Her Fakir Asker Doğar

Askerlikle askeri sistemi karıştırmamak lazım. İllaki aksayan birşeyler vardır.

Ama vatan borcu nakitle ödenemez.

Walla pek bi anlamlı karikatür Paylaşmadan edemedim.

Askerlik yapan arkadaşlar bilir. Uygunadımda söylenır.url]

içerik hatalı...anlam bütünlüğü yanlış...

30 bin liram var...ama askere gidiyorum...hemde düke düke gidiyorum...neden..çünkü 30 yaşından gün almadım...

demek ki bu bedelli işini böyle belaltından vurmamak lazım...hatta 1 trilyonum var ama yine askere gitmek zorundayım...dimi ama...hükümete muhalif biriyim ama bu tarz espriler aslında hedefi bulmuyor...karavana atış gibi geliyor...bedelli olmasında nolsun...asmayalım besleyelim gibi bu 460.000 30 yaş ve üstünü neden besleyelim...mantıklı bir karardı...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

Askerlikle askeri sistemi karıştırmamak lazım. İllaki aksayan birşeyler vardır.

Ama vatan borcu nakitle ödenemez.

ne borcu bu abicim...neye borç kime borç kaç ünite kan harcamak lazım sence...hatta canımı bu ülke için vermem isteniyor ama benim bu kadar ucuz bir hayatım yok...30 yaş üstü (çoğu) okumuş dokumuş seçkin o tayfanın hayatı hiç ucuz değil...şu an asker olanların ki ucuz mu...hayır ama bu hayatları harcayan bir sistem kurulmuş orduda...askerini hedef olarak bu kadar kolay harcayan başka bir ülke subayı yoktur herhalde...

olayın en güzel boyutunu mete ağam yazmış zaten..
gerisi teferruat...
anlayamadığım diğer bir konu ise;
bedelli çıksın, bedelli çıksın diye tutturanlar şimdi çıktı diye olaya .ok atıyorlar...
bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...

Moderatör
Konu askerlik yapmanin gerekliligi yada geresizliligi degil.
Konu, askeriyenin icindeki mantiksizliklar, yanlislar degil.
Konu en insani yönüyle esitsizlik. Zenginsen babanin sana aldigi son model arabanla ozel universiteye gidersin, askerligini tecil ettirirsin, sonra bedelli cikar, 30 bini verir yirtarsin.

Fakirsen, devlet seni okutmaktan bile aciz oldugundan üniversite harcini bile yatiramaz, hem calisir hem okursun, mezun olursun, is bulamazsin, askerlik engeldir önünde. Yada hani harcini yatiramamistin ya, okulu birakmak zorunda kalirsin, hadi dogru uygun adim marş.
Kisaca, evet zengin istedigini yesin icsin ama, sosyal devlet dedigimiz şey de, herkese eşit egitim firsati versin, herkese eşit saglik hizmeti versin, herkese eşit askerlik görevi versin. Hayaldi gercek oldu diyecekseniz, bunlar icin deyin de biz de hayaller ülkesinde kabus dolu günler yasamayalim.

Konu askerlik yapmanin gerekliligi yada geresizliligi degil.
Konu, askeriyenin icindeki mantiksizliklar, yanlislar degil.
Konu en insani yönüyle esitsizlik. Zenginsen babanin sana aldigi son model arabanla ozel universiteye gidersin, askerligini tecil ettirirsin, sonra bedelli cikar, 30 bini verir yirtarsin.

Fakirsen, devlet seni okutmaktan bile aciz oldugundan üniversite harcini bile yatiramaz, hem calisir hem okursun, mezun olursun, is bulamazsin, askerlik engeldir önünde. Yada hani harcini yatiramamistin ya, okulu birakmak zorunda kalirsin, hadi dogru uygun adim marş.
Kisaca, evet zengin istedigini yesin icsin ama, sosyal devlet dedigimiz şey de, herkese eşit egitim firsati versin, herkese eşit saglik hizmeti versin, herkese eşit askerlik görevi versin. Hayaldi gercek oldu diyecekseniz, bunlar icin deyin de biz de hayaller ülkesinde kabus dolu günler yasamayalim.

aga devleti milleti sistemi boşverde yaratıcı sence adil mi ondan bahset...değil e neyin eşitliği...yaradan bile kimseyi eşit yaratmamış herkesin bir kusuru eksiği fazlası vs varken ne eşit olabilir sence...çalışmış veya çalışmadna paraya ulaşan bir kişinin çocuğu olmanın suçu nedir...bu ayrıcalık için ondan neden nefret edesin ki...vs vs...

gariban ben neden garibanım diye babasına veya mevlasına isyan edebilir mi...hayır...kaderini yenmek için çabalar vs...yani bu senin söylemlerin biraz laf ü güzaf...

Moderatör
Pandam, okudugundan bunu mu cikardin?
İyi oku, zengin istedigini yesin icsin yazdim. Yasamiyla ilgili sıkıntım yok. Sadece egitimde, saglikta, askerlikte esitligi saglasinlar. Okuyup fakir kalan yine fakir kalsin. Ama kapitalizm denilen bir sey var ki, birileri fakir kalmali ki zengine hizmet etsin.
Ne demis Cem Karaca, işcisin sen işci kal...

Her Türk asker doğmaz aslında arkadaşlar bence Askerlik aynı doktorluk,avukatlık,mühendislik,elektirikçilik,kaynakçılık, v.s gibi (örnekler çoğaltılabilir) bir meslektir bir sanattır. Bunun içindirki Türk ordusu 20 li yaşlarda hiç bir şey bilmeyen analar kuzusu cahil gençleri mecburen askere almak yerine tamamen bu işe gönül vermiş bu sanata yeteneği olan gençlerden bileğinin ve emeğinin hakkı ödenerek ve son sistem silahlarla modernize edilerek PROFOSYONEL ORDU KONUMUNDA OLMALIDIR. konu hakkında atalar sözüde vardır" ekmeği ekmekçiye yaptır varsın olsun bir ekmek fazla ver" diye uzun lafın kısası HER TÜRK ASKER DOĞMAZ Her Türkede askerlik zorla bura bura sokulmaya çalışılmaz :bounce:

size katılmaktayım
gençligimin en verimli zamanında,mecburiyetten askerlik görevini yerine getirmek zorunda kaldım.mecburen çalışmakta oldugum işimden ayrıldım ve döndügümde başka bir kurumda sil baştan tekrar işe başladım.bırakın bedelliyi birde askerlik uzadı 19 aycık yaptım.
bencede askerlik profesyonel ordu düzeyine getirilmeli,gönüllü askerlik yapmak isteyenlere güzel imkanlar sağlanmalıki İnsanlar görevini layıkıyla yerine getirsinler.

İlk okuldan itibaren "rahayt . zıroolll .. leriii marş !! " komutuyla hareket et. sonra ben asker doğdum. :) Şartlı refleks olmasın o ?

asker olmak sadece orduda mı asker olmak tır bı çoğumuz hala asker malesef :p
askerlik mesleği daha profosyenel olmalı derken askerlik eğitimi ve anlayışı daha profosyenel olmalı ve daha ilgili olmalı bununda fınansmanı nı sağlamak bıze cidden yüklü malıyet getırır .Kısacası 30 bın tl az bence finans lazım finans

Görünürde çok beğenilen yasanın sakıncaları haliyle görünmezde kalıyor.

1. Kaç kişi 30.000 tl verebilir.
2. Kaç kişi 30 yaşından gün almıştır ve neden bu saate kadar askerlik yapmamıştı.
3. Neden illaki para. Bedellinin başka bir karşılığı olamazmı.

Aslında cok çelişkili bir durum.

Örnekleyerek açıklayacağım.

30 yaşındaki bir öğretmen neden askerlik süresince öğretmenlik yaparak borcunu ödeyemiyor.
30 yaşındaki bir inşaat ustası-kurye-berber-terzi-manav askerlik borcunu nasıl ödemeli ?
30 yaşındaki bir milletvekili çocugu - şarkıcı - işadamı oğlu - artis bu borcu nasıl ödemeli ?

Bu arada neden 30 yaından gün almış olmak lazım ?

Bu askerlik kimin nesine lazım ? Neden olmalı ? Askerliğin amacına bu uygula uyuyormu ?

O kadar cok çelişkiler varki bu kanunda gerçekte askerliğin nasıl olması gerektiği ile bir kısım insana hitab eden bu kanunu karıştırır olmuşuz.

Dipnot ( nedemekse :)) : Daha önce çıkan bedelli yasasından yararlananların ordanı %20 imiş. Bu kanunundan yaralanabilecek kişi sayısı yaklaşık 480.000 kişi 96.000 parası olanın yararlanması bekleniyor.

Saygılar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
her fakir asker ölür de diyebiliriz..ben onu degilde bu panpislerin ilerde cocuklarina verecekleri cevabi cok merak ediyorum..

benım okulda hocam var şu an 35 yaşında bedelli yapacak ama sanmayınkı hoca kacmış devletin verdigi tecil ile bu yaşa gelmiş iki üç tane üniversite okumuş zaten gitmemek için altı ay önce bahaneler sayıyordu bedelli çıkınca ögrencilere vatan sevgisinden bahsetmeye başladı kutsal görev filan gidin yapın diye ama kendinden hiç bahsetmez oldu . anlayacagın 30 yaş üstüne bunları zaten devlet getırıyor piyasada gayet 30 yaş üstü adam var askerlikle tanışmamış. ben askerligimi yapalı 9 sene oldu şu an yaş 30 olsa 30 binlira verecek durumun olsa kendi namına söylüyorum askere gitmem abi bırak kim yaparsa yapsın derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar