Gümrük Kanunu Değişiyor

-GÜMRÜK MUAFİYETİ-

Tasarı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı(MİT), Gümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün asli görevleri ile ilgili olarak ithal edilecek bazı eşya için muafiyet uygulanmasını öngörüyor.

Bu arada gümrük muafiyeti için belirlenen alt limit 100 Avro`dan 150 Avro`ya çıkarılıyor. Sadece kara nakil vasıtalarına tanınan muafiyet, AB muafiyet hükümlerine paralel olarak tüm nakil vasıtalarına uygulanacak.

-EV EŞYASINA MUAFİYET-

Yerleşim yeri Türkiye dışında olan gerçek kişilerin Türkiye`de satın aldıkları veya kiraladıkları konutlarda kullanılmak üzere getirdikleri ev eşyası gümrük vergilerinden muaf olacak.

Ayrıca, yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşyasına da muafiyet hakkı getiriliyor.

Bakanlar Kurulunca belirlenecek kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından ticari amaç güdülmemek ve amacı doğrultusunda kullanılmak üzere ithal edilen eşyadan; eğitim, bilim ve kültür amaçlı eşya ile bilimsel alet ve cihazlar, tıbbi teşhis, tedavi ve araştırma amaçlı alet ve cihazlar, ulusal araştırma geliştirme faaliyetleri kapsamında getirilen eşya, doğal afet, tehlikeli ve salgın hastalıklar, büyük yangınlar, önemli nitelikteki kimyasal ve teknolojik olaylar ile büyük nüfus hareketleri gibi kriz hallerinde zarar görenlere gönderilen eşya muafiyet kapsamında olacak.

Devamını okumak için tıklayınız.

Ekli dosyalar

• 146_mini.jpg
    146_mini.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 13,663
detayları okumayı gozum yemedi daha cuma gunu yeni montum icin 60 lira odedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar