Hava filtresi. Kalbüratör. Buji. Sorun hangisinde NapabiLirim Bi bakarmısınız ??

Sayın arkadaşım.. Motorun çaLışmamasının bi kac nedeni oLabiLir ve bu nedenLerin biride karbüratör'ün hava almasıdır Buda benim motordaki en büyük ihtimaL o yüzden söyLemişimdir.. Eksoz gazı demişsin dogru olabilir.. Bu arada Kurum ne anlamını taşıyor onu anlamadım fazla bişe diyemiorum o yüzden ..

kurum: soba borusunun içini ve oradakinin sertleşmiş halini düşünebilirsin...

kıbrıstasın galiba..ahh eski günlerim geldi aklıma..

uzun zamandır kullanılmayan motosikletinin ilk etapta bujisini değiştir...
sonra egzozunu boğazdan sök.içeri bak genelde ilk çıkış kısmında tıkanmalar daralmalar olur..
sökülebilir cins ise egzozun sonundaki susturucuyu sök ..içindeki ziftten beter olan katran misali olmuş pisliği de temizle..
benzinin uzun zamandır depoda duduyor olabilir..en azından bir kısmı olabilir..tamamen karbüratör dahil boşalt ve taze benzin doldur..
sonra hava filtreni de kontrol et ve temizle...
çalıştır eğer yine aynı sorunlardan şşikayetçi isen o zaman kompresöre bak yada baktır..silindir rektefiye istiyor olabilir..
umarım son şık yoktur ve rahatnan gezdirin gendini oraşta buraşta!!:cat:

haha Tşk ederim gardas :D BiLin cok masrafLı cıktı bu motor bana yahu :D Nese genede dediklerini yapacayık bakalım saolasın :D

Allah kolaylık versin..keşke orada olsamda ellerimle halletsem motoru...
neyse birgün görüşürüz nasılsa...geleceğim oralara tekrar...

bu motor 2 zamanlı ne subap ayarından baas ediyosun sen.:farao:

valla 2 zamanlı 4 zamanlı farketmez o motora bakım yapılması lazım iyice..Subap ayarına gelince,aceleyle okuduğum için 4 zamanlı die düşündüm kusura bakmayın genclik..Nede olsa ben hep 4 zamanlılarla ugrasıyorum bianda 4 zamanlı sandım:queen::queen:

bir cok kişi umudumu kırıyor benim motor eski model oldugu için bu sorunları var diye Düzelmez dioLar .. Ama burdaki bilgilere bakıcak olursam cok kişide bnm yaşadıgım sorun var ve herkez yaptırıp düzeltiyor .. 7 şubat.. pazartesi gününe makinistle randevu aldım baktırcam motora iyice ama umarım bana herşeyini yapar .. Yapılmıcak bi sorunu yoktur motorun inşallah .. Bilgi ve fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim ..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar