Gunes gozlugu secerken...

Gecen gun fotograf makinesi ile ugrasirken birden polarize filtrenin tozunu almak geldi aklima, ve alirken de bambaska bir olay canlandi gozumde :?

Polarize gozluk kullanirmisiniz arac kullanirken? Hele hele motosiklet surerken? Sakin kullanmayin!

Bilmeyenler icin kisaca ne oldugunu yazayim,
u12l1e2.gif

yukardaki resimde solda normal gun isigi goruluyor, her yonde yayilabilen (burada ozetle 4 yone yayildigi farzediliyor). Unpolarized diye adlandirilmis. Bu isik bir polaroid filtre yani bizim konumuzda bir polarize gunes gozlugunden gectiginde geriye sadece tak yonde yayilan isik kaliyor.

Alttaki resimlerden ilki polarize filtre ile, ikincisi filtresiz cekilmis.
013i01.jpg

013i02.jpg

Aradaki fark su yuzeyindeki yansimanin ortadan kalkmasi...

Evet goruntu cok daha "guzel" ama motosiklet surerken yoldaki yakit artigi, buzlanma, su birikintisi vb sivilardan gelen yansimalarin bizim icin hayati bir uyari niteliginde oldugunu hatirlatirim. O yuzden gunes gozlugu secerken Polarize olmamasina ozen gosterelim.

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Yeni cıkan sarı renkli camları olan surus gozlukleri tavsiye ediliyor ben kullanmadım ama guzel diyorlar .)

Polarize filtresini acab bu kask vizörlerinde kullanılıyorlarmı
Ayrıca sıkı kaskların icine gozluk takmak kullanıslımı oluyor bilgisi olan var mı ?

Okley Kulanıyorum Bence çok kaliteli Hem motorsiklet kulanırken Hem teknede Hemda kayakda işe yarıyor. Koruma düzeyi çok yüksek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hoooooort............

OKLEY 4 LIFE!

valla, polarize gözlügü yillardir kullanirim simdiye kadar da hic zararini görmedim...

:queen:

Donald Duck a katılıyorum polarize gözlük su yansımalarını kırıyor su sporlarıyla uğraşmıyorsanız en güzeli antirefle UV400 veya cat 3 güneş gözlükleri bence. CEBE (fransız) gözlükleri 1-4 arası kategori var. her biri farklı seviyelere kadar kararma sağlıyor öyle ki kat4 ü araba kullanırken tavsiye etmiyorlar. Bu arada kask içinde sorun olmuyor.

gece sürüşleri için hangi gözlükler uygundur.... Sarı reknli gözlükler mi, saydam camlı gözlüklermi...

Ben kullanıyorum poloroid marka normal gözlüğün üzerine takılanlardan. Işığı ve UV yi %50 net olarak kestiği için çok kullanışlı oluyor. Su birikintilerini yada yağ vs gibi şeyleri görmemi engellemiyor. Sadece bunların üzerindeki güneş yansımalarını ortadan kaldırıyor. Yoldaki suda yansıyan güneş gözünüzü almıyor. Bunun da bir mahzuru olduğunu düşünmüyorum çünkü güneş karşıdan değil arkadan gelirse yansıma olmaz o zaman suyu göremiyomuyuz?

arkadaşlar ben bu filtreli miltreli gozluklerden almıştım ama alışamamıştım sıcaktan eriyen asfalttı garıp bir kırıstalimsi şekilde gosterıyordu yani su ve yag olmayan yerlerdede insana acaba dedirtiyordu artık kullanmıyorum ve kendimi daha guvende hıssedıyorum ( benim olayım tamamen alışamamış olmam dı )

Ben özellikle polarize gözlük almıştım (araba kullanırken çok işe yarıyor)

Motorda siyah vizör aldım güneş gözlüksüz kullanmak daha keyifli...

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar ben bu filtreli miltreli gozluklerden almıştım ama alışamamıştım sıcaktan eriyen asfalttı garıp bir kırıstalimsi şekilde gosterıyordu yani su ve yag olmayan yerlerdede insana acaba dedirtiyordu artık kullanmıyorum ve kendimi daha guvende hıssedıyorum ( benim olayım tamamen alışamamış olmam dı )

normalde de gözlük kullandigim icin taktigim bütün gözlüklerin polarize olmasina dikkat ederim ve herhalde görülebilecek herseyi görmüsümdür ama senin dedigin olaya benzeyen birseye rastlamadim. bu yaz özellikle dikkat edecegim, ilginc geldi ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar