Her yiğitten pehlivan, her motordan cross?

Değerli site sakinleri,formlarımızdan birinde ybr 125'in cros tipine rastladım.Arkadaşlarımızdan biri eklemiş.Sizce her motorda cross tipine ulaşılırmı.Daha önce yapılmış bildiğiniz modeller varmı.Çamurluk yükseltme,Amortisör kaldırma,Lastik büyütme vs.vs.vs.Özellikle motor teknisyeni (ben tamirci demiyorum görüşüm itibarı ile)arkadaşlardan ve site ahalisinin yardımlarını beklerim saygılar!

Dostum Ybrden Cross Yparsan En Fazla 1 Saat Kullana Bilirsin Öyle Her Motor Cross Olmaz Bir Kere Lastikleri Farklı Ve En Önemli Özelliği ŞAŞE'LERİDİR Cross'ların Şaşeleri Normal Motorlara Göre 2 Kat Daha Sağlamdır Motoruda Öyledir Daha Sağlamdır Çarpmalarda Düşmelerde Sağı Solu Eyilip Bükülmemesi İçin Kısaca CROSS Dışında Makinadan CROSS Olmaz.

Cross lar gitmek sorunda kalabilecekleri kırıcı araziler için tasarlandıklarından her bakımdan standartları yüksektir.
En basitinden dakikalarca hatta saattlerce 10 km üzerine çıkamayacağınız çok çamurlu yada çok sarp taşlık kayalık bir arazide neredeyse hiç hava almadan yinede sorun çıkarmaksızın ilerleyebilecek hava soğutmalı motorlara sahiptirler.Her motor bu eziyeti kaldıramaz.
Ayrıca arkadaşında dediği gibi şase yapısı ve kullanılan malzemenin muhteviyatı açısından ve süspansiyon sistemi açısından çok farklıdır.
Süspansiyonları değişebilirsiniz ama onlara crosslara özel verilen açıları bağlantı noktalarını vs gibi ince ayrıntıları da tadil etmeniz zor olucaktır.
Netekim cross motorla cross yapılır.
Diğer motorlar modifiye edilip "ne güzel oldu ama " edasıyla seyredilir ancak.

[YT]A0d3B7MPqUg[/YT]

Yamaha YZF-R1 cross

Dostum Bu Cross Deil OffRoad Kısaca Kum Pist İçin Kum Pistte Bisikletle Dahi Gidersin CROSS ARAZI KISACA DAĞLAR DEMEKTİR Motorun 3-5 Metreden Düşmesidir BU Videodaki Motoru 2 Metrelik Biyerden Düşür Eline Direksiyonu Alır Evine Gidersin Kısaca .:bounce:

Dostum Ybrden Cross Yparsan En Fazla 1 Saat Kullana Bilirsin Öyle Her Motor Cross Olmaz Bir Kere Lastikleri Farklı Ve En Önemli Özelliği ŞAŞE'LERİDİR Cross'ların Şaşeleri Normal Motorlara Göre 2 Kat Daha Sağlamdır Motoruda Öyledir Daha Sağlamdır Çarpmalarda Düşmelerde Sağı Solu Eyilip Bükülmemesi İçin Kısaca CROSS Dışında Makinadan CROSS Olmaz.

YBR 125 G modelini duydun mu bilmem. fabrika çıkışlı krosstur kendisi.Ybr'nin şasesi çok sağlamdır çünkü Diamond-shape dediğimiz 4gen şeklindedir. Ve diğer 125'liklerden çok daha sağlamdır, nitekim ybr'nin ağırlığı 120 kg.

Uploaded with ImageShack.us

ybr 125 G de cross değil.Hiç cross gibi görünmüyor. Toprak yolda gidebilen bir motor cross motor anlamına gelmiyor. Onlarıngidebildiği yolları ben scooterla da gidiyorum.
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/82476-kisa-fakat-etkili-bir-gezi-cik.html
http://www.motosiklet.net/forum/etk.../83229-kisa-fakat-etkili-bir-gezi-cik-ii.html
En basitinden bir cross örneği.
honda crf
2008crf250r500.jpg

hondacrf250rok200607102.jpg

Son düzenleme:
YBR 125 G modelini duydun mu bilmem. fabrika çıkışlı krosstur kendisi.Ybr'nin şasesi çok sağlamdır çünkü Diamond-shape dediğimiz 4gen şeklindedir. Ve diğer 125'liklerden çok daha sağlamdır, nitekim ybr'nin ağırlığı 120 kg.

Uploaded with ImageShack.us

Hocam YBR NİN G Modelide Cross Deildir Lastiklerinden Cross Olmadığı BELLİ YBRNİN G MODELİ OFFROAD YANI KUM PİST İÇİNDİR Dağlar Taşlar Kayalar İÇİN DEĞİL OFFROAD AYRIDIR CROSS AYRIDIR.

-0FFROAD KUM,YUMUŞAK ZEMİNLİ ALANLAR İÇİNDİR.
-CROSS DAĞ TEPE BAYIR ÇAMUR YUMUŞAK ZEMİNLİ ALAN VS. İÇİNDİR SADECE ASFALTTA UYGUN DEİLDİR.

Konudan uzaklaştınız.Kısaca yapılır.Safkan bir kros olmaz ama olur.Tercihen YBR gibi hafif ve ağırlık merkezi müsait bir makinenin ön takım değiştirilir,arka lastik değiştirilir,süspansiyon değiştirilir,alt grenajlar vs. gereksiz detay çıkartılır.Motorun tipine göre karter koruma yapılır.Zincir dişliye dokunmak şart değil.
Şu anda bir kanuni seyhandan kros yapıyoruz,detayları paylaşırım.Ha ama doğru,siz mühendisten fikir istiyordunuz.

değerli dostum motocycleboyreigns istesen bir daha başlık açma mesajımı oku.Uykun geldiğinde mesaj atmışsın diye düşünüyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:15 ----------

Evet başka yorum yokmu arkadaşlar!

ybrg0011024ah3dx5.jpg

ybrg0031024th9ex7.jpg

ybr001.jpg

değerli dostum motocycleboyreigns istesen bir daha başlık açma mesajımı oku.Uykun geldiğinde mesaj atmışsın diye düşünüyorum.

Sadece ciddiyetinin derecesini anlamaya çalışıyordum.Ciddi olarak bir projeye girmek istiyorsan fikir paylaşmak hoşuma gider.

Bu arada.Şakir Şenkalaycı nın dükkanı var-Moto x gibi bişey olması lazım.atatürk oto sanayide.Supermoto ve MX modifikasyonları konusunda bayağı bilgililer.Boş zamanında gidip adamları darlayabilirsin en kötü tavsiyede bulunurlar.

kardes sen bıldıgın gıbı yap ama tabı bu motorlar uzun calısmalardan sonra denemelerden sonra pıyasaya surulurler ama jant lastık on amortısorlerı ve baglandıgı yerı degırtırmen kesınlıkle gerekır cunku atlayıp zıpladıgında yuk tamamen oraya bınıyor arka masayıda saglamlastırman gerekır bıde hava fıltresını degıstırırsen ıyı olur malum toz toprak mmotorun anasını aglatır

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:01 ----------

motorcycle boyreıngs bu avatarındakı motor nedır.?merak ettım

Adamlar Harleyden bile yapıyorlar, neden olmasın :) Gerekli süspansiyon, çatal ve lastikleri ekipmanını taktıktan sonra...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar