Hayallerinin peşinde dünya turuna çıktı

Tolga Başol uzun yıllardır hayali olan ve planladığı dünya turu için işini bıraktım ve yola koyuldu.

Dünya turuna çıkana kadar motosikletiyle; Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Suriye, Lübnan, Ürdün, Moldova, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Arnavutluk, Makedonya, Slovenya, Avusturya, İtalya ve İsviçre’ye giden Tolga Başol dünya turu boyunca yaklaşık 1.5 sene yolda olmayı planlıyor.

Tolga Başol'un inanılmaz gezi rotası

udh8i.jpg

1 Haziran tarihinde yolculuğuna başlayan Tolga Başol'un dünya turunu www.facebook.com/ridemust/ - twitter.com/ridemust - www.ridemustgoon.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• tolga-basol.jpg
    tolga-basol.jpg
    95.3 KB · Görüntüleme: 13,606
Tebrikler, bu güzel yolculugun sorunsuz ve kazasız geçmesini temenni ediyorum.. İyi seyahatler , merakla paylasımları bekliyor olacağız...

tek değilde 2 motorcu çıkılsa çok daha eğlenceli olurdu :D

ilerde bir gün nasip olurda çıkarsam tura kesinlikle bnw 1150 gs adventure ile çıkardım.
dumbo.jpg

Biz komşu ülkeye bile geçerken bi kucak evrakla uğraşıyoruz, 30 tane ülkeye gir-çık yapmak sıkıntı olmuyor mu ki bu adam için?

Türkiyeden örnek versek, 1 jandarma söktürür tüm yükleri daha sonra birde gümrük muhafaza söktürür. Tam yola çıkarsın habur kapısını geçersin bu sefer ırak peşmergesi söktürür. Ben yarım saatte 3 kere söküp taksam bunları vazgeçer, eve döner çay demlerim.

Biz komşu ülkeye bile geçerken bi kucak evrakla uğraşıyoruz, 30 tane ülkeye gir-çık yapmak sıkıntı olmuyor mu ki bu adam için?

Türkiyeden örnek versek, 1 jandarma söktürür tüm yükleri daha sonra birde gümrük muhafaza söktürür. Tam yola çıkarsın habur kapısını geçersin bu sefer ırak peşmergesi söktürür. Ben yarım saatte 3 kere söküp taksam bunları vazgeçer, eve döner çay demlerim.

Gerçekten duşununce o sınır eziyetlerini,bu geziyi bitirdiğinde şehrin anahtarını bile hakedecek bir başarı gösterdiğini söyleye biliriz.. :) Ben bir sure sınırda askerdim , orda askerlerin dahi vatandaşa yaptığı eziyeti görseniz;:pr: neyse takdire şayan bir gezi olduğu aşikar.. Umarım başarıyla bu geziyi tamamlar ve anılarını bizimle paylaşır... :cat:

40'a Kadar Ayıptır Söylemesi '' Köpek '' Gibi Çalışacaksın Atacaksın Kenara 50 - 60 Bin Dolar Birde Altında Sağlam Bir Motor Olacak Sonra Ver Elini Dünya...

Hayat Bu Be :bounce:

Onun keyfi baskadirda, zengin isi bunlar. Bizde 60 bin dolar olsa ya is kurariz ya ev aliriz ya araba. Bu geziyi yapacak insan icin para hayatta en son gelen şeydir.

dünya turu çok iddialı. benim hayalim eşimle beraber avrupa turu yapmak. ancak artçı için konforlu motosiklet cüzdana konfor vermediği için erteleyip duruyorum. umarım bir gün herkesin hayali gerçek olur.

Bizim kıt kanaat orta direğe bile yaklaşamayan taife için fantazi bunlar fantaazi.

Sırf bu hayal için yaşıyorum gerçekleştirmeden ölemem. Bir gün bu yolculuk gerçekleşecek bundan eminim. Çocukluğumda ne zaman motosikletli bi gezgin görsem içim içime sığmazdı tabi ozaman işin parası maliyetinden haberimde yoktu. Ozamanlardan itibaren içimi kemiren bu hayal gerçekleşecek öyle yada böyle.

Trt, haftalik olarak program seklinde yayinliyordu ama artik yayinlanmiyor. Yaklasik 8-10 bolum yayinladi ama daha sonra Tolga Başol videolari youtubeden kendi kanalinda yayinlamaya basladi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar