduğum içi daha geniş elcikleri kullandım sorun çözüldü.

Arka tutunma demirinin uyumluluğu hakkında internette bilgi bulamadım ama CBF tek parça, Hero'nun ki ise sağ sol olarak geliyor.

Ön çamurluk CBF ile uyumlu değil ancak Hero 150 grubu ile uyumlu, kendi motorumun üstündeki çamurluk orijinal değil ve hangi motorunkini uydurmuşlar bilmiyorum. Lazımsa ölçüp biçip bir şeyler uydurulabilir.

Yukarıdakilerin yanı sıra aşağıdaki parçalar Hero 150 grubu ile aynı/uyumlu:

Ön çamurluk, jant, amortisörler, fren grubu.
Arka çamurluk, zincir muhafaza, sıyırıcı, amortisörler, salıncak, jant, fren grubu.

Sağ-sol gidon kolu motora özel, Hero 150 grubu ile de uyumlu değil.

T-Sports 150'nin sakalı Thriller'a uyabilir, parça sağ ve sol taraftan bloğa vidalanmış gibi gözüküyor.

Bloğa dahil diye yazmamıştım ancak merak eden vardır vites ve arka fren kolları da hem CBF ile hemde Hero grubuyla uyumlu.

Aynı şekilde debriyaj sac ve balataları CBF, Hero 150 grubuyla ve Pulsar grubuyla uyumlu.

Yan ve orta ayak CBF 150 ile uyumlu diye biliyorum, tam emin olmamakla beraber parçalar birebir aynı gözüküyor.

Vites müşürü Xpulse 200 ile uyumlu.

Yağ pompası Xpulse 200 ile uyumlu.

Marş otomatiği Xpulse 200 ile uyumlu.

Yeni gördüm marş motoru da Xpulse 200 ile uyumlu.

Sağ-sol gidon kolu motora özel, Hero 150 grubu ile de uyumlu değil.

T-Sports 150'nin sakalı Thriller'a uyabilir, parça sağ ve sol taraftan bloğa vidalanmış gibi gözüküyor.

Bloğa dahil diye yazmamıştım ancak merak eden vardır vites ve arka fren kolları da hem CBF ile hemde Hero grubuyla uyumlu.

Aynı şekilde debriyaj sac ve balataları CBF, Hero 150 grubuyla ve Pulsar grubuyla uyumlu.

Yan ve orta ayak CBF 150 ile uyumlu diye biliyorum, tam emin olmamakla beraber parçalar birebir aynı gözüküyor.

Vites müşürü Xpulse 200 ile uyumlu.

Yağ pompası Xpulse 200 ile uyumlu.

Marş otomatiği Xpulse 200 ile uyumlu.

Yeni gördüm marş motoru da Xpulse 200 ile uyumlu.

Kaplin lastikleri de CBF ve Hero grubuyla uyumlu.

Arka fren müşürü Xpulse 200 ile uyumlu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar