Hasar ve değer kaybı süreçlerinde köklü değişiklik: Paranızı peşin alacaksınız

Yani ben zaten küllüm reddedeceğim de amaaan diyorum artık benden geçti. Şöyle ifade edeyim: 🏴

Ayrıca Takasbank olmasa ben görürdüm sizleri elinizdeki 200₺'ler ile nasıl araba ev alıyorsunuz? :) Geçenlerde banka kabul etmediği için döviz bürosunda bozdurduğum eski USD banknotların karşılığı cücük 250.000₺ nakit taşımam gerekti, valla alışveriş poşeti kadar çantaya zor sığdı, bir de alması ve yatırması için dünya vakit kaybettim. Yani abartmayalım. Hayat siyah ile beyaz değil; grinin tonlarından oluşur.
Yok biz @Osm@n abiyle beraber otoritelere karşı savaş veriyoruz kendimizce😎. Halkımızın 200 TL'sini yedirmeyiz. Kaç sakız geliyor o paraya haberin var mı @Cyan abi?🤑

Bu güvenli ödeme sistemi denen uygulamaya ödenen paranın hak edildiğini düşünüyorum.

Sonuçta bu sistem olmadan yapılan alışverişlerin bir yerinde ya satıcı, ya alıcı riske giriyor.

Riske girilen paralarda az buz para değil. Bir çok insan ömründe ancak bir kez ev alıyor veya satıyor, orada da tanımadığı kişi için, gerçi tanısa da fark etmez niye riske girsin? Niye güvensin?

Ne demişler sen eşeğini sağlam kazığa bağla da kaçarsa ayıp eşeğin olsun.

Bu güvenli ödeme sistemi denen uygulamaya ödenen paranın hak edildiğini düşünüyorum.

Sonuçta bu sistem olmadan yapılan alışverişlerin bir yerinde ya satıcı, ya alıcı riske giriyor.

Riske girilen paralarda az buz para değil. Bir çok insan ömründe ancak bir kez ev alıyor veya satıyor, orada da tanımadığı kişi için, gerçi tanısa da fark etmez niye riske girsin? Niye güvensin?

Ne demişler sen eşeğini sağlam kazığa bağla da kaçarsa ayıp eşeğin olsun.
Abi hak ediyor sıkıntı yok. 200 lira bir şey değil de zorunlu olması tamamen vatandaştan para koparma yöntemi. Çoğu kişi belki gene elden ödüyor ciddi miktarı ama zorunluluktan burada da gösteriyor. İsteyen ödesin canım sıkıntı değil ama zorunlu olması para meselesi.

Motosikleti
D400
millet düzülmeye o kadar alışmış ki devlet az soktuğu zaman kabulleniyor.

arkadaşlar, sosyal devlet ya hani zaten bizi koruması lazım. hani bizim vergilerimizle calısanlar bu sistemi geliştirdi ya, senin verginle sana hizmet sunup senden para alıyorlar.

bugün 200'ü küçümsersin yarın 2000 soktugunda ağlamayın.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
millet düzülmeye o kadar alışmış ki devlet az soktuğu zaman kabulleniyor.

arkadaşlar, sosyal devlet ya hani zaten bizi koruması lazım. hani bizim vergilerimizle calısanlar bu sistemi geliştirdi ya, senin verginle sana hizmet sunup senden para alıyorlar.

bugün 200'ü küçümsersin yarın 2000 soktugunda ağlamayın.
200 ile 2000 aynı şey değil ama işte. Bunda anlaşamıyoruz; ne verip ne aldığının dengesi mühim. Devletimiz de sosyal falan değil, kendimizi kandırmayalım; o konu 50'lerden itibaren kademeli olarak bozuldu, 80'lerden sonra ivmelendi, 2000'lerden sonra öldü ve gömüldü.

Motosikleti
D400
200 ile 2000 aynı şey değil ama işte. Bunda anlaşamıyoruz; ne verip ne aldığının dengesi mühim. Devletimiz de sosyal falan değil, kendimizi kandırmayalım; o konu 50'lerden itibaren kademeli olarak bozuldu, 80'lerden sonra ivmelendi, 2000'lerden sonra öldü ve gömüldü.

Cyan hocam; kendini kandırma vs. alakası yok olayın. Olması gereken devlet anlayışında zaten devlet bu işlemler sırasında iki tarafıda koruyor olması lazım çünkü devletin tüm işlevleri için maaşlarımızın %40ını o ya da bu şekilde elimizden alıyorlar bi de üstüne kalandan da kdv ötv alıyorlar.

Yani 20 tl bile olsa fark etmez, siz kabullenip "ne verip ne aldııgımızın dengesi" diyorsunuz bende para almaması gereken birşeyden para alıyorsa burada problem var diyorum.

"Sosyal devlet değil nasılsa 1950den sonra bozuldu" diye de herşeye susalım mı.

Siz bugün 200 ödersiniz sonra hükümet gelir sen 10 milyona ev satıyorsun bunu korumak için 200 az 20 bin alacağım der. Bu sefer sana fazla gelir ama sana birisi gelip "10 milyon için 20bin tl para değil, ne verip ne aldıgın dengesi önemli" der. bunu da kabullenir misin çünkü o adam için 20 bin tl senin için 200 tl gibi aynı kategoride.

Dipnot: zaten binde 2 mevzusu cıkartıp araçtan da gundiklemeye başladılar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Cyan hocam; kendini kandırma vs. alakası yok olayın. Olması gereken devlet anlayışında zaten devlet bu işlemler sırasında iki tarafıda koruyor olması lazım çünkü devletin tüm işlevleri için maaşlarımızın %40ını o ya da bu şekilde elimizden alıyorlar bi de üstüne kalandan da kdv ötv alıyorlar.

Yani 20 tl bile olsa fark etmez, siz kabullenip "ne verip ne aldııgımızın dengesi" diyorsunuz bende para almaması gereken birşeyden para alıyorsa burada problem var diyorum.

"Sosyal devlet değil nasılsa 1950den sonra bozuldu" diye de herşeye susalım mı.

Siz bugün 200 ödersiniz sonra hükümet gelir sen 10 milyona ev satıyorsun bunu korumak için 200 az 20 bin alacağım der. Bu sefer sana fazla gelir ama sana birisi gelip "10 milyon için 20bin tl para değil, ne verip ne aldıgın dengesi önemli" der. bunu da kabullenir misin çünkü o adam için 20 bin tl senin için 200 tl gibi aynı kategoride.

Dipnot: zaten binde 2 mevzusu cıkartıp araçtan da gundiklemeye başladılar.
Zaten tartışmamız gereken konu o binde iki mevzuu, orada ne söyleseniz / ne söylesek yeridir. Orada %100 katılıyorum herkese.

Takasbank'a verilen 200₺'yi tartışmak istemiyorum artık; bildiğin abesle iştigal, orada anlaşamayacağımız net, aynı gözlükle bakmıyoruz... Olur mu?

Olması gereken devlet anlayışında zaten devlet bu işlemler sırasında iki tarafıda koruyor olması lazım

Devlet seni nasıl korusun ki?

Başta vatandaş olarak bütün işimiz abidik gubidik.

Alan razı, veren razı. Sen elden para alıyorsun veya veriyorsun, her şey kayıt dışı ondan sonra bir sıkıntı olduğunda devleti hatırlıyorsun.

Sana bir örnek: Ben tempra bir araba sattım, parasını aldım, anahtarı verdim, eskiden öyleydi, o galeriye satmış, galeri birine satmış, alanda başka birine satmış, araba kayıp kimin kime sattığı belli değil. Ruhsat bende.

Gittim savcılığa, dedi sattığına dair bir kağıt, belge, parayı aldığına, verdiğine dair bir şey var mı yok. Şimdi ben kimi ne yapayım dedi.

O misal. Devlet alıcıyı ve satıcıyı korumak için işte bunu çıkardı. Dediğiniz gibi ilerde bunu 200 lirayı 20.000 lira çıkarır mı çıkarır çünkü devletin cebi delik, nereye saldıracağını şaşırmış.

Motosikleti
D400
Devlet seni nasıl korusun ki?

Başta vatandaş olarak bütün işimiz abidik gubidik.

Alan razı, veren razı. Sen elden para alıyorsun veya veriyorsun, her şey kayıt dışı ondan sonra bir sıkıntı olduğunda devleti hatırlıyorsun.

Sana bir örnek: Ben tempra bir araba sattım, parasını aldım, anahtarı verdim, eskiden öyleydi, o galeriye satmış, galeri birine satmış, alanda başka birine satmış, araba kayıp kimin kime sattığı belli değil. Ruhsat bende.

Gittim savcılığa, dedi sattığına dair bir kağıt, belge, parayı aldığına, verdiğine dair bir şey var mı yok. Şimdi ben kimi ne yapayım dedi.

O misal. Devlet alıcıyı ve satıcıyı korumak için işte bunu çıkardı. Dediğiniz gibi ilerde bunu 200 lirayı 20.000 lira çıkarır mı çıkarır çünkü devletin cebi delik, nereye saldıracağını şaşırmış.

Güncel şartlara göre değerlendiriyor herkes, ben olması gerekeni söylüyorum sadece.

O onu gundikliyor bu bunu gundikliyor o bunu çalıyor zaten 200 tl önemli değil demek hatalı. Baştan aşağı yapılan çoğu şey gibi bu da yanlış.

bir önceki mesajımda yazdıgım gibi, 200 TL güvenli ödeme, yapılan işlem bazında çok önemsiz ve koruma için kafii bir ücret deniliyor fakat yarın bunu 20 bin yaptığı zaman 200 TL ok diyenlerin karşısına da "2 milyona araba alıyorsun 20 bin koruma ücreti bence normal" diyenler çkacak.

200 TL'ye OK diyenler 20 bin tl'ye OK diyenler karşılarına çıktığında en başta kabul ettiklerine pişman olacaklar.

Dediğiniz gibi nereye saldıracagını şaşırmış hükümet

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar