Hayatımın en büyük kararı, dönüm noktasi...Yardım edin lütfen

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar.Motorsikletli ile alakasız bir problemimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Çevre Mühendisliği(i.ö) 4. Sınıfa gececeğim fakat dersler istediğim gibi gitmedi.60 lık geçme notu ve 45 kredi ders alma sistemli bir okul.Ayni zamanda gıda teknolojisi bolumune orgun eğitim olarak kayitliyim.
Mühendislikteki derslerim kotu.Simdi saydim 18 basarili 18 başarısız ders var.Basarisizlar da çoğu zor gelenler.
Simdi kararsız kaldığım konu su:
Mühendisliği dondurup gıda bolumunu bitirip dgs ile diyetisyenlik bölümüne gecis.
Diğeriyse stres yapa yapa okulu uzaya uzaya bölümü bitirmeye çalışmak.
Sizin fikriniz nedir?

sen hangisinde rahatsın yada alışkansın istediğin bölüm ne
ayrıca derslerıne calısmıyomusun

Hangi bölüm ve meslek sana daha çekici geliyorsa ve seviyorsan ona git. Ama tabi hangi bölüm olursa olsun üzerine düşmek çalışmak gerekli. Severek yaptıktan sonra başarılı olunur her konuda.

Aslında senin içinden geçen açıkça belli dondurmak. Bahsederken bile rahat rahat vs diyorsun :)

Dondur gitsin ben de bu sene bıraktım 4e geçmiştm fakat alttan dersler vardı ve daha fazla üzülmye ve boşa zaman harcamaya karşı bıraktım. Şimdi m valla kafa rahat sıkıntı kalmadı ;) tavsiyedir içinden geçeni yap bence.

çevre mühendisi ne iş yapar? gıda mühendisi ne iş yapar? sen ne iş yapmak istiyosun? ben olsam gıda mühendiliğini seçerdim sektör çok büyüdü iş bulma olasılığın yüksek belli bi kapasitenin üstündeki işletmelerin çoğu artık gıda mühendisi çalıştırmak zorunda fabrikaları falan saymıyorum bile gıda sektöründe olduğum için buna örnek verdim çevre mühendisinin ne iş yaptığını bende bilmiyorum

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Gıda ve diyetisyenliği bilemem ama mühendislik ve öğretmenlik Türkiye'de öldü artık.Ya iş bulamazsın,iş bulsan bile çok düşük ücretli olur yada mühendis olarak işe alırlar ama mühendislikle alakasız işler yaptırırlar işinden zevk alamazsın.

Ciddi ciddi tavsiyem eğer imkanın varsa yurt dışında oku ve yurt dışında çalış yaşamanı orada sürdür Türkiye artık yaşanacak yer değil.Şu an 30 yaşındayım 10 yaş daha genç olsam hiç tereddüt etmez imkanını bulursam gider yurt dışında yaşardım.

en iyi üniversitelerden birinde mühendislik okuyorum ama;

Türkiye'de iş bulur muyum?

Bulsam bu zamana kadar harcadığım emeğin karşılığını alır mıyım?

İşimi Türkiye'de seve seve icra edebilir miyim?

Hepsinin cevabı: Hayır.

Türkiye'de iş bulurum, 1500-2000 lira maaş teklif edecekler. Bugün POEM mezunu adamlar bile 2750 lira maaşla işe başlıyorlar, ben hayatta o paraya çalışmam. Farzettim 10.000 lira verdiler, yönetim kademesi patron damadı yada akrabası olacağından işimden zevk alamam.

Bu sebeple ya mühendislikten ayrıl, yada yurtdışında çalışmayı ve yaşamayı kafana koy. DGS olayını kesin hallederim diyorsan diyetisyenlik veya gıda mühendisliği bence çevre mühendisliğine göre daha iyi.

Zaten çevre mühendisi ne iş yapar arkadaş? :mrgreen:

okulu kaç yılda bitirdiğini önemseme, normal sürenin tam 2 katı sürede okulu bitirip 13 bin lira maaş alan tanıdığım var :pale:, düşünebiliyon mu? her ay veriyorlar bu parayı. :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Abiler, arkadaşlar. Açıkçası benim sayisalla isim olmadığını yıllar sonra farkettim.Maalesef bu da ulkemizin genel sorunu.Sayısal derslerim iyi diye bu fen alanına gittim ama mesleki olarak yapmak istediğim şey bu değil sanırım.
Gıda muhendisligini, kısacası hicbir mühendisliği istemiyorum.Gıda teknolojisi on lisans, dgs ile diyetisyenlik lisansı hedefim var.
Derslere hakkini vererek calismadim ama hakkini verdiğim dersin de sonucunu alamadım.
Cevre mühendisliğini bu mesleği yapan tanıdıklarım tavsiye etti diye okuyorum.Şahsi dusuncem,okumak için okuyorum bu bolumu.

Yav abilerim anlamadığım bir konu var.
Doktorlara soruyorum tıp yazma onlarca kişi geliyor ileride iş sıkıntısı olucak diyorlar.
Mühendisler mühendislik bitti okuma diyorlar.
Avukatlar aynı şekilde.
Askeriye ve ya polislik şans işi
Türkiyede mühendislik bittise kim yapıyor mühendislerin işini tamam mezun oldukça çok ama çoğu kendini geliştirmemiş kişiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Vay be şuan baktım da... Diyetisyenlik 4. sınıf oldum.Çok da mutluyum iyi ki bırakmışım diyorum.Teşekkür ederim değerli yorumlar için.

Ben de konuyu yeni sandım, yorum yapıcaktım. :) iyi ki de hayalinizdeki bölümü seçmişsiniz. İnsan nerede kendini iyi hissediyorsa orada olmalı ne olursa olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar