Walla pek bi anlamlı karikatür Paylaşmadan edemedim.
Askerlik yapan arkadaşlar bilir. Uygunadımda söylenır.url]
Askerlikle askeri sistemi karıştırmamak lazım. İllaki aksayan birşeyler vardır.
Ama vatan borcu nakitle ödenemez.
Konu askerlik yapmanin gerekliligi yada geresizliligi degil.
Konu, askeriyenin icindeki mantiksizliklar, yanlislar degil.
Konu en insani yönüyle esitsizlik. Zenginsen babanin sana aldigi son model arabanla ozel universiteye gidersin, askerligini tecil ettirirsin, sonra bedelli cikar, 30 bini verir yirtarsin.
Fakirsen, devlet seni okutmaktan bile aciz oldugundan üniversite harcini bile yatiramaz, hem calisir hem okursun, mezun olursun, is bulamazsin, askerlik engeldir önünde. Yada hani harcini yatiramamistin ya, okulu birakmak zorunda kalirsin, hadi dogru uygun adim marş.
Kisaca, evet zengin istedigini yesin icsin ama, sosyal devlet dedigimiz şey de, herkese eşit egitim firsati versin, herkese eşit saglik hizmeti versin, herkese eşit askerlik görevi versin. Hayaldi gercek oldu diyecekseniz, bunlar icin deyin de biz de hayaller ülkesinde kabus dolu günler yasamayalim.
Her Türk asker doğmaz aslında arkadaşlar bence Askerlik aynı doktorluk,avukatlık,mühendislik,elektirikçilik,kaynakçılık, v.s gibi (örnekler çoğaltılabilir) bir meslektir bir sanattır. Bunun içindirki Türk ordusu 20 li yaşlarda hiç bir şey bilmeyen analar kuzusu cahil gençleri mecburen askere almak yerine tamamen bu işe gönül vermiş bu sanata yeteneği olan gençlerden bileğinin ve emeğinin hakkı ödenerek ve son sistem silahlarla modernize edilerek PROFOSYONEL ORDU KONUMUNDA OLMALIDIR. konu hakkında atalar sözüde vardır" ekmeği ekmekçiye yaptır varsın olsun bir ekmek fazla ver" diye uzun lafın kısası HER TÜRK ASKER DOĞMAZ Her Türkede askerlik zorla bura bura sokulmaya çalışılmaz :bounce: