Ertuğrul_Öz;450493' Alıntı:Dönersiiinnn
Dönersiiin
aynen katılıyorum.Bi motorum olsa eve bile girmezdim zaten hep hır gür valla çeker giderdim.Tabi motorun benzini bitince geri donerdim :queen:bnmde üstüne binip atlayacagım bişeyim olsa wala 5 dk durmam bu evde![]()
musti benide alsana yanına sabaha kadar demleniriz:queen:
bıyıklı abi ayıp ediyon ramazanda içmeyiz heralde:cherry: ramzan bitsin ondan sonra yane :cat:Ayıp Ramazan vakti demleniriz, içeriz, ......, vs. yakışmıyor. Ne halt ederseniz edin günahı boynunuza da bunu bulunduğumuz ayın, oruç tutanların saygısına uluorta yapmayın. Biraz saygı bizimde nefsimiz var siz hiç balığı rakısız yemek zorunda kaldınız mı? Oruç tutmuyorsunuz ki pek tabi kalmadınız.
Evi aileni terketmişsin, Allah yardımcın olsun musti.
şimdi ne demek istiyorsun inançsızmıyız..:silent:Bu tur seylerin ramazanda ozellikle daha fazla gunah olduguna dair bir bilgi var mi yahu? Yani haram kilinmis olan sey her zaman haramdir. Ayrica nefsini kontrol altinda tutmaya yonelik bir ibadet olan oruc, tutanlarin disindaki insanlari degil tutani ve onun nefsini baglar.
Bu gune kadar musluman veya gayri muslim hic kimsenin oruclu birine eziyet olsun diye yemekten, ickiden vs. bahsettigini duymadim, ama her ne hikmetse, saka olarak bile mesela icki icmekten bahsedilse hemen uyarma geregi duyuluyor. Gereksiz bir "duyarlilik". Ustelik zaten "istedigin seylerden kendini uzak tutmak" temeline dayanan bir ibadet biciminde "canim isteyebilir" gibi cekincelerle hareket etmek de sacma. Elbette canin cekecek ve buna karsi koyacaksin, zaten olayin ozu bu, insan dis dunyayi bir kenara birakip kendi ozuyle ilgilenmeli, yoksa dunyadaki herkesi teker teker degistirmeye calismak pek mantikli bir yontem gibi gorunmuyor.
not: bu post herhangi bir kisiyi hedef almamaktadir, yapilan genellemedir, hata payi da yuksektir.
evet abicim bu konuda çok çok haklısın.Valla yolda giderken herkesin ellerinde bişeler şapır şupur yiyorlar.Tamam bende oruç tutmuyorum ama oruç tutana saygım büyük yanında asla bişeyler yemem.Misal Gecen gün susadım büfeden su aldım büfeciye rica ettim gittim büfenin köşesinde suyumu içtim çıktım.Yani herkes boyle yapcak diye bi şart yok ama bu saygı meselesidir diyorum.Yahu bırakın bu işleri kimse size şu zaman çok günahtır bu zaman sevaptır demiyor bu insanlara saygı ile alakalı bir davranış, yahudiler yanında da yemek muhabbeti yapan hristiyanlar domuzla ilgili konuşmamaya çalışıyorlardır tabi kutsal değerlere saygılı, ahlaklı insan bu davranışı sergiler. İnsanların kutsal saydığı, günahlarından uzaklaşmaya çalıştığı bir ayda biraz duyarlılık. Herşeyi demokrasiye bağlamayın Dünya'da yok böyle bir anlayış. Özgürlük var çıkın sokaklara ellerinde sandviç yiyip içen, sigara tüttüren bir sürü insan var hatta ben köşe başlarında içki içenleri de gördüm ki içsinler yesinler bu sadece onları bağlar. Bu bir kültür, ahlaklılık, kutsal değerlere saygı herhangi bir ırktan, dinden olmayı gerektirmiyor. Ben oruç tutmasam dahi tutan insanın karşısında şapır şupur yemek yemeyi insanlığıma sığdıramam. Bu kadar evrensel bir duygu bu işte, demokrasi adına bu ve benzer örnek kültürel davranışlarımızı yoketmeye çalışan gürûha lanet olsun.
evet abicim bu konuda çok çok haklısın.Valla yolda giderken herkesin ellerinde bişeler şapır şupur yiyorlar.Tamam bende oruç tutmuyorum ama oruç tutana saygım büyük yanında asla bişeyler yemem.Misal Gecen gün susadım büfeden su aldım büfeciye rica ettim gittim büfenin köşesinde suyumu içtim çıktım.Yani herkes boyle yapcak diye bi şart yok ama bu saygı meselesidir diyorum.