Hareket Halindeyken Gazı Geç Alıyor.

ben motoru bırakmıştım ya hani karbüratör değişecek diye... dün gittiğimde adam motoru indirmiş komple fabrikadan yeni motor isteyecez diye tutturdu...

ne yapıyo bu adam anlamadım ki...

Eyvah eyvah..! Garanti kapsamındaysa senin için sorun olmaz ama benim öyle bir imkanım yok. Kimse cevap vermedi sanırım gidip varyatöre baktırıcam ben. Usta varyatörden diyip duruyor. Bir arkadaş memeden yapar dedi ama gidip soramadım ustaya gidince gösterelim onuda. Eğer komple motor derse işim olmaz zaten böyle bineriz. Öyle imkanım olsa "0" km motor alırım.

Eyvah eyvah..! Garanti kapsamındaysa senin için sorun olmaz ama benim öyle bir imkanım yok. Kimse cevap vermedi sanırım gidip varyatöre baktırıcam ben. Usta varyatörden diyip duruyor. Bir arkadaş memeden yapar dedi ama gidip soramadım ustaya gidince gösterelim onuda. Eğer komple motor derse işim olmaz zaten böyle bineriz. Öyle imkanım olsa "0" km motor alırım.

meme karbratöde motora benzin gidişini sağlayan ortası delik bir vidadır bu vidanın delik boyları değişir eğer çok buyük ise benzin akışı fazla olur ve motor boğulur küçük işe motor gazı geç alır

Motorun hiç bir kısmında oynama yok bildiğim kadarıyla meme de fabrika çıkışı ne ise odur. Yani motorun orjinal memesi böyle bir sorun yapabilir mi?

Arkadaşlar, sorun git gide büyüdü ve tabi çözüm hala bulunamadı. Artık motor çekiştende düştü, son hız düştü. 2 kişi binince rampada kalkamaz oldu. Gazın kesilme sorunu hala devam ediyor. Varyatör söküldü bakıldı herhangi bir sorun bulunamadı. Ben motorun başında bekleyemedim. Artık ustanın insafına kalmış bir durum oldu o ama. Ne yapabiliriz? Böyle kullanmaya devam ederek ömründen mi yiyoruz acaba?

Arkadaşlar, sorun git gide büyüdü ve tabi çözüm hala bulunamadı. Artık motor çekiştende düştü, son hız düştü. 2 kişi binince rampada kalkamaz oldu. Gazın kesilme sorunu hala devam ediyor. Varyatör söküldü bakıldı herhangi bir sorun bulunamadı. Ben motorun başında bekleyemedim. Artık ustanın insafına kalmış bir durum oldu o ama. Ne yapabiliriz? Böyle kullanmaya devam ederek ömründen mi yiyoruz acaba?

karbüratör karbüratör karbüratör:D ya temizle yada değiştir gitsin.

karbüratör karbüratör karbüratör:D ya temizle yada değiştir gitsin.

degısım zor tabi ama temızletelım yarın. Bujıden mı dedım baktık bujıye sıldık temızledık taktık. Benzın yag karıstırarak koyuyorum acaba yagı mı fazla geldı?

Musur dedıgınız eger varyatorun pedalıysa tam olarak ısmını bılmıyorum. Evet var. Ordan calıstırıyorum.

hayır yan sehpa . yani motor park halideyken dayadığımız ayak.
onun müşürü oluyor varsa şayet , onu iptal ettir düzelir.
benim hyo da var mesela , bahsettiğin sorunun aynısını ben ve birçok hyo
kullanıcıları yaşadık. yapmadığımız halt kalmadı bu sorunu düzeltmek için.
ben bujileri değiştirdim karbratoru temizlettim
yağı yağ flitresi hava flitresi yakıt flitresi değiştrdim
sorunum hala devam ediyordu.
ayak müşürünü iptal ettirdik hyocular olarak
artık sorun yaşamıyoruz.
bilginize..

hayır yan sehpa . yani motor park halideyken dayadığımız ayak.
onun müşürü oluyor varsa şayet , onu iptal ettir düzelir.
benim hyo da var mesela , bahsettiğin sorunun aynısını ben ve birçok hyo
kullanıcıları yaşadık. yapmadığımız halt kalmadı bu sorunu düzeltmek için.
ben bujileri değiştirdim karbratoru temizlettim
yağı yağ flitresi hava flitresi yakıt flitresi değiştrdim
sorunum hala devam ediyordu.
ayak müşürünü iptal ettirdik hyocular olarak
artık sorun yaşamıyoruz.
bilginize..

Yan sehpa var evet. Hyoların yan sehpa sorununu okumustum. Sanırım sehpa acık kaldıgında stop edıyordu onlar. Hıc boyle bısey dusunmemıstım. Yarın bır altına bakalım motorun ama yanı orda bır yay bırde demır parcasından baska bısey yok. Akude yok.

Motorun yan sehpasını kontol ettim müşür falan yok. Zaten dediğim gibi sadece demir parçası var o kadar. Ustaya götüremedim epey yağmur vardı bugün. Kendim baktım ama bişey göremedim karbüratörde. Motorum zaten 50cc'lik en fazla 50 yapıyordu. Artık onu da yapamıyor. Bu durum çok fazla sinirimi bozmaya başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar